ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 Bakan Tunç: Uludağ’ki otel yangınının tüm yönleriyle  aydınlatılması için  soruşturma hassasiyetle yürütülüyor 
00:39 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, bakanlık personeli ile bayramlaştı
00:36 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı vesilesiyle AK Parti teşkilatlarına video mesaj gönderdi…
00:23 Ekrem İmamoğlu’nun teslim etmediği telefonunun HTS kayıtlarına ulaşıldı
00:13 Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar tarafından yapılan açıklamayı “küstahça” olarak nitelendirdi ve reddetti.
00:13 Bakan Kurum’dan “Uluslararası Sıfır Atık Günü” paylaşımı
09:53 Türkiye’nin petrol üretim üssü halinde gelen Şırnak Gabar’da iki yeni sahada daha üretim başladı…
09:45 Külliye’de Ramazan programına 450 binden fazla kişi katıldı
06:37 Avrupa Savunmasının Geleceği: Trump politikaları gölgesinde yeni bir yol arayışı
00:54 İletişim Başkanı Altun’dan Özgür Özel’in boykot çağrısına tepki
00:40 Ramazan Bayramı dolayısıyla, Polis ve jandarma yolcu gibi otobüslere binip şoförleri denetliyor…
00:27 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Her kim gençlerimizi kamu düzenini bozmaya çağırıyorsa ülkemizin geleceğini karartmaya çalışıyordur”
00:23 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cezayir ve Ürdün Meclisi Başkanlarıyla telefom görüşmesi yaptı…
00:04 Dışişleri: Rümeysa Öztürk için girişimler sürüyor
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin sıradan bir ülke olmadığının farkına onlar da varacaklardır”
20:51 Çelik: Fanatiklerin eğitim hakkını engellemesi açık bir faşizmdir
20:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bayram diplomasisi
18:19 Sapanca Gölü’nde kum fırtınasına yakalanan sporcuların kanoları battı: 15 yaşındaki gencin kanosuna ulaşıldı, arama çalışmaları sürüyor
07:17 SETA 2025 Bahar Dönemi Seminer Programı Başlıyor!
07:00 Suriye’de Yaşanan Son Gelişmeler ve Muhtemel Riskler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti: Abdi İpekçi gazeteciliği bitmedi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti: Abdi İpekçi gazeteciliği bitmedi
3 Şubat 2022
344
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Önceki Başkan Vekillerinden ve Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmenlerinden  Abdi İpekçi, katledilişinin 43’üncü yılında  mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

TGC: Abdi İpekçi gazeteciliği bitmedi - istanbulgercegi.comTörende konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş Abdi İpekçi gazeteciliğinin bitmediğini bu mesleği evrensel etik değerlerle yapan onurlu gazeteciler tarafından yaşatılacağın söyledi.

Her 1 Şubat’ta Abdi İpekçi’yi ailesiyle, Milliyet Gazetesi ve gazeteci dostlarıyla andıklarını belirten Sibel Güneş şöyle konuştu:

“Abdi İpekçi’nin yazılarında en önem verdiği konular ülkenin bölünmez bütünlüğü, demokrasi ve barıştı. Gazetecilerin örgütlenmesi için hem TGC’de, hem de sendikada büyük emek verdi. Gazetecilikten asla ödün vermemesi de en önemli özelliklerinden birisiydi. Bu özellikleri nedeniyle hedef seçildi. Abdi İpekçi cinayetinin davasının hem iletişim hem de hukuk fakültelerinde ders olarak okutulmasına ihtiyaç var. Eğer Abdi İpekçi cinayetini gerçekleştiren karanlık zihniyet ortaya çıkarılabilseydi sonraki dönemde ne faili meçhul cinayetler olurdu, ne de gazeteci cinayetleri, gazetecilere olan saldırılar cezasızlıkla ödüllendirilmezdi. Biz Abdi İpekçi’nin dostları ve arkadaşları olarak her yıl 1 Şubat’ta buraya geleceğiz ve ‘Abdi İpekçi neden öldürüldü’ sorusunu sormaya devam edeceğiz. ‘Abdi İpekçi gazeteciliği bitti’ diyenlere de bitmediğini,  gazeteciler Abdi İpekçi anlayışıyla mesleğini yapabilirse, ülkenin daha aydınlık yarınlara çıkacağını söyleyeceğiz. Abdi İpekçi’yi sevgi ve özlemle anıyoruz.”

Abdi İpekçi’nin kızı Nükhet İzet ise  “Bütün bu cinayetlerde; insana, insanlığa, kurbanın yakınlarına, topluma, gelecek kuşaklara bir açıklama gerekiyor. Bunun resmi bir açıklama olması ve tarihe bütün bağlantılarıyla geçmesi gerekiyor” diye konuştu ve ekledi:

“Defalarca söylediğim gibi kin gütmüyorum. Zaten kişinin, kendi farkındalığı olmadıkça hangi ceza kime, neye, nereye kadar yeter. Bizler türküler söyler, ‘Ne kadar yiğit ve aydınlık kişilerdi bütün bu kurbanlar’ derken, o korunaklı failler, görevlerini yerine getirmiş gladyatörler gibi sakindiler, kendilerinden memnun ve emindiler. Nefret söylemleri, algı yanılsamalarıyla zararlı diye işaretledikleri kurbanlarını öyle yok ettiler. Asıl yok ettiriciyi, belki kendileri bile göremediler. Abdi İpekçi’nin, Milliyet Gazetesi’ndeki varlığı, 30 yılı bile bulamamıştı. Ama Milliyet Gazetesi onu, sonradan 43 yıl daha yaşattı, yâd etti, var etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, her yıl burada var oldu. Yakın dostları, arkadaşları teker teker hayatlarını kaybedene kadar hep buradaydılar. Herkese teşekkür ediyorum.”

Abdi İpekçi’nin Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törene İpekçi’nin kızı Nükhet İzet, Milliyet Gazetesi’nden Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, yazar Tunca Bengin, Okur Temsilcisi Belma Akçura, Haber Araştırma Müdürü Pınar Aktaş, Hürriyet Gazetesi Yazarı Sedat Ergin, kıdemli gazeteciler Okşan Atasoy, Metin Özyıldırım, Rahmetullah Karakaya, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, İstanbul  Barosu Önceki Başkanlarından Turgut Kazan ve CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Saniye Yurdakul ile çok sayıda gazeteci katıldı.

[UHA Haber Ajansı, 03 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.