<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:28 Su Güvenliğinde Doğal Çevrenin Önemi Çok Büyük
08:54 Parkinson hastalığının tedavisinde etkili yöntemler ve düzenli kontrollerin rolü
08:31 Ürdün’lü bir doktorun Facebook’ta yazdığı ibretlik bir yazı!…
07:54 Bakan Fidan: PKK silah bırakırsa bölge ülkeleri ve halkları büyük istifade eder
00:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özel’e hakaret davası
00:48 Hollanda’dan mutlu bir haber: Liselerdeki imtihanlarda Türkçe dersi tercih edilebilecek!…
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ortaya çıkanlar, ortaya çıkacakların habercisidir
00:37 Kolay çizer CHP delegesi
00:37 “Muhalefette boş ses çok ama görev alanlarında hizmet yok”
00:35 Liseli gençler bu ay yapay zeka ve inşaat mühendisliğinin dönüşümüne odaklanıyor
00:34 CHP’li Vekillerden Hereke’deki Taş Ocağı Talanına Tepki: “Doğamıza, Halkımıza Zarar Veren Her Projenin Karşısındayız!” 
00:30 CHP’li İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Işık, “Gaziemir’in ekonomik sorunlarının çözümü için Cumhurbaşkanı ile görüşmeye hazırım”
00:29 Kocaeli’nin Derince ilçesindeki, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin inşaatı durdu!
00:25 Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, 2025 yılı büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu.
00:24 Avrupa pazarlarında ürünlerin imhasının ardından şimdi de yurda sokulmasında zorluk yaşanıyor…
00:24 Yerlikaya: Kahraman polislerimiz, milletimizin huzur ve güvenliği için gece gündüz görevde
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “CHP marjinal bir örgüt gibi hareket etmektedir”
00:18 Doğum yardımı başvuruları başladı
00:07 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) odaklı soruşturmalara karşı düzenlenen eylemlerle ilgili toplam 20 soruşturma açıldı…
00:02 Bayram tatilinde kazalarda 74 kişi yaşamını yitirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya’dan çok sayıda kişi Finlandiya’ya geçiyor

Rusya’dan çok sayıda kişi Finlandiya’ya geçiyor
5 Mart 2022
908
A+
A-

MOSKOVA – UHA HABER / Rusya ile Finlandiya arasındaki Vaalimaa sınır geçişinde, otobüsler ve arabaların pasaport kontrolünde oluşturduğu kuyruk gün geçtikçe büyüyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (BBC)’ye dayandırdığı haberine göre, Vaalimaa, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’nin yaklaşık 200 kilometre doğusunda.

Rusya’dan Finlandiya’ya geçenler Ukraynalılar değil, ülkelerinde bir “sıkı yönetim ilanı”ndan korkan Ruslar.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in protestoculara müdahalesini sertleştirmesinden ve sıkı yönetim ilan etmesinden korkan Rusya vatandaşları, çok yüksek sayıda olmasa da yoğun olarak Finlandiya’ya geçiyor.

Psaport kuyruğunda bekleyen ve neden sınır geçtiğini sorduğumuz genç bir Rus kadın, “Ukrayna halkı bizim halkımız, bizim ailemiz. Onları öldürmemeliyiz. Korkunç hükümetimiz görevde oldukça geri dönmeyi düşünmüyorum. Bu durum çok, çok üzücü.” diye yanıt veriyor.

Finlandiya’dan Rusya’dan kaçan savaş karşıtlarına yönelik, tıpkı Ukraynalılara olduğu gibi bir sempati var. Bu sempati, Finlandiya’nın geleneksel tarafsız duruşunu da bir nebze değiştirmiş gibi görünüyor.

Son yapılan anketlere göre Finlandiya halkının çoğunluğu artık ülkelerinin NATO’ya katılmasının zamanının geldiğini düşünüyor.

[UHA Haber Ajansı, 05 Mart 2022]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.