ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:10 Almanya’da resesyon çanları çalıyor
10:07 AK Parti Fiber Altyapı İşini, Operatörlerden Ayıracak mı?
09:06 Otomotiv ihracatı eylülde yüzde 21 artışla 3,4 milyar dolar oldu
06:55 Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygulaması, taklit ve hileli gıda listeleri artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılıyor
06:34 Nefret Söyleminin Sahiplenilmesi ile Ne Amaçlanıyor?
06:13 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle g
06:00 Elon Musk ilk kez Trump’ın seçim mitingine katıldı
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
00:30 Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli
00:29 7 Ekim’in yıldönümü öncesinde dünyanın dört bir yanında Filistin yanlısı gösteriler düzenlendi
00:28 Bağımsız milletvekili Nadir Bedir, “Savaş bittikten sonra Hizbullah ile oturup konuşmalıyız”
00:25 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:20 Bakan Fidan Lübnan Başkakanı Mikati ile görüştü
00:10 Bakan Göktaş: Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışmaları sürdüreceğiz
00:03 Astana Zirvesi; Şanghay İş Birliği Örgütü Büyüyor mu?
00:02 Irak’ın kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Şirketlerin devamlılığı için DDoS korumasının önemi

Şirketlerin devamlılığı için DDoS korumasının önemi
7 Eylül 2021
1.514
A+
A-

UHA HABER / Dijitale doğan işletmelerin sayıları gittikçe artıyor ve bunların çoğunun operasyonları bilgi teknolojileri altyapı ve uygulamalarına yüzde 100 bağımlı olarak kurgulanmış durumda. Bu durum işletmeleri siber saldırı riskiyle çok daha fazla karşı karşıya getiriyor. Bugün en çok konuşulan siber saldırılardan bir tanesini DDoS saldırıları oluşturuyor. Premier DC Veri Merkezi ve Sadece Hosting Yönetim Kurulu Danışmanı Sadi Abalı, işletmelerin DDoS koruması olmadan operasyonlarını sürdürebilmelerinin çok  mümkün olmadığını belirtiyor.

DDoS (Distributed Denial of Service), saldırının hizmet alıcısının başarısızlığına neden olmayı amaçlayan bir bilgisayar saldırısı türüdür. DDoS saldırılar, pek çok farklı kaynaktan tek bir hedefe odaklanan, hedef sunucunun, ağın ya da hizmetin trafik akışını bozmayı hedefler. Hedef sunucu kaynakları yetersiz kalmasından dolayı kullanıcılara artık hizmet veremez ve erişilemez duruma getirir.

DDoS’tan nasıl korunulur?
DDoS saldırılarının hedefi olmak, hazırlıksız olduğunuzda çözüm üretmek açısından oldukça zordur. Farklı çözüm yöntemleriyle servis sürekliliğini sağlayabilmek için yüzde 100 çözüm garantisi günümüz koşullarında sağlanamasa da saldırılardan en az seviyede etkilenmenin yöntemleri bulunuyor.

DDoS saldırılarında kullanılan binlerce botnet, “zombi ağı” üzerinden ele geçirilmiş olan milyonlarca IP adresi ile yüksek boyutta trafik ürettiğinden, ekonomik çözümler sağlamak oldukça güçtür. Bu saldırılardan korunmak için yüzbinlerce dolara mal olan özel network ekipmanlarına ihtiyaç duyuluyor. Ayrıca, büyük saldırıların gelişini destekleyen network altyapısına ihtiyaç bulunuyor.

DDoS saldırıları temel olarak trafik tüketimine dayalı saldırılar ve sunucu kaynaklarının tüketimine dayalı saldırılar olmak üzere iki ana gruba ayrılıyor.

Anti-DDoS Hizmeti Nasıl Sağlanır?
PremierDC (SH), Anti-DDoS servisini Layer 3/4 saldırılarını kapsayacak şekilde hizmet veriyor. Hizmet alınması durumunda, IP trafiği DDoS saldırılarına karşı korunmak için trafiğe özel donanımlar ve yazılımlar kullanılarak hazırlanmış olan DDoS Mitigation servisine yönlendirilerek kötü amaçlı üretilmiş trafik filtrelenip sunucuya temiz trafiğin gelmesi sağlanıyor. Bu yönlendirme işlemi kullanıcının tercihine göre sürekli olarak (inline) ya da atak sırasında (on demand) yapılabiliyor.

Premier DC Veri Merkezi ve Sadece Hosting Yönetim Kurulu Danışmanı Sadi Abalı

Dijitale doğan işletmelerin sayılarının gittikçe arttığını belirten Premier DC Veri Merkezi ve Sadece Hosting Yönetim Kurulu Danışmanı Sadi Abalı, “Bu işletmelerin çoğunun operasyonları bilgi teknolojileri altyapı ve uygulamalarına yüzde 100 bağımlı olarak kurgulanmış durumda. Bu durumda nasıl oluyor da hâlâ DDoS koruması olmadan, bir firewall veya web uygulamaları firewall (WAF), veri tabanı güvenlik koruması olmadan operasyonlarını sürdürebiliyorlar anlamak mümkün değil. Hâlâ çok sayıda şirket kredi kartı bilgilerini, kişisel bilgileri ve iletişim bilgilerini şifrelemeden, maskelemeden veri tabanlarında tutabiliyor. Tüm işletmelere tavsiyem, çok acil olarak bilgi güvenliği konusunda kendilerini kapsamlı bir şekilde şirket içi ve şirket dışı siber risklere karşı denetlettirmeleri ve çıkan sonuçlara göre de gereken önlemleri çok hızlı bir şekilde almalarıdır. Kendi bilgi güvenliği ekipleri olan şirketlerin dahi dışarıdan bir gözle bu denetimleri yaptırması çok ama çok önemli” dedi.

HABER : Sezin BULUM & İstanbul

***

Premier DC Veri Merkezi hakkında
Bilişim teknolojileri yatırımcısı Premier DC, aldığı ödüller ve yatırımlarla Türkiye’nin dünyaya açılan en önemli bilişim markalarından biri haline gelen SadeceHosting’i kendi bünyesine kattı ve “Sh” markası altında A’dan Z’ye yeniden yapılandırdı. Türkiye’nin bölgesel veri üssü olma hedefine veriyi kullanma kapasitesi ve rakipsiz altyapısıyla rehberlik edecek olan Premier DC Veri Merkezi, halihazırda 50000+ Web Hosting, 4000+ Cloud Server, 6000+ Fiziksel Sunucu ve 100 Gbit üzeri aktif erişimle hizmet sağlıyor. Premier DC Veri Merkezi, Türkiye’nin önünde uzanan dördüncü sanayi devrimi yolculuğunda en temel veri yönetim ihtiyaçları arasında yer alan hız ve iş sürekliliğini, yaptığı akıllı yatırımlar ve geliştirdiği hizmet anlayışıyla veri odaklı bir gelecekte yer almak isteyen tüm kullanıcılara sunmaya hazır.

Sh Online hakkında
Aldığı ödüller ve yatırımlarla Türkiye’nin dünyaya açılan en önemli bilişim markalarından biri haline gelen SadeceHosting, bilişim teknolojileri yatırımcısı Premier DC bünyesinde “Sh” markası altında A’dan Z’ye yeniden yapılandırdı. Türkiye’nin bölgesel veri üssü olma hedefine veriyi kullanma kapasitesi ve rakipsiz altyapısıyla rehberlik edecek olan SH, hâlihazırda 50000+ Web Hosting, 4000+ Cloud Server, 6000+ Fiziksel Sunucu ve 100 Gbit üzeri aktif erişimle hizmet sağlıyor. www.sh.com.tr

[UHA Haber Ajansı, 07 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.