ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
00:30 Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli
00:29 7 Ekim’in yıldönümü öncesinde dünyanın dört bir yanında Filistin yanlısı gösteriler düzenlendi
00:28 Bağımsız milletvekili Nadir Bedir, “Savaş bittikten sonra Hizbullah ile oturup konuşmalıyız”
00:25 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:20 Bakan Fidan Lübnan Başkakanı Mikati ile görüştü
00:10 Bakan Göktaş: Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışmaları sürdüreceğiz
00:03 Astana Zirvesi; Şanghay İş Birliği Örgütü Büyüyor mu?
00:02 Irak’ın kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, harekât, tatbikat ve eğitim faaliyetleri devam ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, harekât, tatbikat ve eğitim faaliyetleri devam ediyor
6 Eylül 2021
446
A+
A-

UHA HABER / Türk Silahlı Kuvvetleri, tüm dünyayı etkisi altına alan salgına rağmen kesintisiz olarak devam ettiği harekât, tatbikat ve eğitim faaliyetlerinin yanı sıra diğer millî, uluslararası ve NATO görevleri ile de gücüne güç katmaya, bölgesel ve küresel barışın desteklenmesine katkı sağlamaya devam ediyor.

Müttefiklerimizle ortak çalışabilirlik kapsamında;

-Hava Kuvvetleri Komutanlığı unsurları, NATO Geliştirilmiş Hava Polisliği görevi çerçevesinde, Polonya’daki Malbork Hava Üssüne intikallerini gerçekleştirmiş ve göreve başladı. NATO Geliştirilmiş Hava Polisliği, Orta ve Doğu Avrupa’daki NATO Müttefiklerinin topraklarında, hava sahasında veya çevresinde savunmayı güçlendirmeyi, vatandaşlarına güvence sağlamayı ve potansiyel saldırganlığı caydırmayı hedefliyor.

-TURAZ ŞAHİNİ-2021 Tatbikatı 06-17 Eylül 2021 tarihleri arasında Azerbaycan ve Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarının katılımıyla 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı/Konya’da icra edilecek. Tatbikatın amacı; Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile başlatılan uçuş eğitimlerini ileri seviyelere taşımak, uluslararası tatbikat usulleri ve terminolojilerinin uygulamasını göstermek, farklı platform, silah sistemleri ile elektronik harp konularında bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak, karşılıklı askerî eğitim/iş birliğini geliştirmek.

-Türkiye-Azerbaycan SAT/SAS Tatbikatı 30 Ağustos-10 Eylül 2021 tarihleri arasında   Bakü/Azerbaycan’da icra edililiyor. Tatbikatın amacı; SAT, SAS ve sualtı kurtarma harekât nevilerinde Türk ve Azerbaycanlı timler arasında müşterek çalışabilirliği sağlamak ve Azerbaycan Deniz Kuvvetleriyle askerî alandaki iş birliğini geliştirmek.

-Dynamic Move-2021 NATO Tatbikatı 30 Ağustos-09 Eylül 2021 tarihleri arasında Türkiye’den TCG ALANYA mayın avlama gemisi ve iki karargâh subayının katılımıyla La Spezia / İtalya’da icra ediliyor. Tatbikat, deniz mayın harbine yönelik bilgisayar destekli komuta yeri (BDKY) tatbikatı. Tatbikatın amacı; NATO karargâhları ve NATO üyesi ülkelerin karargâh subaylarının, bir kriz senaryosu içerisinde Mayın Karşı Tedbirleri harekâtının planlama ve icrasına yönelik eğitim seviyesini artırmak.

-Dynamic Front 2021 Tatbikatı İkinci Safhası, ABD Avrupa Kara Komutanlığı koordinatörlüğünde, Türkiye, ABD ve İspanya Silahlı Kuvvetleri unsurlarının katılımı ile 05-20 Ey lül 2021 tarihleri arasında Türkiye’nin ev sahipliğinde, General Nahit Şenoğul Atış ve Tatbikat Alanı/Polatlı’da icra edilecek. Tatbikatın amacı, tatbikata katılan ülke topçu unsurlarını çok uluslu harekâta yönelik hazırlamak ve çok uluslu birliğin eğitim ve iş birliği içersinde çalışabilirliğini geliştirmek.

-Dynamic Guard 2021 Elektronik Harp (EH) Tatbikatı, 06-10 Eylül 2021 tarihleri arasında SNMG-2 unsurlarının (İtalya, İspanya, Türkiye) katılımıyla Suda/Girit’te Yunanistan ev sahipliğinde icra edilecek. Tatbikata TCG GÖKÇEADA fırkateyni ile iştirak edilecektir. Tatbikatın amacı; yoğun elektromanyetik yayılım ortamında Elektronik Destek (ED) ve EH denemelerinin daha etkin olarak icra edilmesine yönelik bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak.

Aynı anda birden fazla harekât alanında mücadele veren Türk Silahlı Kuvvetleri, NATO, BM, AGİT ve ikili antlaşmalar kapsamında Libya’dan Kosova’ya, Azerbaycan’dan Bosna Hersek’e Katar’dan Somali’ye kadar birçok coğrafyada dünya barışına katkı sağlamak.

Gelecek dönemde de harekât, tatbikat ve eğitim faaliyetlerimiz ile bölgesel ve küresel barışın desteklenmesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin harbe hazırlığının en üst seviyede tutulmasına devam edilecek.

[UHA Haber Ajansı, 06 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.