ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TRT’den unutulmaz anılar arasında Tarık AKAN!

TRT’den unutulmaz anılar arasında Tarık AKAN!
3 Ocak 2024
26
A+
A-

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) ve (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) olarak, Özgür, Bağımsız, Tarafsız, Hayatı ve Hayatımızdakileri Anlamak için yaptığı Haber/Röportaj ve Yorumları ile her daim “Umuda ve Ufka Bakan” TRT’nin saygın, sevilen başarılı gazeteci ve Haber Dairesi Başkalarından Aydoğan KILINÇ’ın TRT Anısını paylaşıyoruz.

UHA / İnternational News Agency

Resim önizleme

[Yeşilçam devrinin en ünlü oyuncusu Tarık AKAN, gazeteci ve TRT eski Haber Dairesi Başkalanı Aydoğan KILINÇ]

33 yıl önceydi. Türkiye’nin her zaman parlayan, hiç sönmeyen yıldızının İstanbul’da, Bakırköy’deki evindeyim. Denizi gören bir apartman dairesi.

Yılın son gününde, 31 Aralık’ta, TRT 1’de yayınlanacak olan yapımcı ve sunuculuğunu üstlendiğim
90 Takviminden‘ adını verdiğim programın çekimindeyim.

Geç Gelen Ödüller" Sahiplerini Buldu - Son Dakika Haberleri

Yine, o yıl da ‘Altın Portakal’ı Almıştı.
Türk sineması ve onun ‘Altın Portakal’ları, Türkiye’de önemliydi ve değerliydi o zamanlar. Günlerce konuşulur, tartışılırdı. Gazete manşetlerinden inmezdi.

Evinin her yeri sinema tarihine geçen sayısız önemli ödülle dolup taşıyordu. Sadece 4 – 5’ini getirdi kütüphanesinin, kitaplarının önüne yerleştirdi.

Madame Tussauds İstanbul'un Yeni Figürü Türk Sinemasının Efsanevi Oyuncusu Tarık  Akan - Diva Magazin

Röportajımız nasıl başladı, nasıl bitti anlayamadım. O benim kendimi bildim bileli beyaz perdeden tanıdığım çok ünlü biriydi. Bana ve birlikte olduğum mini televizyon haber ekibine, bunu, o inanılmaz başarılarla dolu ‘ün‘ü, ‘şan‘ı, ‘şöhret‘i hiç hissettirmedi…

İki Hülya‘ arasında “onun değil benim hakkımdı” gibi cümlelerle polemik konusu olmuştu o yıl en iyi kadın oyuncu ödülü.

Oysa, onun filmleri, onun için, yaşadığı topluma ve dünyaya sanat ile daha rahat ulaşmanın yollarından biriydi.

O gün için aklımda en fazla kalan mütevaziliği olmuştu. Samimi, sıcak, ve çok kibardı.

Yeşilçam'ın unutulmaz ismi Tarık Akan vefatının 7. yılında anılıyor

Çıkmak üzereyken, “Aydoğan arabanız yok değil mi? Nereye gideceksiniz ben sizi bırakayım” dedi. “Hayır olmaz, çok uzak gideceğimiz yer” dediğimi hatırlıyorum. Israr etti ve merdivenlerden beraber indik.

Sokaklarda görmeye alıştığımız, sıradan, kendisi gibi “mütevazi” ve yıpranmış otomobiline bindik ekip arkadaşlarımla. Oysa, hafızam beni yanıltmıyorsa yıllardır oynadığı filmlerden yalnız ücret almıyor, gelirden pay da alıyordu. İşte, buydu Tarık Akan… Sade… Berrak.. Tüm yaşamıyla… Bu kadim toprakların insanıydı.

Tarık Akan: Sanat ve siyasetin iç içe geçtiği bir yaşam - BBC News Türkçe

Taksim’de Gülriz Sururi ile röportajı gerçekleştireceğim tiyatrosunun önüne kadar götürdü bizi. Sıcacık içten kısa bir vedalaşma… “Teşekküre gerek yok, birşey yapmadım ki!” diyerek…

Daha sonra hiç karşılaşmadık ve görüşmedik. Buna gerek de kalmadı… Çünkü zaten hep hayatın ve hep hayatımızın içindeydi. Nerede olması gerektiğini hissediyorsa, Tarık Akan orada oluyordu.

Son yıllarda sıcak sinema perdesi yerine, televizyonun o soğuk beyaz camında daha çok görünür olmuştu.

Ne çok şeyi üstünde, içinde ve isminde barındırıyordu. Yakışıklılığı ile dönemin genç kızlarının uzaktan sevgilisi olmayı, günden güne, yıldan yıla gelişen oyunculuğu ve sanatı, kattıkları, fazlasıyla hak ettiği şöhreti layıkıyla taşıması, hayata bakışı, aydın sorumluluğu ve ülkesine duyarlılığı, aslında hepsi… hepsinden ötesi hiç unutulmayan insanlığı…

Tarık Akan'ın canlandırdığı unutulmaz karakterler! Bütün Tarık Akan'ın  oynadığı karakterleri - Sinema Haberleri

Daha 66 yaşındaydı hepimize o ‘16 Eylül şoku‘nu yaşattığında…

Onsuz 7 kocaman yıl geçmiş oldu bugün…

Yattığın Yer Seni İncitmesin…

Derin Saygım ve Derin Özlemimle…

Tarık Akan vefat etti

***
(2 yıl önceki yazımı yeniden yayınlamak istedim. Unutulmazlar arasındadır Tarık Akan… Anılarımızın en şahane ve en saygıdeğer köşesinde)

#TarıkAkan #sinema #televizyon

***

Tarık Akan - Vikipedi

Tarık Akan

Biyografi

Tahsin Tarık Üregil olan Tarık Akan, 13 Aralık 1949 yılında İstanbul’da ailesinin üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. Erzurum Dumlupınar İlkokulu’nda başladığı ilkokulu Kayseri’de tamamladı ve ardından ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşti.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Makine Yüksek Mühendisliği’nde okuyan Tarık Akan, ardından Gazetecilik Yüksek Okulu’na girdi ve bu bölümden mezun oldu. 1970 yılında Ses Dergisi’nin açtığı Sinema Artist Yarışması’nı kazanarak 1971’de ilk filmi olan ‘Solan Bir Yaprak Gibi’yle kamera karşısına geçti ve Tarık Akan adını aldı.

Tarık Akan kimdir, ne zaman öldü? Tarık Akan kaç yaşında vefat etti, nereli, hangi dizi ve filmlerde oynadı?

1979 yılında zorunlu askerlik görevini yedek subay olarak Denizli’de tamamlayan Akan, 1970-1975 arası yılda 12 filmde rol alarak Yeşilçam’ın en parlak günlerinde yer aldı. Emel Sayın’la ‘‘Mavi Boncuk’’ta Hülya Koçyiğit’le ‘‘Sev Kardeşim’’de, Hale Soygazi ile ‘‘Gece Kuşu Zehra’’da oynadı ve ‘‘Hababam Sınıfı’’ ile Türk sinemasının unutulmazları arasına girdi. Akan, daha sonra ‘‘değişirken yok olmayı’’ göze aldı ve mesajı olan filmler yapmaya karar verdi. Bu kararın ilk ürünü “Nehir“i Cüneyt Arkın’la birlikte oynadığı ‘‘Maden’’, ‘‘Sürü’’, ‘‘Yol’’, ‘‘Kanal’’ gibi politik filmler takip etti.

Tarık Akan'a yakışır anma

1986 yılında Yasemin Erkut ile evlenen oyuncunun aynı yıl Barış Zeki Eregül adlı oğlu ve iki yıl sonra da, 1988 yılında Yaşar Özgür Eregül ve Özlem Eregül adındaki ikiz çocukları dünyaya gelmiştir.

Tarık Akan Müslüman mıydı? Oğlu ilk kez açıkladı - Haber 7 Ünlülerin dünyası

Oyuncu, evlendikten dört yıl sonra 1989 yılında boşanmıştır. Akan’ın, ilk çocuğu olan Barış Zeki Eregül 2009 yılında Tarık Akan’ın da oynadığı “Deli Deli Olma” adlı filmde babasının gençliğini oynayarak oyunculuk hayatına atılmıştır.

***

Aydoğan KILINÇ

Burası; Özgür, Bağımsız, Tarafsız, Hayatı ve Hayatımızdakileri Anlamak için yaptığı Haber/Röportaj ve Yorumları ile her daim “Umuda ve Ufka Bakan” Aydoğan Kılınç’ın kişisel YouTube Kanalı. ÖZGEÇMİŞ: 3 yıl TPAO’da Jeoloji Mühendisi olarak çalıştı. 1986’da TRT’nin muhabirlik sınavını kazanınca meslek değiştirdi. TRT 1 ve TRT 2’de pek çok haber ve programa imza attı.
HALK TV YE TAZE KAN!
1992’de kurumdan ayrılarak Kanal 6 Ankara Haber Müdürü oldu. 1997’de CTV Haber Merkezi’ni kuran ve yöneten Kılınç 1998’de yeniden TRT’ye dönerek 4.5 yıl boyunca ‘Sabah Haberleri‘nin yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı.
Aydoğan Kılınç - Gazeteci - Kendi işim | LinkedIn
2002-2004 arasında TRT Haber Dairesi Başkanlığı görevinin yanında ‘TRT 1 Ana Haber Bülteni’ni de hazırlayıp sundu. Yönetimindeki TRT 2, 100’ün üzerinde Tematik Haber Kanalı içinde, 2003 yılında ‘En İyi Kanal’ ödülünü aldı.
Çok sayıda ödülü bulunan Aydoğan Kılınç, RTÜK’ün yaptığı 2003 yılındaki TRT Genel Müdürü seçiminde, ilk turda en çok oyu alarak hükümete bildirilen üç aday içinde ilk sırada yer almıştır.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.