ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
06:21 Bakan Kurum’dan Kahramanmaraş’ta sanayi esnafına 1,5 milyon Tl’lik destek açıklaması
00:43 Yozlaşmanın İpuçları-3
00:39 TBMM’de ‘Geçen Hafta’
00:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye’de ne diyorsak, BM kürsüsünde de aynı cümleleri kurmaktan asla çekinmiyoruz”
00:33 Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı…
00:21 Adalet Bakanı Tunç, Azerbaycan’da çeşitli temaslarda bulundu
00:20 Denizden kıyıya sanat yolculuğu…
00:18 Kriter’in Eylül Sayısı’nda: İsrail Batı’yı Esir Aldı | Soykırım Devam Ediyor
00:09 Üniversite ve Yüksek Okul mezunu Türk gençlerini okul bittikten sonra onları bir araya getiren Inter Talenten Vakfı
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı
00:05 CHP neden birinci parti olma konumunu kaybetti?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’nin entegre lojistik hizmetler sunan ‘Solmaz’dan dijital atak!

Türkiye’nin entegre lojistik hizmetler sunan ‘Solmaz’dan dijital atak!
6 Ağustos 2024
17
A+
A-

* Ortağı olduğu teknoloji şirketi POP ve yapay zeka üzerine uzmanlaşan özel projesi Solmaz Genius ile lojistik sektörünü teknolojiyle harmanlayan Solmaz, ‘dijital sanat’a da adım attı.

*Şirket 45. yılını kutlarken, yaptığı işlerle değer yaratarak geleceğe uzanmak için 45 farklı NFT koleksiyonu oluşturdu. 

Türkiye’nin entegre lojistik hizmetler sunan, alanında öncü şirketi Solmaz, odağına aldığı teknoloji alanında da yeni bir adım attı.

Ortağı olduğu teknoloji şirketi POP ve Solmaz Genius’ın ortak projesi ile lojistik sektörünü teknolojiyle harmanlayan şirket, 45. yılı nedeniyle NFT koleksiyonu yarattı.

Entegre lojistik hizmeti sunan Solmaz'dan 45. yılına özel NFT koleksiyonu

[Solmaz Yönetim Direktörü Billur Barlın]

Solmaz Yönetim Direktörü Billur Barlın, 3000 adet ve özgün olarak tasarlanan NFT koleksiyonunun bir kısmını Hadımköy’deki lojistik merkezinde sergilediklerini belirterek, Solmaz olarak teknolojiye önem veren bir şirketiz olduklarını, 1987 yılından beri yazılım geliştirdiklerini ve yeni teknolojiler içinde blockchainın ilgi çeken bir ürün olduğuna dikkat çekti.

Billur Barlın, “Biz kurumsal değerlerimiz ve yaptığımız işle ilişkilendirdiğimiz 45 farklı NFT koleksiyonu oluşturduk. Toplamda 3000 adet NFT yarattık. Amacımız blockchain teknolojisini farklı bir konseptte kullanarak 45. Sene kutlamamızı görselleştirmek ve gelecek nesillere onlara yakışır bir değer bırakmaktı. Bu yüzden blockchain ve NFT’nin kullandığımız yeni teknolojiler içerisinde yer almasını ve inovatif yönümüzü bu sefer sanatsal olarak ortaya çıkarmasını istedik. Bu bizi heyecanlandırdı.” dedi. 

Resim önizlemesi

MEHMET SİNAN KURAN’LA ÇALIŞTIK 

Billur Barlın, teknoloji şirketi POP’un desteği ile hazırladıkları NFT Koleksiyonu’nun özel koleksiyonu için sanatçı Mehmet Sinan Kuran ile çalıştıklarını belirtti.

“Onun çizimlerini gören herkes kendinden bir yansıma bulabiliyor” diyen Barlın, “Bu çalışmayla Solmaz’ın 45. yılında sanatsal ve yaratıcı tarafımızı da ortaya çıkarmış olduk. Sürekli gelişen, genç ve dinamik yapımızla büyüyoruz. Geleceğe emin adımlarla ilerlediğimiz 45. yaşımızda çalışanlarımıza ve gelecek nesillere teknolojik bir hatıra bırakalım istedik ” dedi. 

Resim önizlemesi

SADECE TAŞIMIYORUZ 

Genç ve dinamik bir yapıya sahip olduklarını belirten Billur Barlın, “Biz A noktasından B noktasına taşıma yapan ve dış ticareti destekleyen bir şirket olmanın yanı sıra risk kriterlerinin incelenmesine önem veren,  yeni teknolojileri inceleyen ve bunları kendi içimizde nasıl kullanacağımızı araştıran bir markayız. Müşterilerimize hızlı ve doğru hizmet vermek için teknolojinin kullanımını önemsiyoruz. Aynı şekilde yapay zekayı da kendi işimizde verimliliği artırmak üzere tüm çalışanlarımızla birlikte kullanmak istiyoruz. Çalışanlarımızın da bireysel olarak dijital dönüşümün bir parçası olması bizim için önemli. Onların kendi kişisel yaşamları içinde yeni teknolojileri rahatça kullanmaları bizim için tüm süreçlerimizi değerli kılmanın önemli bir parçası. Bu yüzden trendleri birlikte takip ediyoruz. ” diye konuştu. 

Resim önizlemesi

PATENTLİ YAPAY ZEKA 

Solmaz Yönetim Direktörü Billur Barlın, Solmaz bünyesindeki teknoloji şirketlerinden de bahsederek, Solmaz Genius projesinin de ayrı bir şirket haline geldiğini hatırlattı.

Billur Barlın, şunları söyledi:

“Solmaz Genius’un fikir babası babam Asım Barlın; bu fikri geliştirmeye de Solmaz İnovasyon Merkezi’nde başladık. Solmaz Genius yapay zeka kullanarak, GTİP tahminlemesi yaparak firmaların dış ticarete ilişkin karar alma mekanizmalarını destekleyen bir ürün. Türkiye, Avrupa ve Amerika’da onaylı patenti bulunuyor’’ dedi. 

 ***

Solmaz hakkında

Solmaz, 1978 yılında gümrük müşavirliği hizmetleri vermek üzere kuruldu. Şirket ilk uluslararası taşımacılık hizmetini 1986 yılında vermeye başladı. Bugün Türkiye’nin önde gelen entegre lojistik hizmet gümrük, taşımacılık ve lojistik şirketlerinden biri haline gelen Solmaz, Euro 5 standartlarında çevre dostu araçlarla uçtan uça hizmet veriyor. Ayrıca 200’ü aşkın ülkede kapıdan kapıya ekspres kurye/paket taşımacılığı da yapan Solmaz İstanbul, Kocaeli, Ankara, İzmir, Tekirdağ/Çerkezköy Antalya’da toplam 300 bine yakın metrekarelik depo ve antrepolara sahip. Çatısı altında Solmaz Gümrük Müşavirliği ve Solmaz Uluslararası Ekspres adıyla iki şirketle hizmet veren Solmaz son dönemde Ar-Ge ve teknoloji konusunda da atılım içinde. Solmaz bu alanda da iki şirketle hizmet veriyor. Solmaz’ın ortağı olduğu teknoloji şirketi POP, teknoloji ihraç etmek üzere kuruldu. Bir diğer şirket ise doğuş hikayesi inovasyon merkezinden çıkan Solmaz Genius. Bu şirket Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) tespitinin yüzde 100 doğruluk oranı ile en hızlı şekilde yapılmasını sağlayan yapay zeka destekli ilk ürününü de çıkarmış durumda. Şirket bünyesindeki ‘İnovasyon Merkezi’ ise yeni teknolojiler geliştirmek ve Ar-Ge yapmak üzere sürekli mesai yapıyor. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.