ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:24 Zafer uğruna yerle bir oldular: Kanlı şehir savaşları
06:09 Kapalı Maraş’ın bazı bölümlerinin ziyarete açılmasının dördüncü yıl dönümü
00:41 Bakan Bak, “Türkiye Yüzyılı, dijitalin yüzyılı, gençlerin, sporun yüzyılı olacak”
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze soykırımının hesabının sorulmadığı bir dünya huzura kavuşamayacaktır
00:29 Doğru müdahaleyle disleksili bireyler okuma yapabilirler
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Recai Kutan için başsağlığı mesajı
00:17 Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nda yolcu rekoru
00:16 Emine Erdoğan: Bu karanlık günler, bir halkın özgürlük umudunu söndüremeyecek
00:09 Recai Kutan vefat etti
00:07 SPD Taşkın Alt Kurulu’nun üçüncü toplantısına katıldı
00:04 Katil Siyonist İsrail’in katliamlarına Batı medyasından destek! Kirli oyunları ifşa oldu: Soykırımı böyle gizlemeye çalıştılar!
00:04 Kayseri Gastronomi Günleri’nin 2.’si kapılarını misafirlerine açtı
10:10 Almanya’da resesyon çanları çalıyor
10:07 AK Parti Fiber Altyapı İşini, Operatörlerden Ayıracak mı?
09:06 Otomotiv ihracatı eylülde yüzde 21 artışla 3,4 milyar dolar oldu
06:55 Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygulaması, taklit ve hileli gıda listeleri artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılıyor
06:34 Nefret Söyleminin Sahiplenilmesi ile Ne Amaçlanıyor?
06:13 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle g
06:00 Elon Musk ilk kez Trump’ın seçim mitingine katıldı
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Siviller ateş altında savaştan kaçıyor

Siviller ateş altında savaştan kaçıyor
18 Mart 2022
429
A+
A-

Pelin Çift İle Gündem Ötesi

‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cumartesi günü “Gönül Dağı”dan sonra saat 00.15’te TRT 1 Ekranlarında..

KİEV – UHA HABER / Ukrayna’nın birçok bölgesinde Rus birliklerin saldırısı devam ederken, siviller özellikle çatışmaların yoğun olduğu Mariupol’den kendi araçlarıyla çıkmaya çalışıyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı KİEV Temsilcisi ve Aktivist Daria KALENİUK‘un haberine göre, Rusya ve Ukrayna birlikleri arasındaki çatışmalar 22’inci gününde sürüyor.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in doğusunda düşürülen bir Rus füzesinin parçalarının çok katlı bir binaya isabet etmesi sonucu en az bir kişinin öldüğü belirtildi. Arama-kurtarma ekipleri, olayda üç kişinin de yaralandığını açıkladı.

Olaya ilişkin arama-kurtarma ekiplerinin sosyal medyada yayımladığı videoda, vurulan bir daireden alevler ve duman yükseldiği görülüyor. Sitede bulunan diğer apartmanların da pencerelerinin kırıldığı ve molozların yerde olduğu görüldü. Ekipler, binanın diğer sakinlerinin tahliye edildiğini kaydetti.

Ukrayna ordusu, Suhoy Su-35 ve Su-30 olmak üzere iki Rus savaş uçağının Kiev yakınlarında düşürüldüğünü açıkladı.

Rus ordusunun kara birliklerinin şu ana kadar kontrol sağladıkları yerleri ellerinde tutmaya odaklandığı belirtiliyor.

Rus birliklerinin Isium’un güneyine sızarak Slovyansk yönünde bir saldırı gerçekleştirmeye çalıştığı; ancak başarılı olamadığı kaydedildi. Ülkenin kuzeydoğusunda Rus ablukası altındaki Isium kentinde insani durumun felaket boyutlarına geldiği belirtiliyor.

Tiyatro binası yerle bir edildi

Kiev yakınlarında çatışmalar yoğunlaşırken, özellikle kuşatma altındaki Mariupol’da durum siviller için giderek zorlaşıyor. Çarşamba günü kentteki bir tiyatro binasının bombalandığı belirtildi.

Mariupol Belediye Başkanı Vadim Boişenko, yerle bir olan binada buraya sığınan binden fazla kişinin bulunduğunu kaydederek, olayı “bir trajedi daha” şeklinde değerlendirdi. Saldırıda ölen ya da yaralananların sayısına ilişkin ise henüz bir bilgi verilmedi.

Kiev ve Moskova, saldırıdan birbirini sorumlu tutuyor. Ukrayna tarafı Rusya’nın bilinçli bir şekilde binayı bombaladığını öne sürerken, Rus tarafı ise saldırıdan Azov taburunu sorumlu tutuyor.

Siviller ateş altında kentten ayrılıyor

Kentteki çatışmaların yoğunlaşması nedeniyle siviller bir an önce Mariupol’den ayrılmaya çalışıyor.  Boişenko, gece Telegram üzerinden sivillerin kendi araçlarıyla çıkabilecekleri bilgisini paylaştı. İki gün içinde Mariupol’den ayrılan araç sayısının 6 bin 500’ü bulduğu belirtildi. Bölgede ateşkes olmadığı için siviller ateş altında kentten kaçmak zorunda kalıyor.

Birleşmiş Milletler’e göre şu ana kadar Ukrayna’daki savaştan kaçanların sayısı üç milyonu aştı. Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Ukrayna’dan ayrılanların güvenliğine ilişkin ciddi kaygılarının olduğunu belirterek, insan ticareti ve cinsel istismar vakalarına dikkat çekti.

Karadeniz’de üç gemi vuruldu

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları başlatmasından bu yana Karadeniz’de Panama bandıralı üç geminin Rus güçleri tarafından vurulduğu belirtildi. Panama Denizcilik Kurumu Müdürü Noriel Arauz, gemilerden birinin battığını, ancak ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi. Arauz, Rus donanmasının farklı ülkelerin bayrağını taşıyan 200 ila 300 geminin Karadeniz’i terk etmesine izin vermediğini de sözlerine ekledi. Arauz, Panama bayraklı çok sayıda geminin abluka altında olduğunu, gemilerinin çoğunun tahıl yüklü olduğunu kaydetti.

Who Is Daria Kaleniuk? Ukrainian Journalist Wikipedia & Boris Johnson Video

HABER : Daria KALENİUK

***

Daria Kaleniuk , Kiev merkezli Yolsuzlukla Mücadele Eylem Merkezi’nin yönetici direktörü olan Ukraynalı bir sivil toplum aktivistidir .  2022 Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında, Kaleniuk, Varşova’daki bir basın toplantısında İngiltere başbakanı Boris Johnson’a Londra merkezli bazı Rus oligarklarının neden yaptırımlarla hedef alınmadığını sorduğunda uluslararası medyada öne çıktı. ve neden Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge kurulmasını desteklemediği. Kaleniuk, Yaroslav Mudryi Ulusal Hukuk Universitesi’nde hukuk okudu ve Fulbright Yabancı Öğrenci Programı tarafından desteklenen Chicago-Kent Hukuk Fakültesi’nden Mali Hizmetler Hukuku alanında yüksek lisansını yaptı. Daria Kaleniuk, Genç Küresel Liderlerin bir üyesidir.

[UHA Haber Ajansı, 18 Mart 2022]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.