ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:35 Bayram tatilinin ilk 2 gününde 19 kişi hayatını kaybetti
15:24 Altun: Mehmet Selim Kiraz adaletin simgesi olarak hatırlanmaya devam edecek
15:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı
14:49 Siyasi partilerde bayramlaşma
11:23 Bir Başkadır Eşme’nin Bayramları!…
10:07 Adalet Bakanı Tunç, “Bu bayram Terörsüz Türkiye’ye adım attığımız bir bayram olsun.”
09:22 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ramazan ayında bakanlık hizmet modellerinden yararlanan 155 bin aileye ziyaret etti!…
09:00 MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldız’dan tutuklama çıkışı…
08:35 (RTÜK) Başkanı Şahin’den “Günlerdir ‘özgür basın’ nutukları atanların riyakarlığını bir kez daha gördük…
08:22 Bakan Uraloğlu: Anadolu’nun kalbinde yolculuk!
00:53 Bakan Tunç: Uludağ’ki otel yangınının tüm yönleriyle  aydınlatılması için  soruşturma hassasiyetle yürütülüyor 
00:39 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, bakanlık personeli ile bayramlaştı
00:36 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı vesilesiyle AK Parti teşkilatlarına video mesaj gönderdi…
00:23 Ekrem İmamoğlu’nun teslim etmediği telefonunun HTS kayıtlarına ulaşıldı
00:13 Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar tarafından yapılan açıklamayı “küstahça” olarak nitelendirdi ve reddetti.
00:13 Bakan Kurum’dan “Uluslararası Sıfır Atık Günü” paylaşımı
09:53 Türkiye’nin petrol üretim üssü halinde gelen Şırnak Gabar’da iki yeni sahada daha üretim başladı…
09:45 Külliye’de Ramazan programına 450 binden fazla kişi katıldı
06:37 Avrupa Savunmasının Geleceği: Trump politikaları gölgesinde yeni bir yol arayışı
00:54 İletişim Başkanı Altun’dan Özgür Özel’in boykot çağrısına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

UYMSİB, Yabancı alım heyetlerini Bursa Siyahı Urge Kümesi üreticileriyle buluşturdu

UYMSİB, Yabancı alım heyetlerini Bursa Siyahı Urge Kümesi üreticileriyle buluşturdu
16 Eylül 2022
128
A+
A-

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB), Ticaret Bakanlığı desteği ile Ocak 2020’de başlatılan Bursa Siyahı İnciri’nin Bilinirliğinin Çeşitli Coğrafyalarda Artırılması UR-GE projesi kapsamındaki Alım Heyeti Faaliyeti programı gerçekleştirildi. 

Resim önizlemesi

UR-GE projesinin kapsamındaki önemli faaliyetler arasında olan Alım Heyeti Faaliyeti ile ihracatımızın artırılması, yeni pazarlar bulunması, ülkemizin ekonomik ve ticari açıdan tanıtılması ve yurt dışındaki alıcı firmaların Türkiye’den alım yapmalarını sağlamak amaçlanıyor.  

UYMSİB öncülüğünde Ticaret Bakanlığı desteği ile organize edilen Alım Heyeti Faaliyeti programı UYMSİB Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan’ın açılış konuşmaları ve sektör sunumu ile başladı.

Resim önizlemesi

Bursa’nın üretim potansiyeli, sanayisi, ihracat kalemleri ile tarım ürünleri hakkında sunum yapan ve açıklamalarda bulunan UYMSİB Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan, “Bursa, ülkemizin en önemli tarım aynı zamanda sanayi kentidir. Yani burada üretilen ürünler çeşitli proseslerden geçtikten sonra dünyanın çeşitli ülkelerine gönderiliyor. Bursa öyle bir şehir ki adıyla özdeşleşmiş olan iki meyveye sahip bir tanesi Bursa Siyahı İnciri diğeri ise Bursa Şeftalisi.  Bu iki ürün ülkemizde ve uluslararası alanda bu şehrin adıyla biliniyor. Bu bizim için büyük bir gurur kaynağı. Bursa Siyahı Ur-Ge projemiz kapsamında da küme firmalarımızı ve alım heyetlerini buluşturmanın gururu ile mutluluğu içindeyiz. Ben ‘Bursa Siyah İnciri’  demiyorum ‘Bursa’nın Siyah İncisi’ diyorum. Türkiye’de sadece bu bölgede bu kalitede ve aromada yetişen bir ürün. Ülkemizde 3 farklı lokal alanda denemeleri devam ediyor lakin bu alanlardan elde edilen incirlerin besleme değeri ve aroması Bursa Siyahı İnciri’nin değerlerine ulaşamadı” ifadelerini kullandı. 

Program 6 farklı ülkeden gelen yabancı alıcılar ve Bursa Siyahı URGE kümesinin bir araya geldiği B2B görüşmeleri ile son buldu. 

[UHA Haber Ajansı, 16 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.