ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:23 Bir Başkadır Eşme’nin Bayramları!…
10:07 Adalet Bakanı Tunç, “Bu bayram Terörsüz Türkiye’ye adım attığımız bir bayram olsun.”
09:22 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ramazan ayında bakanlık hizmet modellerinden yararlanan 155 bin aileye ziyaret etti!…
09:00 MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldız’dan tutuklama çıkışı…
08:35 (RTÜK) Başkanı Şahin’den “Günlerdir ‘özgür basın’ nutukları atanların riyakarlığını bir kez daha gördük…
08:22 Bakan Uraloğlu: Anadolu’nun kalbinde yolculuk!
00:53 Bakan Tunç: Uludağ’ki otel yangınının tüm yönleriyle  aydınlatılması için  soruşturma hassasiyetle yürütülüyor 
00:39 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, bakanlık personeli ile bayramlaştı
00:36 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı vesilesiyle AK Parti teşkilatlarına video mesaj gönderdi…
00:23 Ekrem İmamoğlu’nun teslim etmediği telefonunun HTS kayıtlarına ulaşıldı
00:13 Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar tarafından yapılan açıklamayı “küstahça” olarak nitelendirdi ve reddetti.
00:13 Bakan Kurum’dan “Uluslararası Sıfır Atık Günü” paylaşımı
09:53 Türkiye’nin petrol üretim üssü halinde gelen Şırnak Gabar’da iki yeni sahada daha üretim başladı…
09:45 Külliye’de Ramazan programına 450 binden fazla kişi katıldı
06:37 Avrupa Savunmasının Geleceği: Trump politikaları gölgesinde yeni bir yol arayışı
00:54 İletişim Başkanı Altun’dan Özgür Özel’in boykot çağrısına tepki
00:40 Ramazan Bayramı dolayısıyla, Polis ve jandarma yolcu gibi otobüslere binip şoförleri denetliyor…
00:27 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Her kim gençlerimizi kamu düzenini bozmaya çağırıyorsa ülkemizin geleceğini karartmaya çalışıyordur”
00:23 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cezayir ve Ürdün Meclisi Başkanlarıyla telefom görüşmesi yaptı…
00:04 Dışişleri: Rümeysa Öztürk için girişimler sürüyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Prof. Dr. Ata ATUN, “Filistinlilerin toprakları, İsrail devleti ile Yahudi göçmenlerin silah zoru ve taraflı mahkeme kararlarıyla ellerinden zorla alındı”

Prof. Dr. Ata ATUN, “Filistinlilerin toprakları, İsrail devleti ile Yahudi göçmenlerin silah zoru ve taraflı mahkeme kararlarıyla ellerinden zorla alındı”
31 Ekim 2023
17
A+
A-

banner

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Uluslararası Öğrenci Birliği tarafından “Kıbrıs ve Filistin, Benzerlikleri ve Ayrılıkları” başlıklı Lefkoşa’da bir konferans düzenlendi.

UHA / İnternational News Agency
UHA Haber’in haberine göre, konferans Yunus Emre Enstitüsü’nün Lefkoşa Merkezi’ndeki Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Kıbrıs ve Filistin, Benzerlikleri ve Ayrılıkları” başlıklı konferansın konuk konuşmacısı ise KKTC Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı ve Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ata ATUN oldu.

Prof. Dr. Ata Atun,  KKTC’de eğitimlerine devam eden Uluslararası Öğrencilere yönelik, özellikle içeriğinde Filistin ile Kıbrıs adasının tarihlerinin ve Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesinin de yer aldığı, “Kıbrıs ve Filistin, Benzerlikleri ve Ayrılıkları” konulu verdiği konferansta, Filistin’in ve Kıbrıs’ın tarihinin Milattan öncesinden başladığının altını çizdi.

Her iki halkın yüzyıl öncesinden başlayan sorunların kökenlerini ortaya koyan Prof. Dr. ATUN, Filistin halkının Filistin bölgesindeki topraklar üzerindeki haklılığının binlerce yıl geriye gittiğini, İsrail devleti kurulduktan sonra Filistinlilerin topraklarını sattığı iddiasının doğru olmadığına dikkat çekti.

Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ata ATUN, bu yalanın çok mahirane bir şekilde dünya medyasını ellerinde tutanların sanki de gizli bir gerçekmiş gibi aleni bir şekilde dünya medyasına servis ettiklerini ve neredeyse tüm dünyayı inandırdıklarının altını çizdi.
Prof. Dr. ATUN, gerçekte Filistinlilerin topraklarını önce bölgeyi yöneten İngiliz Manda Yönetiminin uygulamaları ile sonra da İsrail devletinin ve Yahudi göçmenlerin silah zoru ve taraflı mahkeme kararları ile Filistinlilerin ellerinden zorla alındığını belirtti.
Aynı yöntemlerin Kıbrıs’ta da uygulandığını açıklayan Prof. Dr. Ata ATUN konuşmasında, 1878 tarihinde Kıbrıs adasının İngilizlere kiralanırken adanın topraklarının yüzde 85’inin Türklere ve Osmanlı Vakıflarına ait olduğunu söyledi.
Prof. Dr. ATUN, aradan geçen 27 yıldan sonra bu toprakların büyük bir kısmının evrak oyunları ile zorla el konduğunu ve el değiştirdiğini anlattı, ayrıca günümüzde Filistin ve Kıbrıs’ta yaşananların, geçmişi bilinmekle birlikte kendiliğinden ortaya çıktığını kaydetti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Uluslararası Öğrenci Birliği tarafından “Kıbrıs ve Filistin, Benzerlikleri ve Ayrılıkları” başlıklı Lefkoşa’da düzenlenen konferansa katılımcılar büyük bir ilgi ile dinledi.
Konferans sonrasında konuşmacı Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ata ATUN,  katılımcıların soru yağmuruna tutuldu. Konferans sonunda tüm katılımcılara, günün anısı olarak katılım belgeleri takdim edildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.