ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:09 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: “Bugünler, İsrail için iyi günler”
13:45 Mandala Sergisi “Geçmişten Geleceğe Sevgiyle” Kartepe’de
13:33 OİB’den mobilitede fark yaratan dört girişime  2 milyon TL ödül 
12:43 Türk Dünyası’nın haritası çiziliyor: Detaylar ilk kez TRT Haber’de
12:24 Bahçeli: “Suriye’nin istikrarı Türkiye’nin güvenliği açısından olmazsa olmaz önemde”
11:16 Amerika Suriye’de Ne İstiyor?
11:00 Commencis, AWS tarafından Türkiye’de Yılın Danışmanlık Partneri seçildi
10:33 Türkiye – Hollanda arasındaki ticaret hacmi 12 milyar avro
09:22 Karadağ’daki bankaları Türkiye’de geliştirilen sahtekarlık tespit ve önleme çözümü koruyacak
06:54 Tepebaşı’ndan silinen Tarih: Ermenistan ve Fransız ortaklığıyla Azerbaycan mirasına son darbe
06:52 Lawrence’tan Colani’ye Suriye trajedisi -2/3- Suriye’de HTŞ’nin Tesadüfi Zaferi
01:18 Hakan Fidan: PKK/YPG’nin Suriye’de yeri yok
01:08 Analiz: Suriye’de ki Değişimin Bölgeye Yansımaları
00:37 Terör örgütü EOKA militanlarının Kıbrıs’taki “Kanlı Noel” olarak yazılan katliamın acısı ilk günkü gibi taze
21:50 Unutmadık!
17:10 Guinness Dünya Rekorları’nın kriterlerine göre, THY, son 12 ayın aktif rotalarını yansıtan 120 ülkeye uçuşla rekor kırdı
15:25 Platform Dergisi, göçün 60. yılı anısına 11. Avrupa Şiir Yarışması’nı ve 3. Avrupa Öykü Yarışması’nı düzenledi
10:31 Uyuşturucuyla mücadele operasyonlarında ‘Rekor’ kırıldı, ama hazin son değişmedi: Dosyada tutuklu kalmadı
09:16 Sağlıklı ve keyifli bir ömür sürmenin ve mümkünse de bu ömrün size bağışlanan süresini uzatabilmenin en etkili yolu yaşam tarzı seçimleri
07:49 Ahıska Türkleri, Ahıska’nın coğrafî konumu, Ahıska’nın kısa tarihi ve yaşamış olduğu sürgün…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tükeniş Sendromu Yaşayan Kitle

Tükeniş Sendromu Yaşayan Kitle
27 Kasım 2024
6
A+
A-

Türkiye’de dindar kesim, giderek okumayan, araştırmayan ve sorgulamayan bir yapıya bürünüyor. Bu duruş, hem kendilerini hem de çevrelerindeki insanları İslam’dan uzaklaştırıyor. Halbuki dinin sahibi Allah (c.c.), kitabı Kur’an ve peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.), böyle bir yaklaşımı asla tasvip etmez.

Adana Taşköprü Gazetesi köşe yazarı Vedat KAHYALAR, Vedat KAHYALAR - Köşe Yazarlarıkaleme aldığı “Tükeniş Sendromu Yaşayan Kitle” başlıklı yazısında, Türkiye’de dindar kesimin, giderek okumayan, araştırmayan ve sorgulamayan bir yapıya büründüğüne dikkat çekiyor.

Yazar Vedat KAHYALAR, “Bu duruşun, hem kendilerini hem de çevrelerindeki insanları İslam’dan uzaklaştırıyor. Halbuki dinin sahibi Allah (c.c.), kitabı Kur’an ve peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.), böyle bir yaklaşımı asla tasvip etmez” diyor.

“Kur’an-ı Kerim’de yüzlerce yerde, “Okuyun, akledin, düşünün, görün, anlayın” gibi insanı geliştiren emirler yer alır” diyen KAHYALAR, “Hz. Muhammed (s.a.v.), peygamberlik döneminde sadece tebliğ etmekle kalmamış; aynı zamanda dönemin iktidarını, yönetim anlayışlarını, halkın yanlış uygulamalarını ve bozulmuş dinlerin hatalarını cesurca sorgulamış ve reddetmiştir” ifadesini kullanıyor.

yazarı Vedat KAHYALAR, kaleme aldığı “Tükeniş Sendromu Yaşayan Kitle” başlıklı yazısına şöyle devam ediyor:

“Peygamberimizin yaptığı ilk işlerden biri, okuma-yazma seferberliği başlatmak olmuştur. İlk iman eden Sahabelerin eğitimiyle yakından ilgilenmiş ve Erkam’ın evini adeta bir okul haline getirmiştir. Bu toplantılarda Kur’an’ın inen ilk ayetleri öğretilmiş ve okuma-yazma çalışmaları başlamıştır. Bedir Savaşı’nda esir alınan müşriklere bile, Müslümanlara okuma-yazma öğretmeleri karşılığında serbest bırakılma imkânı tanınmıştır.

Bu vizyonla kurulan İslam toplumu, Müslümanlara kardeşlik, adalet, merhamet, dayanışma, özgürlük, dürüstlük, birlikte yaşama kültürü, kent bilinci, eşitlik ve ortak ideallere bağlılık kazandırmıştır.

Kadınlar, çocuklar, köleler ve farklı ırklardan, renklerden, ekonomik ve kültürel yapılardan gelen insanlar eşitlik ilkesini tanımaya başlamıştır.

İyi bir birey ve iyi bir Müslüman’ın en önemli görevi, her zaman en iyiyi ve doğruyu aramaktır. Zira yaratılış gayemiz, önemli bir sınavın parçasıdır. Bu sınav; kişinin kendini geliştirmesi, Allah’ın emrettiği yöntemlerle yaşayıp olgunlaşmasından geçmektedir.

Bu olgunlaşma sürecinin en önemli adımı ise okumak, bilgi ve görgüsünü artırmaktır. İnsan, edindiği bilgi ve deneyimlerle kendine, ailesine, ülkesine ve insanlığa faydalı bir birey; Allah’a ise samimi bir kul olmalıdır.

Unutmayalım ki, bu dünyadaki varlığımız bir sınavdır. Sahip olduğumuz her şey emanet olarak verilmiştir. Bu emanetlerle nasıl yaşadığımız, nasıl davrandığımız bir gün mutlaka sorgulanacaktır. Bir gün bu dünyadan ayrılırken tüm emanetleri geride bırakacağız ve bunların hesabını vereceğiz. İşte bu gerçekleri unutmadan yaşayanlar, bu dünyanın en akıllı insanlarıdır”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.