ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:41 Bakan Bak, “Türkiye Yüzyılı, dijitalin yüzyılı, gençlerin, sporun yüzyılı olacak”
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze soykırımının hesabının sorulmadığı bir dünya huzura kavuşamayacaktır
00:29 Doğru müdahaleyle disleksili bireyler okuma yapabilirler
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Recai Kutan için başsağlığı mesajı
00:17 Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nda yolcu rekoru
00:16 Emine Erdoğan: Bu karanlık günler, bir halkın özgürlük umudunu söndüremeyecek
00:09 Recai Kutan vefat etti
00:07 SPD Taşkın Alt Kurulu’nun üçüncü toplantısına katıldı
00:04 Katil Siyonist İsrail’in katliamlarına Batı medyasından destek! Kirli oyunları ifşa oldu: Soykırımı böyle gizlemeye çalıştılar!
00:04 Kayseri Gastronomi Günleri’nin 2.’si kapılarını misafirlerine açtı
10:10 Almanya’da resesyon çanları çalıyor
10:07 AK Parti Fiber Altyapı İşini, Operatörlerden Ayıracak mı?
09:06 Otomotiv ihracatı eylülde yüzde 21 artışla 3,4 milyar dolar oldu
06:55 Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygulaması, taklit ve hileli gıda listeleri artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılıyor
06:34 Nefret Söyleminin Sahiplenilmesi ile Ne Amaçlanıyor?
06:13 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle g
06:00 Elon Musk ilk kez Trump’ın seçim mitingine katıldı
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Putin-Erdoğan buluşmasının yeri ve zamanı belli değil”

“Putin-Erdoğan buluşmasının yeri ve zamanı belli değil”
4 Ağustos 2023
20
A+
A-

* Kremlin Sözcüsü Peskov, Putin ile Erdoğan’ın bir sonraki buluşma yerinin henüz belli olmadığını aktardı. 

* Ankara, Erdoğan ile Putin’in, Türkiye’de bir araya gelme konusunda mutabık kaldıklarını duyurmuştu.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in Moskova’dan Gazeteci Zhanna Agalakova’nın DW’ye dayandırdığı haberinde, Moskova, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleştirileceğini bir sonraki buluşmanın yeri ve zamanının henüz belli olmadığını duyurdu.Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit

Rusya’nın resmi haber ajansı TASS’ın aktardığına göre, katıldığı bir toplantıda ilgili açıklamalarda Kremlin’de bulunan Sözcüsü Dimitri Peskov, Çarşamba günü telefonda görüşen Putin ile Erdoğan’ın, yapılacak ilk yüze görüşmenin yeri ve zamanın yakın çıkışının kararlaştırılması konusunda mutabık kaldıklarını ve bu Kararın yatak yollardan alınacağını dile getirdi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov
[Dimitri Peskov Fotoğraf: ITAR-TASS/IMAGO]

Ankara Çarşamba akşamı İletişim Başkanlığı’na gideceğini, Rusya Devlet Başkanı’nın Türkiye’yi ziyareti konusunda Erdoğan ile Putin’in görüş birliği içinde olduğunu duyurmuştu.

İki liderin bir ömür boyu bir araya gelmek istediğini ifade eden Peskov, “Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce görüşmek istemişlerdi, ancak Moskova, Türkiye’nin iç işlerine karışıyor suçlaması gelmesin diye içeriğinden vazgeçtiler ve daha sonra buluşmaya karar vereceklerdi” dedi. Cumhurbaşkanlığı Erdoğan’ın kullanımının yoğun olduğunu da ifade eden Peskov, “Türkiye’nin korkunç deprem felaketinin yaralarını sarması yükünü ve genellemeyi sarmakta olduğunu belirtiyor.

“Putin ülkesinde olması gerektiğini dile getirdi”

Vladimir Putin’in sözcüsü Peskov, Erdoğan ile Putin’in bir sonraki buluşmanın yerinin neresi olacağı konusunda görüşmeleri öngörme ve bu buluşmanın “Türkiye’de yapılmasının şartı olmadığını” vurguladı. Erdoğan’ın Putin’i ülkesine davet edildiğini aktaran Peskov, “Başkan (Putin), St.

Peskov, olası bir Erdoğan-Putin görüşmesinde ana gündem evlerinde Ukrayna’da ve görüşme görüşmelerinde gördükleri, “Gündemde ilk etapta, oldukça açık havada olan ikili ilişkilerimiz yer alacak. çektirmek” kullandı.

Gazeteci* Zhanna Agalakova

***

Zhanna Leonidovna Agalakova, 6 Aralık 1965, Kirov doğumlu bir Rus gazeteci, özel muhabir ve televizyon haber sunucusu. Moskova Devlet Üniversitesi (1991) mezunu. 1992’de Agalakova, RİA Novosti haber ajansının dedikodu muhabiri oldu. 1996’dan itibaren NTV (Rusya) kanalında yayın yaptı. 2002’de TEFİ Ödülü’ne aday gösterildi ve 2006’da “Anavata Liyakat İçin” Nişanı Madalyası ile ödüllendirildi. Ekim 1999’da , Novosti’nin (“Haberler”) gündüz ve akşam yayınlarının yanı sıra ana akşam haber programı Vremya’yı sunan Channel One Russia’ya katıldı. Mayıs 2000’de Stockholm’de düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda Rus profesyonel jüri oylamasının sonuçlarını açıkladı . 2000-2002 yılları arasında Vladimir Posner ile birlikte Vremena adlı televizyon programını sundu .Eylül 2005’te Agalakova, Channel One Rusya’nın Paris’teki kendi muhabiri yaptı ve Ocak 2013’ten Ağustos 2019’a kadar istasyonun New York’taki özel muhabiri oldu. Ağustos 2019’dan itibaren tekrar Paris’te çalıştı ve Mart 2021’den bu yana diğer Avrupa ülkelerindeki etkinlikleri haber yapma konusunda uzmanlaştı.Anagakova’nın Channel One Russia ile ilgili son raporu 17 Şubat 2022’de çıktı. 3 Mart 2022’de kanaldan istifasını sundu ve iki hafta sonra 17 Mart 2022’de kanaldan resmen ayrıldı. Rusya Ukrayna’yı işgal etti ve Rus televizyonunun Kremlin propagandası yapmak için kullanıldığına  inandığını söyledi . BBC tarafından yayınlanan bir röportajında Agalakova, Rus televizyonunu izleyicilerinin ‘beyinlerini yıkamak’ olarak nitelendirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.