ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 Trabzonspor U19 UEFA Gençlik Ligi’nde yarı finalde
00:31 Bahçeli’den sokak çağrılarına tepki: Şuursuzluk ve sorumsuzluk
00:28 ‘Temiz Yerel Yönetim’ Vaadine Ne Oldu?
00:21 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Fransa’ya gerçekleştireceği resmi ziyaret kapsamında, Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ile bir araya gelecek…
00:15 Fahrettin Altun: Siyasi rekabet, ilke ve vizyonla yapılır; tehdit ve sindirme ile değil
00:10 Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Aydın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “boykot” çağrısına tepki gösterdi…
00:06 CHP Neden Boykot Çağrısı Yaptı?
00:03 Ömer Çelik: Özgür Özel’in geldiği nokta Türkiye’yi topyekun tehdit etmektir
00:02 Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan flaş adaylık açıklaması!…
22:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salı günü vefat eden AK Parti Kocaeli İl İstişare Kurulu Üyesi ve eski Ulaşlı Belediye Başkanı Burhan Abiş’in cenaze törenine katıldı…
21:10 Acıların gölgesinde bir Ramazan Bayramı daha
18:55 Fidan’ın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Stratejik Otonomisi
18:41 Sokak Siyasetinden Geriye Ne Kalır?
17:34 Adalet Bakanı Tunç, Silivri’de işkence ve kötü muamele yapıldığına dair iddialara yanıt verdi…
13:26 Gazeteci Serkan Borlak hayatını kaybetti 
12:58 Kocaelispor Sakarya’yı eli boş gönderdi!…
10:17 “Klinik Araştırmalar Eğitim Programı” gerçekleştirildi
09:51 Bipolar bozukluk, genellikle 15-35 yaş arası bireylerde ortaya çıkıyor
09:44 SAHA İstanbul bülteni!…
09:26 Irak ile Kuzey Irak Arasında Türkiye’ye Petrol İhracatı Gerilimi Çözülecek Mi?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

UTİB ve UHKİB öncülüğünde tekstilde yeni AR-GE Mühendisleri istihdam edilecek

UTİB ve UHKİB öncülüğünde tekstilde yeni AR-GE Mühendisleri istihdam edilecek
1 Temmuz 2021
349
A+
A-

UHA HABER / Tekstilin başkenti Bursa, UTİB ve UHKİB ile Ar-Ge mühendisi ihtiyacını karşılamak için önemli bir adım attı. Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programı’nı tamamlayan 50 kişiye sertifika verildi. Techxtile Ar-Ge Merkezleri Mini MBA Programı katılımcıları da sertifikalarına kavuştu. 

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ve Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) Tekstil Mühendisliği Odası Bursa Şubesi iş birliğiyle yürütülen Tekstilde Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programı’nı başarıyla tamamlayan 50 katılımcıya sertifikaları takdim edildi. 

Törende, UTİB ev sahipliğinde gerçekleştirilen Techxtile Ar-Ge Merkezleri Mini MBA Programı katılımcılarına da sertifika verildi. 

Resim önizlemesi

2 BİN 561 BAŞVURU ALINDI 

UTİB Denetim Kurulu Üyesi Aşkın Kandil,  yapılan her Ar-Ge çalışmasının sektörleri ve genel kalkınmayı desteklediğini söyledi.

Aşkın Kandil, “Birliğimiz üyesi firmaların Ar-Ge tasarım merkezlerinin ihtiyacı doğrultusunda nitelikli personel istihdamı için hem yeni mezunlarımızı, hem de mevcut personelimizi geliştirmeyi amaçladık” dedi.

UTİB Denetim Kurulu Üyesi Aşkın Kandil, şöyle devam etti:

Programda bir proje fikrinin üretilmesi, araştırılması, proje yürütme sistematiği ve yönetiminin yanı sıra bu projelerin veya fikirlerin pazarlanmasına kadar olan tüm yapı taşlarını konusunda ve sektörde uzman kişilerce katılımcılarımıza aktardık ve alanında yetkin eğitmenler ile katılımcıları bir araya getirdik“.

Aşkın Kandil, 12 yıl önce alanında ilk olan ve diğer sektörlere de rol model olan Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğini, geliştirerek Techxtile Start-Up Challenge olarak sürdürdüklerini  ifade etti. 

Ar-Ge’nin aynı zamanda verimliliğin artırılabileceği ve maliyetlerin azaltılabileceği mevcut süreçlerde iyileştirmeler sağladığını hatırlatan Aşkın Kandil,  ayrıca, firmaların rekabetçi pazarlarda ayakta kalmasına ve gelişmesini sağlayan yeni ürünlerin ve hizmetler geliştirmelerine olanak sağladığını belirtti.

UTİB Denetim Kurulu Üyesi Aşkın Kandil, Ar-Ge’nin, bir firmanın büyümesi ve bir pazarda rekabet edebilme becerisi açısından önemli olduğuna da dikkat çekerek, “Yeni teknolojileri hızla içselleştiren ve mevcut süreçleri iyileştirebilen bir işletmenin orta ve uzun vadede başarılı olma olasılığı yükseliyor. Bu düşünceden hareketle programımızda katılımcılara bir firmayı ya da ürünü daha yukarıya taşıyabilecekleri bilgi ve birikimi aktardık. Bundan sonrasında başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.  

Resim önizlemesi

‘START-UP EKOSİSTEMİ GELİŞTİRİLMELİ’ 

UHKİB Denetim Kurulu Üyesi Burak Anıl da, Projenin geldiği noktada büyüyerek devam etmesinin şart olduğunu hatırlattı.

Burak Anıl, “Tekstil ve hazır giyim sektörleri, Türkiye’de sanayinin temel taşları. Sektörümüzde sağladığımız istihdam, ülkemizde işsizliği azaltırken toplumun refahını da sağlamaktadır” dedi.

Tekstil sektörünün, dünyada çok özel bir yere sahip olan yüksek teknolojili ürünleri ile küresel pazarlarda da var oluşlarını  oluşturduğunu söyleyen Anıl, bunun yanında ihracatın bağlı olduğu Start-Up ekosisteminin de geliştirilmesinin zorunlu hale geldiğini düşündüklerinin altını çizdi.

UHKİB Denetim Kurulu Üyesi Burak Anıl, “Tekstil sektöründe dünyada rekabet edebilmemizin en önemli şartı budur. Bu proje ile de Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde proje kültürünün içselleştirilmesini amaçladık. Sektörümüzde birlikteliğimizin ve paydaşlığımızın büyüyerek devam etmesini temenni ediyoruz” dedi.  

‘EĞİTİM BİTMEDEN YENİ TALEPLER GELDİ’ 

Tekstil ve hazır giyim sektörünün ihracatta lokomotif işlevi üstlendiğini kaydeden Tekstil Mühendisleri Odası Genel Başkanı Aykut Üstün, “Ülkemizin ve dünyamızın zorlu pandemi sürecinden geçtiği bu dönemde Bursa Şube’mizin, UTİB’in ve UHKİB’in düzenlediği programda emeklerini sergileyen eğitimcilerimizi ve katılımcılarımızı tebrik ediyorum. Program, sektörümüzde o kadar büyük bir boşluğu doldurdu ki tamamlanmadan önce yenisinin taleplerini ve başvurularını aldık. Bu güzel eğitimin tekrarının ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasını ve sektörümüzü daha ileri noktalara taşımasını temenni ediyorum” dedi.   

Resim önizlemesi

‘HER İYİ İŞ, BİZE GERİ DÖNECEK’ 

Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Ekren ise,Projenin, tekstil mühendisleri ve yeni mezun tekstil mühendislerinin sanayi ve iş dünyasıyla buluşturulması amacıyla düzenlendiğini belirtti.

Başkan Füsun Ekren, programın ortaya çıkış hikâyesine dikkati çekerek “Uzun bir hazırlık döneminin ardından sektördeki paydaşlarıyla dirsek temasında olarak bu zorlu ve güzel süreci tamamladıklarını ifade etti.

“Sektörümüzün nitelikli personel ihtiyacını karşılamak ve katma değeri yüksek ürünler üretme amacıyla gerçekleştirdiğimiz projemiz, tekstilde istidamı artıracak” diyen Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Ekren. ‘Tekstil hepimizin ve yaptığımız her iyi iş, bize geri dönecek’ mottosuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Projemize gelen yoğun başvurular sonucunda ikinci bir programın da yapılacağını müjdelemek istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 01 Temmuz 2021]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.