ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya, Ukrayna’nın Lviv kentine saldırı düzenledi

Rusya, Ukrayna’nın Lviv kentine saldırı düzenledi
18 Mart 2022
587
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Rusya, Ukrayna’nın batısındaki Lviv kentinde havalimanı yakınlarındaki bölgeye füze saldırısı düzenledi. Zelenskiy ise, Rusya’nın işgal etmeye çalıştığı kentlerin hâlâ Ukrayna’nın kontrolünde olduğunu açıkladı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı KİEV Temsilcisi ve Aktivist Daria KALENİUK‘un haberine göre,Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları 23’üncü gününde sürüyor. Ülkenin batısındaki Lviv kentinin belediye başkanı Andriy Sadovyi, Rus ordusunun Polonya sınırındaki kente saldırı düzenlediğini bildirdi.

Sadovyi, Telegram kanalından yaptığı açıklamada havalimanı yakınlarındaki uçak bakım işlemlerinin yapıldığı binaya füze saldırısı gerçekleştirdiğini belirtti.

Binanın yıkıldığını kaydeden Sadovyi, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını ifade etti. Sadovyi ayrıca, saldırının doğrudan havalimanını hedef almadığını kaydetti. Görgü tanıkları da kentte büyük patlama sesleri duyulduğunu aktardı.

Polonya sınırına yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki Lviv, bugüne kadar Rusya’nın saldırılarından pek etkilenmemişti. Kentte, ülkenin doğusundaki çatışmalardan kaçan çok sayıda Ukraynalı bulunuyor. Pazar günü askeri üssü hedef alan bir saldırı  düzenlenmiş, saldırıda en az 35 kişi hayatını kaybetmişti.

Zelenskiy: Ordu her saldırıya karşılık veriyor

Ukrayna  Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, saldırılar üç haftayı geride bırakırken, Rus birliklerinin girmeye çalıştığı her bölgenin Ukrayna’nın kontrolü altında olduğunu söyledi. Zelenskiy, Telegram kanalından yayınladığı video mesajında Ukrayna ordusunun Rus birliklerinin her saldırısına yanıt verdiğini kaydetti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy

Rus birliklerinin ablukası altındaki Mariupol, Harkiv ve Çernihiv kentlerinde yaşayanlara seslenen Zelenskiy, büyük hasar gören bu kentlerin sakinlerini yüz üstü bırakmayacaklarını vurgulayarak, bu şehirlerde yaşayanlara “Özgür olacaksınız” sözü verdi.

Zelenksiy ayrıca Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’a da “yeni ve etkin” yardımları için teşekkür etti. Biden, Ukrayna’ya 800 milyon dolar çapında ek askeri yardımda bulunacağını açıklamıştı.

Çernihiv ve Mariupol’de durum

Ukrayna ordusundan yapılan açıklamaya göre, Rus birlikleri Perşembeyi Cumaya bağlayan gece de ülkenin kuzeyindeki Çernihiv’e yönelik saldırıları sürdürdü. Rusya sınırındaki yaklaşık 300 bin nüfuslu Çernihiv, saldırıların başlamasından bu yana Rusya’nın hedefleri arasında bulunuyor. Çok sayıda binanın yıkıldığı kentte insani durumun felaket boyutlarına ulaştığı belirtiliyor. Yerel yönetim Perşembe günü yaptığı açıklamada, kentte son 24 saat içinde 50 sivilin hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Mariupol'de saldırılar sonrası hasar gören binalarMariupol’de saldırılar sonrası hasar gören binalar

Ülkenin güneydoğusundaki liman kenti Marupol’de ise çok sayıda kişinin saklandığı tiyatro binasının vurulması sonucu kaç kişinin hayatını kaybettiği belirsizliğini koruyor. Milletvekili Serhiy Taruta, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, tiyatro binasında en az bin 300 kişinin bulunduğunu belirtti. Milletvekili Olga Stefanişina ise Perşembe günü enkazdan 130 kişinin kurtarıldığını duyurdu. Rusya ise, sivillere yönelik saldırı düzenlenmediğini savunuyor.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Mariupol’den Perşembe günü yaklaşık 43 bin kişi daha tahliye edildi. Ayrıca ilaç ve gıda maddelerinden oluşan 134 ton yardım kentte kalanlara ulaştırıldı.

Who Is Daria Kaleniuk? Ukrainian Journalist Wikipedia & Boris Johnson Video

HABER : Daria KALENİUK

***

Daria Kaleniuk , Kiev merkezli Yolsuzlukla Mücadele Eylem Merkezi’nin yönetici direktörü olan Ukraynalı bir sivil toplum aktivistidir .  2022 Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında, Kaleniuk, Varşova’daki bir basın toplantısında İngiltere başbakanı Boris Johnson’a Londra merkezli bazı Rus oligarklarının neden yaptırımlarla hedef alınmadığını sorduğunda uluslararası medyada öne çıktı. ve neden Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge kurulmasını desteklemediği. Kaleniuk, Yaroslav Mudryi Ulusal Hukuk Universitesi’nde hukuk okudu ve Fulbright Yabancı Öğrenci Programı tarafından desteklenen Chicago-Kent Hukuk Fakültesi’nden Mali Hizmetler Hukuku alanında yüksek lisansını yaptı. Daria Kaleniuk, Genç Küresel Liderlerin bir üyesidir.

[UHA Haber Ajansı, 18 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.