ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Tılsım bozuldu, seriye devam…

Tılsım bozuldu, seriye devam…
20 Ekim 2024
5
A+
A-

Son haftalarda istikrarlı bir grafik çizen şehrimizin markası Kocaelispor’umuz, zorlu Ümraniyespor engelini de tek golle geçerek hem hanesine üç puanı yazdırdı, hem seriye devam etmeyi başardı hemde rakip Ümraniyespor’a karşı şu tarihi istatisliği değiştirmeyi başarmış oldu. Yani deyim yerindeyse tılsım bozulmuş oldu.

Biraz da maçtan söz edecek olursak, doğruyu yazmak ve söylemek gerekirse, maça iyi başladık ancak golcü sıkıntımızın olduğunu bu maçta daha da net şekilde görmüş olduk. Hani derler ya; ” görüntü var ama ses yok ” diye. İşte tamda böyle bir maç izledik. Rakip Ümraniyespor özellikle fiziksel olarak bizden kat ve kat üstündü. Doğru düzgün adamların ayağından top alamadık, hava topu hiç alamadık.
Belli ki Ertuğrul hoca, rakip takımın teknik direktörü Tuncay Şanlı’nın oyun taktiği ve anlayışını iyi bildiği için, nasıl oynanması gerektiğini futbolcularımıza iyi anlatmış olmalı ki 3 puanı koparmayı başarabildik. Bu maçta eksikliği net olarak görülen hususlardan biri de golcümüz Marcao’nun yokluğuydu.
Aslında tam da Marcao’ya göre bir maçtı. Zaman zaman rakibe karşı tedbirli oynamamıza rağmen, yaptığımız preslerle pozisyonlara girmeyi başarsakta  ama noktayı koyabilecek golcümüzün yokluğu bariz şekilde belli oluyordu.
Öyle böyle 3 puanı almayı başardık. Taraftar tribünlerde varlığını hissettirdi gibi. Gelecek haftalarda sayının ve ilginin daha da fazla olacağını düşünüyorum. Diğer yandan kent protokolünün de maça olan ilgisi memnuniyet vericiydi. Sanki yavaş yavaş taşlar yerine oturmaya başladı gibi… Sağ olsun Büyükşehir belediye başkanımız maddi ve manevi noktada her zaman kilit adam rolünde.
Maç geneline baktığımız zaman önceki haftalara nazaran her futbolcunun performansının daha da üst seviyelerde olduğunu görmemek mümkün değil. Yani üstüne koymaya başladık. Daha da iyisi olacak gibi.
Demek ki sabrın sonu selametmiş. Bizi en çok sevindiren Mendes’in inanılmaz yüksek perfonmansla oyuna katkısının olması, Oğulcan’ın kapris yapmadan takıma katkı sağlaması, zaman zaman biraz aksamalar olsa da defansın güven vermesi gibi hususlar, skoru koruyup 3 puanı almaya yetiyor.
Alınan bu galibiyet, seri galibiyetlerin devamı noktasında çok çok önemi vardı ki, öyle de oldu. İki hafta sonraki rakiplerimizden Fatih Karagümrük’ün mağlup olması bizim açımızdan harikaydı. Aradaki farkı açma adına Ümraniyespor maçı çok önemli bir maçtı.
Artık kazanıyoruz ve seriye devam ediyoruz.
Önümüzdeki hafta da Ankara deplasmanından üç puanla dönmemiz halinde, içeride oynayacağımız Fatih Karagümrük maçına seyircimizin akın akın geleceğini düşünüyor, hepinize saygılar sunuyorum…
Mustafa SALMAN (@mstfslmn41) / X
Gazeteci* Mustafa SALMAN
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.