TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş’ın vatan aşkıyla akan haklı gurur gözyaşları

TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş’ın vatan aşkıyla akan haklı gurur gözyaşlarını anlamak için aşağıda ki yazıyı okuyun.
Diyor ki;
Organizatörler kapanış merasiminde kürsüde ufak bir konuşma yapmamı rica ettiler. Ve büyük salona doğru ilerledik. O konuşma öncesi Devrim Arabaları Projesini anlatan bir filmi gözyaşları içerisinde izlemiştim. Türk mühendislerinin heyecan ve azmiyle üretmeyi başardığı, ancak dış kuvvetlerin içimizdeki hain şebekeleri tarafından sabote edilerek rafa kaldırılan devrim araçlarının içimizde açtığı yara çok tazeydi.
Ve kürsüde şunu söylemiştim. Bir Fransız firmasında Baş mühendis olmak mı, Yerli bir otomobil firmasında çaycı yada paspasçı olarak çalışmak mı diye iki seçeneğim olsaydı, ben Yerli otomobil firmasının gerekirse çaycısı olur, o mühendislerin alın teri akıttığı o fabrikanın paspasçısı olmayı tercih ederdim” dedim. Salonda bir süre sessizlik ve sonrasında büyük bir alkış tufanıyla konuşmamı yerli üretim üzerine vurgularla tamamlamıştım.
Bu anımı niye anlatıyorum. Vallahi bu ülkenin bir evladı olarak, bu arabanın her civatasına, her somununa, her detayına bayram sabahına uyanan bir çocuk gibi seviniyorum. Gurur Duyuyorum. ALLAH bu uğurda Alın teri döken devlet büyüklerimiz, mühendislerimiz ve teknik personellerimizden razı olsun. Her gün onlar için Dua ediyorum.”
Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”
[UHA Haber Ajansı, 29 Kasım 2022]
Yorumlar