ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
06:21 Bakan Kurum’dan Kahramanmaraş’ta sanayi esnafına 1,5 milyon Tl’lik destek açıklaması
00:43 Yozlaşmanın İpuçları-3
00:39 TBMM’de ‘Geçen Hafta’
00:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye’de ne diyorsak, BM kürsüsünde de aynı cümleleri kurmaktan asla çekinmiyoruz”
00:33 Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı…
00:21 Adalet Bakanı Tunç, Azerbaycan’da çeşitli temaslarda bulundu
00:20 Denizden kıyıya sanat yolculuğu…
00:18 Kriter’in Eylül Sayısı’nda: İsrail Batı’yı Esir Aldı | Soykırım Devam Ediyor
00:09 Üniversite ve Yüksek Okul mezunu Türk gençlerini okul bittikten sonra onları bir araya getiren Inter Talenten Vakfı
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı
00:05 CHP neden birinci parti olma konumunu kaybetti?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yeni Açılan Dedeman Van Resort & Aquapark Otel’, Van Gölü Havzası’nın Gözbebeği Oldu

Yeni Açılan Dedeman Van Resort & Aquapark Otel’, Van Gölü Havzası’nın Gözbebeği Oldu
4 Temmuz 2023
116
A+
A-

Dedeman Hotels & Resorts Grubu, Van’da pek çok projeye imza atan Didem Dede Turizm İştiraki ile Van’ın merkez ilçesi Edremit’te Dedeman Van Resort & Aquapark Otel’i Banu Dedeman ve Dr. Fatih Dede ev sahipliğinde geçtiğimiz günlerde büyük bir açılışla hizmete girdi.

Van Gölü kıyısında tatil köyü konseptiyle açılan, Van’ın ve Van Gölü Havzası’nın tek resort oteli olma özelliğini taşıyan, özel plaja sahip, teknelerin yanaşabileceği iskelesi bulunan, su sporlarının yapılmasına olanak sunan Dedeman Van Resort & Aquapark Otel; 26 standart, 1 corner suit, 16 deluxe stone, 6 bungalov ve sahil bandında yer alan 14 odası ile toplam 63 oda ve 150 yatak kapasitesiyle hizmet veriyor.

Dedeman Van Resort & Aquapark Otel, misafirlerine hizmet veren iki açık ve bir kapalı yüzme havuzu, bir çocuk havuzu, aquaparkı, spa merkezi, 2bin 500 kişi kapasiteli düğün, nişan gibi organizasyonlar için havuz terası, Van Gölü manzaralı 250 kişilik restoranı, kurumsal etkinlikler ve toplantılar için 250 kişilik çok amaçlı bir salonu ile bir de vıp toplantı salonunu bünyesinde bulunduruyor.

Konaklamalarda oda kahvaltı hizmeti veren Dedeman Van Resort & Aquapark Otel bir snack bar, bir patisserie, bir de açık ve kapalı alanı olan ve geç saatlere kadar açık alakart restoranında geniş mönüsüyle de hizmet vermektedir.

Van’ın Tek Resort Oteli Dedeman Van Resort & Aquapark Otel’de Muhteşem Gün Batımları

Van’ın Bodrum’u olarak nitelendirilen Edremit ilçesinde bulunan ve Van Gölü’nün kıyısındaki muhteşem konuma sahip  Dedeman Van Resort & Aquapark Otel, Van Gölü Havzası’nın tek resort oteli olarak 12 bin m²’lik bir alan üzerinde, mavinin ve yeşilin en güzel tonlarının harmanlandığı bir ortamda, yatay dizayn edilmiş mimarisiyle dikkat çekiyor.

Otelin sahil bandındaki odaları adeta balayı çiftleri için özel hazırlanmış. Göl plajı ve mini iskelesi ile vücudunuza iyi gelecek ve sizi ferahlatacak tertemiz, serin ve sodalı suya sahip göle girebileceğiniz gibi doğal alanlarda harika fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz.

İl merkezine 11 km, Ferit Melen Havalimanı’na 7 km uzaklıkta olan Dedeman Van Resort & Aquapark Otel; yaz aylarında deniz ve havuz konsepti ile öne çıkarken kış aylarında doyumsuz göl manzarası ve spa’sı ile bölgeyi ziyaret eden misafirlere dört mevsim benzersiz bir konaklama deneyimi sunacak.

Dedeman markası farklı konseptler sunan 9 markası ile büyümeye devam ederken, misyonlarını bulundukları şehirleri uluslararası seviyede tanıtmak, bölge ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamak olarak tanımlamıştı.

Dedeman misafirperverliği, Doğu’nun gizemli ve büyüleyici şehri Van’da, Van Gölü Havzası’nda misafirlerine doğunun eşsiz kapılarını aradı. Dedeman Van Resort & Aquapark Otel’de harika gün doğumları ve gün batımlarına şahit olacaksınız. Gerek odalarından ve restoranından, gerekse havuzundan ve isterseniz size özel tekne ile açılarak gölden Van şehrine, dağlarına, gökyüzüne ve sislerin izin verdiği zamanlarda Süphan Dağı’na ve göz alabildiğince mavi sulara seyre dalacaksınız.

Dedeman Van Resort & Aquapark Otel’de Yatırımcı Dede Ailesinin Misafiriydim;

Uzun yıllara dayanan dostluğumuzun olduğu Dede ailesi bu oluşumun hem yatırımcısı hem de işletmecisi. Uzun yıllar kendi işlerine ek olarak aynı konumda aquapark ve restoran işleten Dede ailesi büyük bir yatırım atağı ile Van’a, Türkiye’de ve bölgede turizmin geleceğine inanarak bu büyük resort otel yatırımını yaptılar.

Dedeman Van Resort & Aquapark Otel’in açılışa davetliydim ancak daha önceden söz verdiğim ‘Türk Mutfağı Haftası’ etkinliklerinin Kastamonu ayağında bulunuyor olmamdan dolayı ve Kastamonu Üniversitesi’nde ki ‘Liseli Şefler Yarışıyor’ yöresel yemek yarışması jüri üyesi olmam hasebiyle bu açılış için Van seyatini gerçekleştirememiştim. 15 Haziran’da bir Ankara seyahatimden sonra Van’a geçtim. Anlaşılan o ki; bu yıl tatil sezonunu Bodrum, Çeşme, Alaçatı yerine adeta pırıl pırıl bir havası, mis gibi bir oksijen cenneti, püfür püfür esen bir göl kenarı olan ve lezzetli sunumlarıyla mideleri şenlendiren Dedeman Van Resort & Aquapark Otel’de açtım. İçimde bir huzur vardı, farklı güzel coğrafyalarda güne merhaba demek olmanın yanında sanırım uzun yıllara dayanan dostluğun verdiği güven ve ehemmiyette etkiliydi bunda.

Daha önce Van’a “Körfez’den Van’a Uzanan Lezzet Köprüsü” etkinliğine gelmiştim. Van’ın eşsiz tabiat unsurları çok fazla, adeta 4 mevsim yaşayabilirsiniz. Havaalanında karşılandım ve sahil boyundan güzel manzaralar eşliğinde otele geldim. Otel oldukça ferah ve konforlu bir mimari girişle karşılıyor misafirleri. Sıcak bir karşılamadan sonra odama eşyalarım alındı. Yeni bir oteli kullanmak oldukça keyifli çünkü ilklerdensiniz… Dede ailesi ile 11 gün boyunca turizme, gastronomiye, otele, göle, yöreye ait uzun bilgilendirmeler ve sohbetler yapmak oldukça keyifliydi. Dedeman Van Resort & Aquapark Otel Müdürü Recep Sulhan’da benimle her türlü bölgesel bilgilendirme, yönlendirme konularında oldukça etkin ve misafirperverdi.

Merakım olan sodalı bir gölde yüzmek nasıldı? İlk gün mini iskeleye tutunarak ayaklarımı soktum, sonrasında kendimi serin bir su içerisinde buldum. Aklımda onlarca soru, Van Gölü Canavarı var mı? Acaba. Göl ne kadar derin?.. Van Gölü suyu şifalı mı? E bir tarih öncesi dönemlere ait bir deniz ejderhası olsa fena olmazdı. Gerçi varsa da gözükmesin, biz insanlar onu da koruyamayız. Aynı ülkemizin her metre karesinde ki güzellikleri koruyamadığımız gibi. Turizm için son yıllardaki ana sorunsallardan sürdürülebilirlik, yetişmiş insan gücü… onlarcasını sayabiliriz. Elde bir güzel şeyimiz var sıcak misafirperverliğimiz, yöresel doku ve samimiyet. Dede ailesi Dedeman markasıyla bu samimiyeti, yöresel dokuyu ve misafirperverliği yakalamış gözüküyor ve bunu daha da geliştireceklerine eminim.

Van Gölü suyu şifalı mı? Sorusunu biraz araştırdım uzmanlarından. Van Gölü zengin mineralli sular kategorisine giriyor. Yapılan çalışmalarda görülen bromür, florür açısından ve yine sodyum açısından zengin bir su. Bikarbonat değeri normal beklenilen değerin bile çok çok üzerinde bir değere sahip. Bundan dolayı da tedavi edici sular kategorisinde görüldüğü kaydedilmiş. Özellikle akne, iltihaplı sivilce, ayak mantarı ve sedef gibi bazı deri hastalıklarında Van Gölü’nün tedavi edici özelliğinin bulunduğu belirtilmiş uzmanlarca. Sağlık alanında yapılan çalışmalar ve klinik tecrübelerde de Van Gölü suyunun bazı deri hastalıklarında tedavi edici olduğu söylenmiş. Aslında turizm çeşitliliğinde yöremize bakarak önümüzdeki görmediğimiz değerleri fırsata çevirmek gerekmektedir. Algıda seçicilik olsa gerek uygun şartlar sağlanarak çeşitli wellness (Bir insanın sosyal, psikolojik ve fiziksel olarak kendisini iyi hissetmesi için yaptığı çalışmaların bütünüdür. Bu kavramın, diğer kavramlardan en önemli farkı, insan bedenini bütünüyle ele almasıdır. Wellness, sağlıklı beslenmeye ve kaliteli yaşama özen gösteren bir kültür olarak tanımlanıyor.), Thalasso-terapi (Birçok minerallerini içinde bulunduran ve ısıtılmış deniz suyu veya göl suyu ile yapılan “yeniden canlandırma” terapisidir. Bu terapi, vücudun gereksinimi olan doğal element ve mineral tuzların vücuda tekrardan kazandırılmasını sağlar.) gibi konularda yol almak gerekir.

Van ve bölgesi için yatırımcıyı, müteşebbisi desteklemek lazım çünkü; Van önemli bir turizm destinasyon merkezi, turizm potansiyeli yüksek. Doğu’nun Paris’i tabirinin altını kadim kültüre sahip coğrafyada doldurmak lazım. Buda çalışmaları ve yatırımları merkezi ve bölgesel iradenin desteği ve bürokrasinin kolaylaştırıcılığı ile daha keyifli hale getirir. Bölgede bir Turizm Çalışmaları Komisyonu’nun varlığı iyi olacaktır diye düşünüyorum. Her alandan yarı özerk ve sivil toplumu içerisine koyarak yapılan ve yapılacak çalışmaların olması farkındalığa sebep olacaktır. Kalkınmaya ivme kazandıracaktır.

Uluslararası Haber Ajansı UHA ve Türkuaz Haber Ajansı olarak Dede ailesinin her bir bireyine, bitmeyecek bir yol olan turizm yolunda Dedeman Resort & Aquapark markasıyla sağlık, afiyet diler bereketli ve başarılı bir ivme temenni ederiz.

Gözüm kulağım Van’da. Acem ve Kürt kültürünün yoğun olduğu, birçok kadim kültürü kucağında barındıran ve harika coğrafyalara ve insanlara sahip Van ve bölgesinin tanıtımına ses olmak, Güzel Türkiyemiz’in her bir santimetrekaresine hizmet etmek gibi büyük bir mutluluk katacaktır bendenize. Kıymetli okuyucu ve takipçilerimize harika coğrafyalarda, Van Gölü’ne nazır farklı deneyimlere sahip bir tatil yapmanın zamanı gelmiştir diye tavsiyede bulunarak hoşça kalın…

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.