ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
00:30 Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli
00:29 7 Ekim’in yıldönümü öncesinde dünyanın dört bir yanında Filistin yanlısı gösteriler düzenlendi
00:28 Bağımsız milletvekili Nadir Bedir, “Savaş bittikten sonra Hizbullah ile oturup konuşmalıyız”
00:25 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:20 Bakan Fidan Lübnan Başkakanı Mikati ile görüştü
00:10 Bakan Göktaş: Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışmaları sürdüreceğiz
00:03 Astana Zirvesi; Şanghay İş Birliği Örgütü Büyüyor mu?
00:02 Irak’ın kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’den güçlü destek!…

Türkiye’den güçlü destek!…
9 Şubat 2023
708
A+
A-

Balkanların saygın, bağımsız, tarafsız düşünce ve yayın kuruluşu KosovaPort Haber Portalı, Türkiye’den Uluslararası Haber Ajansı (UHA) ile TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’yla, güçlü bağlarla mesleki açıdan köprü görevini üstlenmiş durumda.

 KosovaPort Haber Portalı’nın köşe yazarı Ercan KASAP kaleme aldığı , ‘Türkiye’den güçlü destek!…‘ başlıklı köşe yazısında, Türkiye’nin Balkanlar’da barış ve istikrar için anahtar bir ülke konumunda bulunduğunu, bölgede istikrar ve refahın hüküm sürmesinin Türkiye’nin en büyük arzusu olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’nin Balkanlar ile köklü tarihî ve kültürel bağları olduğunun altını çizen yazar Ercan KASAP, “çünkü Türkiye bu bağlamda Kosova’ya ayrı bir önem veriyor. Türkiye, Kosova’yı, Amerika’dan sonra tanıyan ikinci ülke” olduğunun altını çizdi.

KosovaPort Haber Portalı yazarı KASAP, Kosova’ya bu kadar önem veren Türkiye’yi,  geçen günlerde Kosova Başbakanı Albin Kurti’nin ziyaret ettiğine hatırlatarak, Kurti’nin, iktidara gelmesinden  bu yana Türkiye’ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdiğini ifade etti.

Kurti’nin İstanbul ziyaretinin, Türkiye’nin, Kosova ile işbirliğine verdiği önemin açık bir göstergesi olduğunu yazan Ercan KASAP, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ülkesinin Kosova’ya tam desteğini bir kez daha teyit ettiğine vurgu yaptı.

KASAP, Balkanlarda barış ve istikrar hüküm sürmedikçe, bölgede hiçbir ülkenin kalkınma ve huzuru yakalamasının mümkün olamayacağını ve bu ziyaret sırasında satırlar arasında gizlenen önemli bir mesajın olduğunu dile getirdi.

Başkan Erdoğan, Kosova Başbakanı Kurti'yi kabul etti | Milat Gazetesi

 

BÖLGEDE BARIŞ VE İSTİKRAR

Yazar Ercan KASAP, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, görüşmede bir kez daha Kosova ile köklü tarihî ve kültürel bağların var olduğunu hatırlatarak, bu topraklarda asırlar boyunca bir arada yaşanmışlığın olduğunu, İlişkilerin mükemmel seviyeye ulaşmasında iki ülke arasındaki  kadim dostluk bağların önemli rol oynadığını hatırlattığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’nin Batı Balkanlar bölgesinde barış ve istikrar için her türlü desteği vermeye ve gerekli katkıyı sağlamaya hazır olduğunu da söylediğine dikkat çeken KosovaPort Haber Portalı yazarı KASAP yazısında, Başbakan Kurti’nin de, NATO’nun 1999’daki müdahalesinin Kosova halkına yönelik soykırımı durdurduğunu belirterek, bu konuda oynadığı rol için her zaman Türkiye’ye müteşekkir kalacaklarını söylediğini açıkladı.

Kosova Başbakanı: Türkiye'ye her zaman müteşekkir olacağız | Haberim Cepte,  Son dakika haberler, Gündem haberleri, Spor haberleri

Başbakan Kurti’nin, 1999’da NATO’nun Kosova’ya müdahalesine değinerek, bu müdahale Kosova halkına karşı yapılan soykırımı durdurmuş, ülkenin kuruluşu ve barışı için önemli olmuştur.” dediğini ifade eden Ercan KASAP, Türkiye’nin Avrupa Birliği ve NATO üyelik süreci konusunda Kosova’yı desteklediğini belirten Kurti’nin, verdiği destekten dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiğini yazdı.

EKONOMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, geçen yıl 610 milyon Euro olan karşılıklı dış ticaret hacminin 1 milyar Euro’ya ulaşmasını arzuladıklarını söylediğini hatırlatan KASAP, Erdoğan’ın, Türk şirketlerinin Kosova’daki yatırımlarının 400 milyon Euro düzeyine yaklaştığını, TİKA’nın da 100 milyon Euro değerinde yaklaşık 700 farklı projeyi hayata geçirdiğine değindiğini ve “Kosovalı kardeşlerimizin refahını artıracak kıymetli projeleri el birliğiyle hayata geçirmeye devam edeceğiz.” dediğini aktardı.

Yazar Ercan KASAP, Başbakan Kurti’nin, “Türkiye bizim için önemli ekonomi ve ticaret ortaklarından biri. Tabi bu bizi mutlu ediyor ama bu bizim için yeterli olmamalı. Şu andaki işbirliğimizi daha yüksek potansiyellere ulaştırmak için kullanabiliriz.” diye konuştuğunu hatırlattı.

KOSOVA’DA TÜRK TOPLUMU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından alıntılar da yapan KASAP,  Erdoğan’ın, “İlişkilerimizin önemli bir boyutunu oluşturan, ülkelerimiz arasında gönül köprüleri inşa eden Kosova Türk Toplumunun her alanda Kosova’nın gelişimine yaptığı katkıları memnuniyetle takip ediyorum. Kosova makamlarının soydaşlarımıza yönelik olarak izlediği tutumu da takdirle karşılıyorum.” ifadelerine yer verirken, Başbakan Kurti’nin, Kosova’daki Türk toplumunun ülkenin tarihinde önemli ve olumlu rol oynadığına işaret ederek, “Türk toplumumuz, bizim toplumsal, kültürel mozaiğin bir parçasıdır. Bu toplumun temsilcilerinin önemli bir kısmı hem merkezi hem yerel kurumlarda çalışmaktadır ve bu şekilde Kosova’nın refahı için katkılarda bulunmaktadırlar.” diye konuştuğunu yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova Cumhuriyeti Başbakanı Kurti'yi kabul etti -  Haber 1

DİYALOG

Ercan KASAP yazısında, Türkiye’nin Kosova ile Sırbistan arasındaki diyalog sürecini desteklediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Kosova’nın tüm komşularıyla, barış ve huzur içinde ilişkiler geliştirmesine büyük önem atfediyoruz. Bu çerçevede Kosova ile Sırbistan arasındaki diyalogu destekliyor tarafların barışçıl ve yapıcı yaklaşımlar sergilemesini bekliyoruz. Sırbistan’la yürütülen diyalog sürecinin bölgede kalıcı barış ve istikrarı sağlayacak şekilde nihayete ulaşmasını temenni ediyoruz. Türkiye, bölgemizin barış ve istikrarı için gerekebilecek her türlü desteği sunmaya, taraflarca arzu edildiği takdirde gerekli katkıyı yapmaya da hazırdır. Bölgesinde barış ve istikrarın teminatı olacak, müreffeh bir Kosova’yla kardeşlik hukukumuzu tahkim edecek adımlar atmayı sürdüreceğiz.” diye belirttiğini açıkladı.

FETÖ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın terörle mücadele konusunda neler yapılabileceğine de değinerek, FETÖ  terör örgütüne özel bir vurgu yaptığını dile getiren yazar KASAP, Erdoğan’ın, “FETÖ örgütünün Kosova’daki faaliyetlerine karşı işbirliği ve dayanışmamızı artırmak için atmamız gereken adımları değerlendirdik.” dediğini hatırlattı.

KosovaPort Haber Portalı’nın köşe yazarı Ercan KASAP kaleme aldığı , ‘Türkiye’den güçlü destek!…‘ başlıklı köşe yazısını şöyle noktaladı:

“Kosova Başbakan Kurti’nin günübirlik Türkiye  resmi ziyaretinin, iki dost ülke arasında her alandaki ilişki ve işbirliğin gelişmesine yeni bir ivme kazandırması  beklenebilir”.

TÜRKİYE’DEN GÜÇLÜ DESTEK…

Yazar: Ercan Kasap

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.