ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
06:21 Bakan Kurum’dan Kahramanmaraş’ta sanayi esnafına 1,5 milyon Tl’lik destek açıklaması
00:43 Yozlaşmanın İpuçları-3
00:39 TBMM’de ‘Geçen Hafta’
00:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye’de ne diyorsak, BM kürsüsünde de aynı cümleleri kurmaktan asla çekinmiyoruz”
00:33 Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı…
00:21 Adalet Bakanı Tunç, Azerbaycan’da çeşitli temaslarda bulundu
00:20 Denizden kıyıya sanat yolculuğu…
00:18 Kriter’in Eylül Sayısı’nda: İsrail Batı’yı Esir Aldı | Soykırım Devam Ediyor
00:09 Üniversite ve Yüksek Okul mezunu Türk gençlerini okul bittikten sonra onları bir araya getiren Inter Talenten Vakfı
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı
00:05 CHP neden birinci parti olma konumunu kaybetti?
00:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’e ekonomik tedbir uygulayan yegane devlet biziz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Şehrin Özeti: Vedat Tek Kültür Merkezi

Şehrin Özeti: Vedat Tek Kültür Merkezi
21 Mayıs 2022
4.593
A+
A-

KASTAMONU – UHA HABER / Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü İlknur Aynan, kurumun şapka, dantel, bebek, oyuncak, silah müzesi, Atatürk sergi salonu ve fotoğraf galerisiyle Kastamonu’nun özeti olduğunu söyledi.

Kastamonu Şapka Müzesi Kırgızistan'da şapka sergisi açacakMimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi’nin Müdürü İlknur Aynan, sanat merkeziyle ilgili olarak Uluslararası Haber Ajansı (UHA)‘ya  yaptığı açıklamada, 2008 yılında dönemin Valisi Mustafa Kara tarafından açılan Şapka Müzesinde bine yakın şapkanın sergilendiğini söyledi.

İlknur Aynan, şapka, dantel, bebek, oyuncak, silah müzesi, Atatürk sergi salonu ve fotoğraf galerisiyle Kastamonu’nun özeti olduğunu belirterek, “Çalışmalarımızı Kastamonu’nun ön plana çıkması için sürdürüyoruz.” dedi.

Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü İlknur Aynan, bugüne kadar katılım sağladıkları fuarlar ve medya desteği ile müze bölümlerine ilginin her geçen gün arttığını dile getirdi.

96.... - Picture of Mimar Vedat Tek Kultur ve Sanat Merkezi, Kastamonu - Tripadvisor

Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezinin kuruluşu ve çalışmaları hakkında da bilgi veren İlknur Aynan, merhum Mustafa Kara’nın Kastamonu Valiliği döneminde Vedat Tek Kültür Merkezi’nin kurulum çalışmalarına başlandığını ve ilk olarak şu anda arkeoloji müzesinin altında bulunan silahlar temizlenerek sergi alanına konulduğunu açıkladı.

Kastamonu Şapka Müzesi'ne yoğun ilgi

Daha sonra şapka müzesi fikrinin ortaya çıktığını ifade eden Sanat Merkezi Müdürü İlknur Aynan, 2018’de 3 şapkayla başladıklarını ve şimdi 900’ün üzerinde sergiledikleri şapkanın bulunduğunu söyledi.

İlknur Aynan, “Sayın valimizle istişarelerde bulunuyorduk, fikirlerimizi önemsemesi bizim de daha çok heyecan duymamızı sağlıyordu. Ardından dantel müzesi, bebek müzesi faaliyete geçti” dedi.

Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü İlknur Aynan ŞAPKA MÜZEMİZİ TANIMAYAN KALMAYACAK

Vedat Tek Kültür Merkezi’nin fuarlar ve medyanın gücüyle bugün ilgi odağı olduğunu açıklayan Müdürü İlknur Aynan, “Gittiğimiz fuarlarda tüm stantları dolaşarak yorulmadan faaliyetlerimizi aktardık. Medyanın gücüyle çok insana ulaştık. Her zaman tek gayemiz Kastamonu’nun tanıtımına katkı sağlamak. Profesyonel yardım almadan yaratıcılığımızı ortaya koyduğumuz, vitrin düzenlemesinden obje seçimine kadar ilgilendiğimiz bu merkezde anı biriktirirken Kastamonu’nun turizmine de katkı sağlıyoruz” dedi.

Silah Müzesi Açılışı | Açıksöz Gazetesi

İlknur Aynan, sadece şapkalar ile değil antikalar ve galeri bölümü ile Atatürk Sergi Salonu şehrin geçmişine ve barındırdığı potansiyele de ışık tuttuğunu belirterek, Kastamonu’nun günlük yaşam hikayesini ve tarihsel sürecini konuklarına aktardıklarını ifade etti.

MİMAR VEDAT TEK KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ, KASTAMONU – AYAK İZLERİM

“Kastamonu’nun daha çok ön plana çıkmasını istiyorum” diyen İlknur Aynan, “Civar illere baktığımızda şehrimiz kültürüyle ve doğasıyla ön planda. Ekip ruhuyla hareket etmeliyiz, birbirimizi teşvik etmeliyiz. Sürdürülebilir ve kurumsal politikalar izlemeliyiz” şeklinde konuştu.

Asaleti Temsil Eden Şapkalar Müzede Rekora Koşuyor » Kültürel Değerler Haberleri

Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi’nin başarılı genç müdürü İlknur Aynan, Turizm alanında faaliyet gösteren kişilerin de aynı zamanda şehirlerin bir nevi yüzü olduğuna değinerek,  “bu kapsamda giydiğim kıyafet, şapka ve tavrımla Kastamonu insanını temsil etmek için de gayret gösteriyorum. Şerife Bacı ruhuyla kadim ve doğası bozulmamış bir şehir olduğumuzu aktarmam gerektiğinin bilincinde hareket etmeye çabalıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

ŞAPKA MÜZESİNİ ZİYARET ETTİK. - Kastamonu Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu

Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi, 31 Ekim 2008 tarihinde ziyarete açılmış olup, bünyesinde Cumhuriyet Evi, Türkiye’de bir ilk olan şapka ve dantel müzesi, Atatürk Sergi Salonu, bebek evi, resim galerisi yer alıyor. 

***

İlknur Aynan:

Kastamonu nüfusuna kayıtlı olan İlknur Aynan, İşletme Fakültesi mezuniyetinin ardından Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünde Yönetici Asistanı olarak göreve başladı. 2007 yılında Kastamonu Valiliği kadrosuna geçerek Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi’nin kurucu müdürü oldu.

Kastamonu Kalkınma Vakfı Genel Müdürlüğü, Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Derneği (TÜMBİAD) Kültür ve Sanat Komisyonu Başkanlığı görevlerini de sürdürmekte.  Evli ve 1 çocuk annesi.

[UHA Haber Ajansı, 21 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.