UTİB’in Ur-Ge Projesindeki Firmalar ITMA Fuarı’nı Ziyaret Etti
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB), Ticaret Bakanlığı desteği ile yürüttüğü ‘Ekolojik Tekstiller Ur-Ge Projesi’nde yer alan 8 firmanın temsilcileri, İtalya’da ‘Tekstil Dünyasını Dönüştürmek’ teması ile gerçekleştirilen ITMA 2023 Fuarı’nı ziyaret etti.
UHA / Europe İnternational News Agency
UTİB’in Ticaret Bakanlığı desteği ile yürüttüğü Ekolojik Tekstiller Ur-Ge Projesi’nin ilk gününden bu yana eğitimlere katılarak danışmanlık alan ve yabancı alım heyetleri ile B2B görüşmelere katılan küme firmaları, İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen Uluslararası Tekstil ve Hazır Giyim Teknolojisi Fuarı ITMA 2023’ü ziyaret etti.
Sektördeki Son Trendleri İncelediler
Küme üyesi 8 firmanın temsilcileri; dijitalleşme, otomasyon, sürdürülebilirlik, inovasyon ve döngüsellik alanlarında sektöre yön veren çalışmaları inceleme imkânı buldu. Elvin Tekstil, Elyaf Tekstil, İpekiş Mensucat, Kaçar Tekstil, Kırayteks Tekstil, Polyteks Tekstil, Sintaş Büküm Boya ve SYK Tekstil firmalarından oluşan küme temsilcileri, fuarı ziyaret eden Türkiye’nin Milano Başkonsolosu Mehmet Özöktem, Ticaret Ataşeleri Ahmet Erkan Çetinkayış, Ozan Murat Ergan ve Kadir Eser ile bir araya geldi. İtalya pazarı hakkında bilgi alan ve fuardan olumlu izlenimlerle dönen küme üyesi firmaların temsilcileri, global tekstil sektöründeki son trendleri yakından inceledi.
Nitelikli İnsan Kaynağı Oluşturulacak
Türkiye’nin uzun vadede tekstilde bir dünya markası haline gelmesi ve gelişecek ihracat hacmiyle 2023 hedeflerine ulaşılmasını öngören Ekolojik Tekstiller UR-GE Projesi, kümedeki firmaların son yıllarda hızla önem kazanan ve yeni trendler oluşturarak oldukça yüksek getiri sağlayan ekolojik ve sürdürülebilir üretime yönelmelerini teşvik ediyor.
Proje ile Türk tekstil sektöründeki üretim ve dış ticaret süreçlerinin çevre dostu bir form kazanarak, küresel normlara uygunluğunun arttırılması ve özellikle gelişmiş ülkeler tarafından uygulanan standartlara uyumun sağlanmasını da hedefleniyor. Üretici firmalar için farklı teknolojik altyapılar gerektirecek bir sürece geçilerek, nitelikli insan kaynağının oluşturulması ve yeni istihdam sahalarının açılması da amaçlanıyor.