ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
00:30 Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli
00:29 7 Ekim’in yıldönümü öncesinde dünyanın dört bir yanında Filistin yanlısı gösteriler düzenlendi
00:28 Bağımsız milletvekili Nadir Bedir, “Savaş bittikten sonra Hizbullah ile oturup konuşmalıyız”
00:25 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:20 Bakan Fidan Lübnan Başkakanı Mikati ile görüştü
00:10 Bakan Göktaş: Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışmaları sürdüreceğiz
00:03 Astana Zirvesi; Şanghay İş Birliği Örgütü Büyüyor mu?
00:02 Irak’ın kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya Ukrayna’da taktik değiştiriyor

Rusya Ukrayna’da taktik değiştiriyor
26 Mart 2022
796
A+
A-

MOSKOVA – UHA HABER / Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’da temel hedeflere ulaştıklarını ve Donbas bölgesine yoğunlaşacaklarını açıkladı. Bu açıklama, Rusya’nın taktik değiştirdiği şeklinde yorumlandı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı KİEV Temsilcisi ve Aktivist Daria KALENİUK‘un Reuters’e dayandırdığı haberinde, Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun Ukrayna’nın doğusundaki Luhansk bölgesinin yüzde 93’ünü, Donetsk bölgesinin de yüzde 54’ünü kontrol altına aldığını açıkladı.

“Operasyonun ilk aşamasındaki ana hedeflere ulaşıldı” ifadelerini kullanan Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Sergey Rudskoy, “Ukrayna güçlerinin Donbas’ın kurtarılmasına fokuslanabilecek kadar zayıflatıldığını” söyledi.

Moskova’dan gelen bu açıklama, Rusya’nın saldırılarında büyük sorunlarla karşılaştığı  ve şimdi de taktik değiştirdiği şeklinde yorumlandı. Rusya’nın strateji değişikliğinin, Rus ordusunun Ukrayna’nın güney ve doğusunda toprak kazabilmesine rağmen ülkenin diğer bölgelerinde açtığı cephelerde giderek artan sorunlarla karşılaşmasıyla bağlantılı olabileceği düşünülüyor.

ABD kaynaklarına göre Rusya özellikle hassas güdümlü füzeleriyle ilgili sıkıntılar yaşıyor. ABD’li bir hükümet yetkilisi, Reuters haber ajansına istihbarat kaynaklarına dayanarak yaptığı açıklamada, Ukrayna’da kullanılan bu füzelerin başarısızlık oranının yüzde 60’a kadar yükseldiğini söyledi. Ayrıca bu füzelerin Kiev yakınlarındaki büyük bir yakıt deposunun da vurulduğu ifade ediliyor.

Rus ordusundan yapılan açıklamada Ukrayna’da şimdiye kadar bin 351 askerinin öldüğü, 3 bin 825 askerinin de yaralandığı belirtildi. Ancak Batı ülkelerinin güvenlik kaynakları, Rusya’nın kayıplarının çok daha fazla olduğunu düşünüyor.

Liman kenti Mariupol abluka altında

Liman kenti Mariupol abluka altında

Ukrayna Mariupol için koridor istiyor

İngiliz kaynaklarına göre Ukrayna birlikleri, Kiev’in 35 kilometre doğusundaki kentleri ve savunma noktalarını geri almayı başardı. Yerel kaynaklara göre de Kiev’in kuzeyindeki Slavutıç kenti Rus güçlerinin ablukası altında. Slavutıç’ta şu anda hizmet dışı olan Çernobil nükleer santralinin bakımında çalışan işçiler yaşıyor.

Ukrayna hükümeti ise abluka altındaki 400 bin nüfuslu liman kenti Mariupol’dan sivillerin çıkabilmesi için bir koridor açılmasını istiyor.

Özel araçlarıyla kentten ayrılmak isteyenlere geçiş izni verilmesi talep ediliyor. Ancak Ukrayna ve Rusya temsilcilerinin müzakerelerinde bu konuda ilerleme sağlanamadı. Temsilcilerin Cumartesi günü tekrar masaya oturması bekleniyor.

Rusya batı kanadını güçlendirecek

Rusya ayrıca NATO’nun sınırdaki faaliyetlerine karşı ülkesinin batı sınırlarındaki askeri varlığını güçlendirmeyi planlıyor. Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, NATO’nun doğu kanadındaki askeri girişimlerini artırdığına işaret ederek Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Savunma Bakanı Sergey Şoygu’dan batıdaki savunma hattını güçlendirmesini talehp ettiğini söyledi.

Who Is Daria Kaleniuk? Ukrainian Journalist Wikipedia & Boris Johnson Video

HABER : Daria KALENİUK

***

Daria Kaleniuk , Kiev merkezli Yolsuzlukla Mücadele Eylem Merkezi’nin yönetici direktörü olan Ukraynalı bir sivil toplum aktivistidir .  2022 Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında, Kaleniuk, Varşova’daki bir basın toplantısında İngiltere başbakanı Boris Johnson’a Londra merkezli bazı Rus oligarklarının neden yaptırımlarla hedef alınmadığını sorduğunda uluslararası medyada öne çıktı. ve neden Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge kurulmasını desteklemediği. Kaleniuk, Yaroslav Mudryi Ulusal Hukuk Universitesi’nde hukuk okudu ve Fulbright Yabancı Öğrenci Programı tarafından desteklenen Chicago-Kent Hukuk Fakültesi’nden Mali Hizmetler Hukuku alanında yüksek lisansını yaptı. Daria Kaleniuk, Genç Küresel Liderlerin bir üyesidir.

 

 

 

[UHA Haber Ajansı, 26 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.