ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna’nın yeniden inşasının 750 milyar dolara mal olduğu tahmin ediliyor: Ukrayna Başbakanı

Ukrayna’nın yeniden inşasının 750 milyar dolara mal olduğu tahmin ediliyor: Ukrayna Başbakanı
5 Temmuz 2022
646
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Rusya, Moskova’nın taşlama taarruzunun büyük bir hedefine ulaşmanın anahtarı olan bir doğu eyaletindeki son Ukrayna kalesi üzerinde kontrol iddiasında bulunuyor –– şu anda 131. gününde.

Who Is Daria Kaleniuk? Ukrainian Journalist Wikipedia & Boris Johnson Video

Daria KALENİUK (Kiev)

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un ‘TRT World ve ajanslar’a dayandırdığı haberine göre, Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal, Ukrayna’nın yeniden inşasının 750 milyar dolara mal olmasının beklendiğini söyledi ve el konulan Rus varlıklarının ülkesinin geri kazanılması için ödeme yapılması gerektiğinde ısrar etti.

Güney İsviçre’de düzenlenen Ukrayna Kurtarma Konferansı’na konuşan yetkili, “Ukrayna’nın toparlanmasının şimdiden 750 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Kurtarmanın ana kaynağının Rusya ve Rus oligarklarının el konulan varlıkları olması gerektiğine inanıyoruz.”

Britanyalılar ve Faslılar ayrılıkçıların elindeki Ukrayna’da ölüm cezasına itiraz ettiler

Ayrılıkçıların kontrolündeki Ukrayna’da bir mahkeme tarafından idama mahkum edilen İngiliz vatandaşı Aiden Aslin ve Faslı Brahim Saadun, karara itiraz ettiler.

Haziran ayında Aslin, Saadun ve başka bir İngiliz vatandaşı Shaun Pinner, Ukrayna için paralı askerlik yapmakla suçlandı ve sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde ayrılıkçı yetkililer tarafından ölüme mahkum edildi.

İngiltere, davada iki Britanyalıya verilen ölüm cezalarına öfkesini dile getirdi.

İngiltere: Ruslar Ukrayna ihtilafından sorumlu olmalı

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Rusya’nın “korkunç savaş” sırasında Ukrayna’ya verdiği zararın ödenmesine yardım etmesi gerektiğini, Kiev’in de yıpranmış ekonomisini canlandırmak için yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

İngiltere'de Brexit Bakanı Frost'un istifası sonrası görevi Dışişleri Bakanı Liz Truss üstlendi - BBC News Türkçe

Truss, Lugano’daki Ukrayna Kurtarma Konferansı’nın oturum aralarında yaptığı konuşmada, “Rusya’nın bu korkunç savaşın hesabını vermesi gerekiyor.” dedi. “Rus varlıklarının konuşlandırılması için seçeneklere bakıyoruz.”

Truss, İngiltere’nin çatışmadan sorumlu kişilerin mal varlıklarına el koymak için mevzuata baktığını söyledi.

Putin, Luhansk’ın ele geçirilmesinden sonra Ukrayna’ya saldırı emri verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanı Sergei Shoigu’ya, birliklerin tüm Lugansk bölgesinin kontrolünü ele geçirmesinin ardından Moskova’nın Ukrayna’daki taarruzunu sürdürmesi talimatını verdi.

Putin Shoigu’ya verdiği demeçte, “Doğu grubu ve Batı grubu da dahil olmak üzere askeri birimler görevlerini önceden onaylanmış planlara göre yerine getirmelidir.”

Luhansk’ta şu ana kadar olduğu gibi her şeyin kendi yönünde devam edeceğini umuyorum.” dedi.

Zelenskyy: 1,300 Ukrainian Soldiers Have Died Since Russia Invaded

Zelenskyy:  Ukrayna’nın yeniden inşası demokratik dünyanın ‘ortak görevi’

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy, Ukrayna’yı yeniden inşa etmenin “tüm demokratik dünyanın ortak görevi” olduğunu söyledi ve ülkesinin toparlanmasının dünya barışına hizmet edeceği konusunda ısrar etti.

Güney İsviçre’de ulusunun yeniden inşası konulu uluslararası bir konferansa video bağlantısı aracılığıyla konuşan Zelensky, “Ukrayna’nın yeniden inşası küresel barışın desteklenmesine en büyük katkıdır.” Dedi.

Natalia Humeniuk :: BookForum

Ukrayna’nın güney askeri komutanlığı sözcüsü Natalia Humeniuk

Ukrayna, Snake Island’da bayrağını tekrar yükselttiğini söyledi

Ukrayna ordusu, Rus güçlerinin geçen hafta stratejik karakoldan çekilmesinin ardından Karadeniz’deki Yılan Adası’nda Ukrayna bayrağının tekrar dikildiğini söyledi.

Ukrayna’nın güney askeri komutanlığı sözcüsü Natalia Humeniuk bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Askeri operasyon sona erdi ve … bölge (Yılan Adası) Ukrayna’nın yargı yetkisine iade edildi.” Dedi.

Bazı analistler, Rusya’nın Ukrayna’nın güneybatı kıyısındaki Yılan Adası’ndan çekilmesinin Ukrayna limanlarındaki ablukasını gevşetebileceğini söyledi. Ancak Kiev merkezli bir yabancı diplomat, bunun Ukrayna tahılının güvenli geçişine izin vermek için hala yeterli olmadığını söyledi.

Dünyanın en büyük tahıl üreticilerinden biri olan Ukrayna'daki çiftçiler, çatışma nedeniyle ürünlerini satmakta zorlanıyor.
Dünyanın en büyük tahıl üreticilerinden biri olan Ukrayna’daki çiftçiler, çatışma nedeniyle ürünlerini satmakta zorlanıyor. (AA)

Rusya, Ukrayna’nın doğusuna saldırı düzenlemeye çalışıyor

Rus kuvvetleri, kilit bir kalenin kontrolünü ele geçirdikten sonra taarruzlarını doğu Ukrayna’ya daha da derinleştirmeye çalıştı.

Ukrayna ordusunun Genelkurmay Başkanlığı, Rus güçlerinin şu anda Donetsk bölgesindeki Siversk, Fedorivka ve Bakhmut hattına doğru ilerlemeye odaklandığını söyledi.

Rus ordusu ayrıca Donetsk bölgesindeki Ukrayna’nın kilit kaleleri Sloviansk ve Kramatorsk’a yönelik bombardımanı yoğunlaştırdı.

Luhansk valisi Rusya’nın odak noktasını Donetsk bölgesine kaydıracağını söyledi

Luhansk bölgesi valisi, Rusya’nın Ukrayna’daki taarruzunun ana odağını komşu Luhansk’ı ele geçirdikten sonra tüm Donetsk bölgesini ele geçirmeye kaydırmaya kaydıracağını söyledi.

Vali Serhiy Gaidai bir röportajda, Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki Donbass olarak bilinen bölgeyi tam olarak kontrol altına almaya çalışırken, Sloviansk şehri ve özellikle Bakhmut kasabasının saldırıya uğramasını beklediğini söyledi.

Zelenskyy, Ukrayna kuvvetlerinin Lysychansk’a döneceğine söz verdi

Başkan Volodymyr Zelenskyy, Ukrayna kuvvetlerinin Donbass’taki Lysychansk’tan çekildiğini kabul etti, ancak ordunun taktikleri ve yeni, geliştirilmiş silah olasılığı sayesinde bölge üzerindeki kontrolü yeniden sağlayacağına söz verdi.

Zelenskyy, “Ordumuzun komutanları, düşmanın ateş gücünde en büyük avantajı olduğu cephedeki belirli noktalardan insanları çekiyorsa ve bu Lysychansk için de geçerliyse, bu tek bir anlama geliyor” dedi.

“Modern silah arzındaki artış sayesinde taktiklerimiz sayesinde geri döneceğiz.”

Thomas Bach, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanlığı'na tekrar seçildi

Olimpiyat şefi Thomas Bach

IOC patronu Bach, Ukrayna’nın Olimpiyatlarda ‘bayrak dalgalanacağını’ söyledi

Olimpiyat şefi Thomas Bach, organizasyonun Ukraynalı sporcuların Rus saldırısına rağmen 2024 Oyunlarında rekabet edebilmelerini sağlayacağını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy ile görüşmek üzere Kiev’e yaptığı ziyarette konuşan Bach, çatışmaların parçaladığı ülkeden sporcular için IOC fon miktarını artırma sözü verdi.

Bach, bunun Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarında ve Cortina-Milano’da 2026 Kış Olimpiyat Oyunlarında “Ukrayna bayrağının yüksekten uçmasını” sağlayacağını söyledi.

“IOC, Ukrayna’daki Rus işgalinin en başında oluşturduğumuz fonu 2,5 milyon dolardan 7,5 milyon dolara üç katına çıkaracak” diye ekledi. Zelenskyy ek desteği memnuniyetle karşıladı.

Kaynak : TRT World ve ajanslar

[UHA Haber Ajansı, 05 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.