ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:44 Türk Devletleri Teşkilatı’nın Gelişmesi Işığında Yükselen “Türk Dünyası” Algısı
07:03 Bakanı Uraloğlu, “Demiryolu ağını dijital çağa uygun hale getirmek için yerli ve milli çözümlerle yapay zeka entegrasyonunu hızlandırdık”
00:25 Kocaeli ve Sakarya’da Ramazan Bayramı boyunca etkili olacak!
00:23 AK Parti Sözcüsü Çelik, “CHP Genel Başkanı’nın siyasi vesayet altında olduğu net görülüyor”
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı ile görüştü
00:09 Adalet Bakanı Tunç, “Soruşturma makamı, iddialara vakıf olduktan sonra bir soruşturma başlatmaması düşünülemez”
23:14 İBB’ye yolsuzluk soruşturmasında 12 şirkete el konuldu
22:05 Mikroplastikler halk sağlığı krizi!
13:21 İzmit’in gözbebeği Gölkay Park kaderine terk edildi
11:48 Kocaeli Yüzme Kulübü Teknik Direktörü Sabri Bozca, Türkiye Açık Su Yüzme Teknik Kurul Başkanlığı’na getirildi
10:42 Adalet Bakanı Tunç: “Suç varsa yargının ona el atmaması diye bir durum söz konusu olamaz hukuk devletinde.”
10:00 Arkeoloji Öğrencileri Kültürel Mirası Keşfediyor
09:46 Demokrasi mi istiyorsunuz, anarşi mi?
09:26 Türkiye Varlık Fonu’ndan bir ilk!
08:16 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan; “Sizi arayarak kurasız hac vaadinde bulunanlara sakın inanmayınız”
07:02 Dünyada N’ler Oluyor’:Türkiye- ABD arasında “F-35” Flörtü…
00:55 Gazeteci Aslı Sözbilir’in ‘Orada N’ler Oluyor’da gündeme damgasını vuran haberler!
00:42 CHP Genel Başkanı Özgür Özel İngiliz kanalı BBC’ye konuştu! İngiliz başbakana resmen yalvardı: Bu nasıl dostluk?
00:34 UHA / İnternational News Agency’ndan ‘Ekonomide N’ler Oluyor’da gündeme damgasını vuran haberler!
00:25 İBB’ye yönelik yolsuzluk ve terör soruşturması kapsamında: Firari Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Özdemir teslim oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Uydu görüntülerine göre Rusya hala Ukrayna sınırına askeri yığınak yapıyor

Uydu görüntülerine göre Rusya hala Ukrayna sınırına askeri yığınak yapıyor
26 Aralık 2021
539
A+
A-

WASHINGTON-UHA HABER / ABD’deki bir özel uydu şirketi tarafından sağlanan görüntüler, Rusya’nın Ukrayna sınırına askeri yığınak yapmayı sürdürdüğünü ortaya koydu.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Reuters’den aktardığı haberine göre, Reuters, bağımsız uzmanlar tarafından hala teyit edilemeyen ve Maxar teknoloji şirketi tarafından sağlanan görüntülere göre, Rusya’nın tek taraflı ilhak ettiği Kırım’a da hala askeri yığınak yapmaya devam ettiğini aktardı.

Batılı ülkeleri sınırlarına yakın bölgelerde “tahrik edici askeri tatbikatlar” yapmakla suçlayan Moskova ise cuma günü yaptığı açıklamada, kendi sınırları içinde gerekli gördüğü her bölgede askerlerini istediği gibi konuşlandırabileceğini bildirdi.

ABD, Ukrayna ve Avrupa ülkeleri, Rusya’yı ekim ayından bu yana Ukrayna sınırınına yakın yerlerde askeri yığınak yapıp, bölgede gerilimi artırmakla suçluyor.

Maxar tarafından dağıtılan uydu görüntülerinde, Rusya’nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım’daki bir askeri üssün içinde yüzlerce tank ve zırlı araç konuşlandırdığı görülüyor.

Ekim ayında dağıtılan görüntülerde aynı askeri üssün yarı yarıya boş olduğu bildirilmişti.

Görüntüleri yorumlayan Maxar uydu şirketi, içinde piyade savaş araçları, tanklar, top taşıyan motorlu araçlar ve hava savunma teçhizatı taşıyan askeri araçlardan oluşan yeni bir tugay düzeyindeki birliğin buradaki Rus garnizonunda konuşlandırıldığını aktardı.

Maxar, geçen ay içinde sağlanan yüksek çözünürlü görüntülere göre, Kırım dışında Ukrayna sınırı boyunca Rus birliklerin sayısın da önemli ölçüde arttığını duyurdu. Maxar, Kırım’da üç, Rusya’nın batısında 5 bölgede askeri hareketliliğin arttığını bildirdi.

Rusya ve Batı arasındaki gerilim

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Perşembe günü yaptığı konuşmada Rusya’nın bir çatışma istemediğini ancak, öne sürdüğü ”güvenlik garantileri” konusunda ABD ve müttfeklerinden acil yanıt beklediğini söylemişti.

Rusya, ABD ile Cenevre’de ocak ayında başlayacak görüşmelerde bu konuların ele alınacağını duyurmuştu.

Ukrayna ve Gürcistan’ın NATO ile yakınlaşması Rusya’nın son dönemde Batı ile ilişkilerinde yeni bir kriz yarattı. Rusya, buna Ukrayna ile ortak sınırına asker yığınağı yaparak ve yakın komşuları Kiev ve Tiflis’in NATO’ya katılımına izin vermeyeceği tehdidinde bulunarak yanıt verdi.

[UHA Haber Ajansı, 26 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.