ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
00:30 Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli
00:29 7 Ekim’in yıldönümü öncesinde dünyanın dört bir yanında Filistin yanlısı gösteriler düzenlendi
00:28 Bağımsız milletvekili Nadir Bedir, “Savaş bittikten sonra Hizbullah ile oturup konuşmalıyız”
00:25 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:20 Bakan Fidan Lübnan Başkakanı Mikati ile görüştü
00:10 Bakan Göktaş: Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışmaları sürdüreceğiz
00:03 Astana Zirvesi; Şanghay İş Birliği Örgütü Büyüyor mu?
00:02 Irak’ın kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Turkuvaz Medya Grubu’ndan Cansın Helvacı moderatörlüğünde, ‘Siyasette Kadın’ başlıklı panel

Turkuvaz Medya Grubu’ndan Cansın Helvacı moderatörlüğünde, ‘Siyasette Kadın’ başlıklı panel
5 Mart 2021
438
A+
A-

UHA HABER / Turkuvaz Medya Grubu’nun yazılı basındaki amiral gemisi Sabah Gazetesi tarafından online düzenlenen ‘Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları Zirvesi’nde, Cansın Helvacı moderatörlüğünde, ‘Siyasette Kadın’ başlıklı ilk panel AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece’nin katılımı ve gerçekleştirildi.  

Ak Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, dünden bugüne özellikle kadın meselesinde, çok meşakkatli bir yoldan gelindiğini ve çok iyi işler yapıldığını söyledi.

Türkiye’nin siyasette kadın konusunda da çok yol aldığının altını çizen Özlem Zengin“Kadınlar ve siyaset konuşulurken ben çok sevmesem de hep rakamlar üzerinden gidilir. Bir boyutu ile bu rakamlar gelinen noktayı göstermesi açısından önemlidir. Ancak ben seçilmiş kadınlar kadar, seçmen olan kadının siyasete etkisini çok önemsiyorum. Örneğin anket sonuçlarına baktığımızda Ak Parti’ye belirgin bir şekilde kadın seçmenin oy verdiğini görüyoruz. Bir partinin kadın kimliğinin öne çıkmasında seçmenin ona olan teveccühünün çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kadınlar daha farklı düşünce sistemiyle oy veriyor. Kadınları gelecek için, çocukları için, yaşadığı çevre için daha uzun vadeli karar veriyor. Bence Türkiye siyasetinin geleceği de kadın seçmenin elinde. Kim kadınları anlarsa ve bu paralelde siyaset geliştirirse seçimi kazanma şansı olur” dedi.  

Diyarbakır annelerinin kendisi için çok derin bir hüzün olduğunu ifade eden Zengin, TBMM’nin toplumu ilgilendiren konularda ortak akıl üretmesi gerektiğine dikkat çekti. Kadına şiddetin engellenmesi konusunda hem milletvekili olarak hem de avukat olarak ciddi bir çaba sarf ettiğini anlatan Özlem Zengingeçen aylarda yaptığı bir açıklama nedeniyle kendisinin de şiddete maruz kaldığına dikkat çekti.

Özlem Zengin“Ben münferit bir olaya, tek bir şehirdeki tek bir olaya itiraz ederek, böyle bir olayın hiç yaşanmadığını  söyledim. Cümlem evrilip çevrilerek bana da şiddet uygulandı” dedi.  

Özlem Zengin“Kadına şiddet kanunla, yönetmelikle ama en önemlisi zihniyetle çözülebilir. Toplum bilinçlenir, zihniyet değişirse kanunlar o ilmeği çok rahat bir şekilde alır ve hızla ilerletir” diye konuştu.  

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti’nin kurucu üyeleri arasında olduğunu hatırlatarak, “Ben mühendisim. Üniversite sonrasında özel sektöre girdim ve çalışma hayatımın 15’inci yılında yani 2001’de Türkiyede büyük bir kriz yaşandı. 1994 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın İBB Başkanı olduğu dönemde eşimle birlikte sandık müşahitliği yapmıştık. O zamanlarda Türkiye’nin ancak İstanbul gibi yönetilirse normalleşeceğini düşündük ve Ak Parti’nin kurucuları arasında yer aldık. Ülke doğru yönetilsin ve bizim de çorbada tuzumuz olsun istedik. Vekil olma sürecinde de Büyükşehir Belediye Başkanı olma sürecinde de büyük bir dirençle karşılaştım. Kadından vekil olmaz dendi. Aslında korkunç bir önyargı ile buralara geldik. Toplumda büyük bir zihinsel değişim yaşandı” dedi.  

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Zirve’ye gönderdiği video mesajında, Türkiye için tarım ne kadar önemliyse tarım için de kadının o kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Ayşe Ayşin Işıkgece, şunları söyledi: 

“Avrupa’nın en büyük tarımsal gücü olmamızda kadınların emeği var. Üreten kadın, büyüyen Anadolu demektir. Sürdürülebilir üretimde de en önemli rol kadınlarındır. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak projeleri seçim aşamasında ilave puanlar vererek kadınların öne çıkmasını sağlıyoruz. Kadın girişimciliğinin güçlenmesi için eğitim ve destekler veriyoruz, projeler yürütüyoruz. Sektörümüzde fırsat eşitliği hayatın gerçeği olana kadar pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz ve bundan gurur duyuyoruz.” 

Daily Sabah Köşe Yazarı Merve Şebnem Oruç, kadınların sadece 8 Mart’ta hatırlanıyor olmasına karşı olduğunu söyledi.

İş dünyası deneyiminin ardından 40 yaşında 2013 yılında gazeteciliğe başladığını belirten Merve Şebnem Oruç, “İş dünyasında da normal hayatta da kadınların yaşadığı sorunları çok net biliyorum. Üniversite ve iş dünyasında yaşadıklarımla beraber dışarıyı ve kendi hayatımı karşılaştırdığımda ciddi anlamda mobing gördüğümüz, erkeklerin daha ön planda olduğu aşikar… Niteliği artırmak ve kadın yöneticileri öne çıkarmak gerektiğine inanıyorum. Dünya için adalet özgürlük isteyenler kadının yerini tanımlayamadı, hiçbir grup buna yönelik bir söylem geliştiremedi. Artık bu konuda adım atmalıyız” dedi. 

Uluslararası Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı Zirvesi sona erdi – (UHA) Uluslararası Haber Ajansı

HABER : Semra ERDOĞDU & İstanbul

[UHA Haber Ajansı, 05 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.