ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
06:21 Bakan Kurum’dan Kahramanmaraş’ta sanayi esnafına 1,5 milyon Tl’lik destek açıklaması
00:43 Yozlaşmanın İpuçları-3
00:39 TBMM’de ‘Geçen Hafta’
00:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye’de ne diyorsak, BM kürsüsünde de aynı cümleleri kurmaktan asla çekinmiyoruz”
00:33 Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı…
00:21 Adalet Bakanı Tunç, Azerbaycan’da çeşitli temaslarda bulundu
00:20 Denizden kıyıya sanat yolculuğu…
00:18 Kriter’in Eylül Sayısı’nda: İsrail Batı’yı Esir Aldı | Soykırım Devam Ediyor
00:09 Üniversite ve Yüksek Okul mezunu Türk gençlerini okul bittikten sonra onları bir araya getiren Inter Talenten Vakfı
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı
00:05 CHP neden birinci parti olma konumunu kaybetti?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Prof. Dr. Ata ATUN, “Filistinlilerin toprakları, İsrail devleti ile Yahudi göçmenlerin silah zoru ve taraflı mahkeme kararlarıyla ellerinden zorla alındı”

Prof. Dr. Ata ATUN, “Filistinlilerin toprakları, İsrail devleti ile Yahudi göçmenlerin silah zoru ve taraflı mahkeme kararlarıyla ellerinden zorla alındı”
31 Ekim 2023
13
A+
A-

banner

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Uluslararası Öğrenci Birliği tarafından “Kıbrıs ve Filistin, Benzerlikleri ve Ayrılıkları” başlıklı Lefkoşa’da bir konferans düzenlendi.

UHA / İnternational News Agency
UHA Haber’in haberine göre, konferans Yunus Emre Enstitüsü’nün Lefkoşa Merkezi’ndeki Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Kıbrıs ve Filistin, Benzerlikleri ve Ayrılıkları” başlıklı konferansın konuk konuşmacısı ise KKTC Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı ve Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ata ATUN oldu.

Prof. Dr. Ata Atun,  KKTC’de eğitimlerine devam eden Uluslararası Öğrencilere yönelik, özellikle içeriğinde Filistin ile Kıbrıs adasının tarihlerinin ve Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesinin de yer aldığı, “Kıbrıs ve Filistin, Benzerlikleri ve Ayrılıkları” konulu verdiği konferansta, Filistin’in ve Kıbrıs’ın tarihinin Milattan öncesinden başladığının altını çizdi.

Her iki halkın yüzyıl öncesinden başlayan sorunların kökenlerini ortaya koyan Prof. Dr. ATUN, Filistin halkının Filistin bölgesindeki topraklar üzerindeki haklılığının binlerce yıl geriye gittiğini, İsrail devleti kurulduktan sonra Filistinlilerin topraklarını sattığı iddiasının doğru olmadığına dikkat çekti.

Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ata ATUN, bu yalanın çok mahirane bir şekilde dünya medyasını ellerinde tutanların sanki de gizli bir gerçekmiş gibi aleni bir şekilde dünya medyasına servis ettiklerini ve neredeyse tüm dünyayı inandırdıklarının altını çizdi.
Prof. Dr. ATUN, gerçekte Filistinlilerin topraklarını önce bölgeyi yöneten İngiliz Manda Yönetiminin uygulamaları ile sonra da İsrail devletinin ve Yahudi göçmenlerin silah zoru ve taraflı mahkeme kararları ile Filistinlilerin ellerinden zorla alındığını belirtti.
Aynı yöntemlerin Kıbrıs’ta da uygulandığını açıklayan Prof. Dr. Ata ATUN konuşmasında, 1878 tarihinde Kıbrıs adasının İngilizlere kiralanırken adanın topraklarının yüzde 85’inin Türklere ve Osmanlı Vakıflarına ait olduğunu söyledi.
Prof. Dr. ATUN, aradan geçen 27 yıldan sonra bu toprakların büyük bir kısmının evrak oyunları ile zorla el konduğunu ve el değiştirdiğini anlattı, ayrıca günümüzde Filistin ve Kıbrıs’ta yaşananların, geçmişi bilinmekle birlikte kendiliğinden ortaya çıktığını kaydetti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Uluslararası Öğrenci Birliği tarafından “Kıbrıs ve Filistin, Benzerlikleri ve Ayrılıkları” başlıklı Lefkoşa’da düzenlenen konferansa katılımcılar büyük bir ilgi ile dinledi.
Konferans sonrasında konuşmacı Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ata ATUN,  katılımcıların soru yağmuruna tutuldu. Konferans sonunda tüm katılımcılara, günün anısı olarak katılım belgeleri takdim edildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.