ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
08:53 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
07:34 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
07:15 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yapay zekânın kurumlara etkisi

Yapay zekânın kurumlara etkisi
15 Haziran 2024
12
A+
A-

TÜBİSAD’ın yüksek teknoloji dünyasının nabzını tuttuğu YouTube serisi TÜBİSAD Plus’ın yeni bölümü yayınlandı. Serinin 32’nci bölümünde TÜBİSAD Yönetim Kurulu Üyesi, Maro Kurucusu Lale Maro ve Softtech Genel Müdürü M. Bülent Özçengel, yapay zekânın kurumlara etkisini konuşuyor.

Yapay zekânın kurumlara etkisi » Ekonomik Nokta

TÜBİSAD Plus’ın yeni bölümünde Softtech Genel Müdürü M. Bülent Özçengel, TÜBİSAD Yönetim Kurulu Üyesi, Maro Kurucusu Lale Maro’nun sorularını yanıtlıyor.

Teknolojide çok hızla gelişim ve dönüşümlerin olduğu bir dönemden geçtiğimizi, yapay zekânın bunun en önemlilerinden ve herkesin gündeminde olduğunu söyleyen Lale Maro, M. Bülent Özçengel’e yapay zekânın kurumsal şirketlere etkileri konusunda ne düşündüğünü soruyor.

Yapay zekânın kurumlara etkisi

Yapay zekânın kurumsal şirketlere etkisini CHAT GPT öncesi ve sonrası olarak iki dönem açısından değerlendirmenin doğru olacağını söyleyen Softtech Genel Müdürü M. Bülent Özçengel,

“2022 yılının sonunda CHAT GPT piyasaya sürülüp bilgisayarlarımızdan, cep telefonlarımızdan, tüm platformlarımızdan erişilebilir hale geldikten sonra üretken yapay zekâ ve büyük dil modelleriyle tanıştık. O günden itibaren de üretken yapay zekâ tüm sektörleri etkileyip, her geçen gün gelişti. Çok yakın bir zamanda da yine GPT-4o denilen yeni bir versiyonunu çıktı. Artık karşımızda insani özellikleri olan, sohbet edebilen, günlük konulardan bahsedebilen, hatta espri yapabilen bir yapay zekâ var. Artık gerçek ile yapayı ayrıştırmanın zor olduğu, aradaki sınırların iyice inceldiği bir dönemden geçiyoruz. Yapay zekâ zaten büyük veriye dayalı, spesifik alanlarda çok başarılı çıktılar sunuyordu. Ancak son dönemde insanın ön plana çıktığı alanlarda da fark yaratıyor; Stanford Üniversitesi’nin geçtiğimiz ay yayımladığı rapora göre okuduğunu anlama, görsel muhakeme gibi alanlarda yapay zekânın insana yakın performans gösterdiği bir döneme geldik. Bu çerçevede üretken yapay zekânın geleneksel yapay zekâya göre adaptasyon ve öğrenebilme yetenekleri sayesinde kurumsal yaşamda da çok ciddi değişiklikler var. İlk aklıma gelen örnek; yapay zekâ destekli sanal asistanlar. Uzun bir süredir kullandığımız sanal asistanlar hepimizin de hatırladığı gibi genelde bizim söylediğimizi anlamazlar ve yanlış yönlendirirlerdi. Biz de bir an önce gerçek bir insana ulaşalım da işimizi çözelim derdik. Ancak üretken yapay zekâ sonrası durum değişti. Artık karşısındakinin duygu durumunu anlayabilen, doğal dil işleme yetenekleriyle ne demek istediğimizi anlayan ve arkasındaki bilgi birikimiyle doğru yanıt veren sanal asistanlara sahibiz. Tüm bu gelişmeler bize gösteriyor ki, yapay zekâ ile birlikte operasyonel işlerimizi azaltmak, kazanacağımız zamanla da yaratıcı alanda daha fazla varlık göstermemiz mümkün olacak.” diyor.

TÜBİSAD Plus nedir?
TÜBİSAD’ın yüksek teknoloji dünyasının nabzını önemli konular ve konuklarla tuttuğu düzenli YouTube yayını olan TÜBİSAD Plus’ta, yapay zekâ, bulut bilişim, hiperotomasyon, sürdürülebilirlik, siber güvenlik, metaverse, 5G, büyük veri, kuantum ve daha pek çok yeni nesil teknoloji, tüm boyutlarıyla masaya yatırılıyor. Bilişim teknolojileri dünyasına dair en güncel tartışmalar, sektörün eğitimden sağlığa, çevreden iş yapış biçimlerine kadar farklı alanlarda yarattığı değişimler TÜBİSAD Plus’ın her bölümünde farklı konukların katılımıyla değerlendiriliyor.

ULAŞ DAĞLIOĞLU2017'den bu yana Marjinalli – Marjinal Porter ...
 
Gazeteci* Ulaş Dağlıoğlu

***

TÜBİSAD hakkında 
1979 yılında kurulan TÜBİSAD (Bilişim Sanayicileri Derneği); hizmet, yazılım, donanım, bulut, dijital altyapı sağlayıcıları gibi bilgi ve iletişim sektörünün bütün alanlarını kapsayan üye şirketleriyle 785 milyar TL’lik Türkiye Bilgi ve İletişim Teknolojileri pazarının yüzde 90’ını temsil eder. http://www.tubisad.org.tr/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.