ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
08:53 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
07:34 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
07:15 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
06:02 Biden İsrail’in İran’ın Nükleer Tesislerini Hedef Almasına Karşı
02:27 BakanTunç, “Adalet ve eğitim kalkınmanın ön şartı”
02:19 TBMM’de bütçe maratonu başlıyor
00:51 Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelik yayımlandı
00:37 Almanya’nın Düzensiz Göçü Önleme Çabaları
00:30 Dünya Gıda Üretimi Su Krizi Nedeniyle Risk Altında
00:29 Yılmaz: “2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, bu kazanımlarımızı sürdürülebilir hale getirecek”
00:23 İsrail’in Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğü iddia edildi
00:18 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
00:11 İzmir-Bremen hattında ticaret-bilim-kültür zirvesi
11:35 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TDT Üyesi Devletlerin Tarihi İş Birliği: Kızılay’lar “Ortak Ağ” Kuruyor

TDT Üyesi Devletlerin Tarihi İş Birliği: Kızılay’lar “Ortak Ağ” Kuruyor
12 Ekim 2024
12
A+
A-

Kırgızistan’da, Türk Devletleri Teşkilatı’na (TDT) üye devletlerin Kızılay dernekleri arasında insani yardım işbirliği için “ortak ağ” kurulmasına yönelik imza töreni düzenlendi.

UHA Haber’in Stratejik Düşünce Enstitüsü sitesine dayandırdığı haberinde,Stratejik Düşünce Enstitüsü - YouTube Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’teki Ulusal Tarih Müzesi’nin Konferans Salonu’nda Türk Devletleri Teşkilatı’na (TDT) üye devletlerin Kızılay dernekleri arasında insani yardım işbirliği için “ortak ağ” kurulmasına yönelik imza töreni düzenlendi.

Törene katılan Azerbaycan Kızılay Başkanı Novruzali Aslanov, Kırgızistan Kızılay Başkanı Çingiz Cakıpov, Kazakistan Kızılay Başkanı Erkebek Argınbayev, Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Özbekistan Kızılay İcra Müdürü Elvira Amiraliyeva mutabakat zaptına imzasını attı.

Tören öncesinde TDT üye devletlerinin Kızılay Başkanları birer konuşma yaptı.

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Kızılay dernekleri arasında yürütülen işbirliği ve projeleri “bir adım daha öteye taşıyarak” resmileştirdiklerini belirterek, Kırgızistan’da kasım ayında gerçekleştirilecek TDT 11. Zirvesi’ne atıfta bulunarak, zirvede ortak bir ağın onaylanmasının ardından, bu ağın sekretaryasının Türkiye’de kurulacağını açıkladı.

Kazakistan Kızılay Başkanı Argınbayev, geçen yıl Kazakistan’da meydana gelen sel felaketi sonrası halktan 5 milyon dolardan fazla yardım topladıklarını belirtti.

Argınbayev, “Kızılay dernekleri, devletlerine afet durumunda destek olan sivil toplum örgütleridir. Sadece bir parmağımız olsaydı zayıf olurduk, bizler 5 tane parmak gibiyiz. Bir yumruk gibiyiz. Bu demek ki, gücümüz ve imkânlarımız daha da artıyor. Bugün bir heyecanlı anı yaşıyoruz. Bu sadece bugünkü nesillerimizi değil, gelecek kuşaklarımızı etkileyecektir. Bundan sonra birleştirdiğimiz gücümüzü kullanarak ülkelerimizdeki herhangi bir afet durumuna müdahale etmiş olacağız. Bu çok heyecanlı ve önemlidir.” diye söyledi.

Özbekistan Kızılay İcra Müdürü Amiraliyeva, afetlerin riskini en aza indirmek için kurdukları ağın faydası olacağını düşünmektedir.

Bu tarihi etkinliğe ayrıca Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, Azerbaycan’ın Bişkek Büyükelçisi Latif Gandilov’un yanı sıra Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Orta Asya Delegasyonu Başkanı Seval Güzelkılınç, Türk Kızılay Genel Başkan Birinci Yardımcısı Yusuf Ramazan Saygılı, Türk Devletleri Teşkilatı Sekretaryası’ndan Proje Müdürü Ersin Aydoğan, Türk Kızılay Uluslararası İşler ve Göç Hizmetleri Genel Müdürü Alper Küçük, Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Bişkek Program Koordinatörü Mehmet Bodur, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Doğan, Türk Kızılay Orta Asya Delegasyon Başkanı Sevde Nur Söylemez, gönüllüler ve davetliler katıldı.

IFRC Orta Asya Delegasyonu Başkanı Güzelkılınç, ağın kurulmasına ilişkin “Biz insani yardım alanında işbirliğini güçlendirmek amacıyla ortak hedeflerimizi yerine getiriyoruz.” olarak değerlendirdi.

Azerbaycan’ın Bişkek Büyükelçisi Latif Gandilov, “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Türk dünyasının gönderdiği yardımların hayat kurtardığını vurguladı.

Yayına hazırlayan: Aysılu Valiullina

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.