ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:44 Türk Devletleri Teşkilatı’nın Gelişmesi Işığında Yükselen “Türk Dünyası” Algısı
07:03 Bakanı Uraloğlu, “Demiryolu ağını dijital çağa uygun hale getirmek için yerli ve milli çözümlerle yapay zeka entegrasyonunu hızlandırdık”
00:25 Kocaeli ve Sakarya’da Ramazan Bayramı boyunca etkili olacak!
00:23 AK Parti Sözcüsü Çelik, “CHP Genel Başkanı’nın siyasi vesayet altında olduğu net görülüyor”
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı ile görüştü
00:09 Adalet Bakanı Tunç, “Soruşturma makamı, iddialara vakıf olduktan sonra bir soruşturma başlatmaması düşünülemez”
23:14 İBB’ye yolsuzluk soruşturmasında 12 şirkete el konuldu
22:05 Mikroplastikler halk sağlığı krizi!
13:21 İzmit’in gözbebeği Gölkay Park kaderine terk edildi
11:48 Kocaeli Yüzme Kulübü Teknik Direktörü Sabri Bozca, Türkiye Açık Su Yüzme Teknik Kurul Başkanlığı’na getirildi
10:42 Adalet Bakanı Tunç: “Suç varsa yargının ona el atmaması diye bir durum söz konusu olamaz hukuk devletinde.”
10:00 Arkeoloji Öğrencileri Kültürel Mirası Keşfediyor
09:46 Demokrasi mi istiyorsunuz, anarşi mi?
09:26 Türkiye Varlık Fonu’ndan bir ilk!
08:16 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan; “Sizi arayarak kurasız hac vaadinde bulunanlara sakın inanmayınız”
07:02 Dünyada N’ler Oluyor’:Türkiye- ABD arasında “F-35” Flörtü…
00:55 Gazeteci Aslı Sözbilir’in ‘Orada N’ler Oluyor’da gündeme damgasını vuran haberler!
00:42 CHP Genel Başkanı Özgür Özel İngiliz kanalı BBC’ye konuştu! İngiliz başbakana resmen yalvardı: Bu nasıl dostluk?
00:34 UHA / İnternational News Agency’ndan ‘Ekonomide N’ler Oluyor’da gündeme damgasını vuran haberler!
00:25 İBB’ye yönelik yolsuzluk ve terör soruşturması kapsamında: Firari Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Özdemir teslim oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Türkiye, COST ağ faaliyetlerine 1.113 bireysel katılımla bu alanda en başarılı 5. ülke oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Türkiye, COST ağ faaliyetlerine 1.113 bireysel katılımla bu alanda en başarılı 5. ülke oldu
31 Temmuz 2023
11
A+
A-

* Bilim ve Teknolojide Avrupa İş Birliği Kuruluşu (European Cooperation in Science and Technology – COST) tarafından sunulan katılım istatistikleri açıklandı.

* Türkiye yürürlükteki tüm aksiyonların yüzde 99’una katılarak önemli bir orana erişti.

* Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye, Yönetim Komitesi üyesi olarak 267 Aksiyona katılarak COST’ta en fazla katılım gösteren üçüncü ülke oldu” dedi.

TÜRKİYE COST KATILIMLARINDA ZİRVEYİ ZORLUYOR

UHA / İnternational News Agency

SIRALAMALARDA EN ÜSTLERDE

Türkiye, 3 bin 84 çalışma grubuyla dikkat çekerken, COST ağ faaliyetlerine 1.113 bireysel katılımla bu alanda en başarılı 5. ülke oldu. 2022 yılında aktarılan bütçe bazında yaklaşık 1,5 Milyon Avro ile COST üyesi 41 ülke arasında en çok bütçe aktarılan 4. ülke olmayı başardı.

Kadın araştırmacıların istatistiğinde yüzde 55’lik bir katılım oranı ile cinsiyet dağılımı açısından yüzde 48 olan COST ortalamasının önemli ölçüde üzerine çıkıldı.

ULUSLARARASI ARENADA PARLAMAYA DEVA EDECEĞİZ

Bakan Kacır, uluslararası alanda elde edilen başarıların önemine işaret ederek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Milli Teknoloji Hamlesi ışığında uluslararası arenada parlamaya devam edeceğiz. Türkiye, 267 aksiyona katılarak COST’ta en fazla katılım gösteren üçüncü ülke oldu. Ülkemiz, genç araştırmacıların katılım verilerinde de çok başarılı bir performans sergiledi. Genç araştırmacıların programa katılım oranında Türkiye birinci sırada yer aldı. Bu başarılar Türkiye’nin doğru yolda ilerlediğinin göstergesi. Araştırma ve geliştirme ekosistemimizle dünya sahnesinde ön sıralarda olmaya devam edeceğiz. Ülkemiz, bilim ve teknolojide öncü olma hedefiyle COST ağlarındaki etkinliğini sürdürürken, Türkiye Yüzyılında başarılarımızla iz bırakacağız.” ifadelerini kullandı.

BİLİM İNSANLARINA DESTEK SAĞLIYOR

Kuruluş, üyesi olan ülke araştırmacılarının COST Aksiyonu adı verilen uluslararası bilim ve teknoloji platformlarına dahil edilmeleri adına faaliyet gösteriyor. COST, sunduğu ağ destekleriyle bilim insanlarının uluslararası proje gruplarına erişimlerinde ciddi katkılar sağlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.