ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 Trabzonspor U19 UEFA Gençlik Ligi’nde yarı finalde
00:31 Bahçeli’den sokak çağrılarına tepki: Şuursuzluk ve sorumsuzluk
00:28 ‘Temiz Yerel Yönetim’ Vaadine Ne Oldu?
00:21 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Fransa’ya gerçekleştireceği resmi ziyaret kapsamında, Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ile bir araya gelecek…
00:15 Fahrettin Altun: Siyasi rekabet, ilke ve vizyonla yapılır; tehdit ve sindirme ile değil
00:10 Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Aydın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “boykot” çağrısına tepki gösterdi…
00:06 CHP Neden Boykot Çağrısı Yaptı?
00:03 Ömer Çelik: Özgür Özel’in geldiği nokta Türkiye’yi topyekun tehdit etmektir
00:02 Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan flaş adaylık açıklaması!…
22:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salı günü vefat eden AK Parti Kocaeli İl İstişare Kurulu Üyesi ve eski Ulaşlı Belediye Başkanı Burhan Abiş’in cenaze törenine katıldı…
21:10 Acıların gölgesinde bir Ramazan Bayramı daha
18:55 Fidan’ın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Stratejik Otonomisi
18:41 Sokak Siyasetinden Geriye Ne Kalır?
17:34 Adalet Bakanı Tunç, Silivri’de işkence ve kötü muamele yapıldığına dair iddialara yanıt verdi…
13:26 Gazeteci Serkan Borlak hayatını kaybetti 
12:58 Kocaelispor Sakarya’yı eli boş gönderdi!…
10:17 “Klinik Araştırmalar Eğitim Programı” gerçekleştirildi
09:51 Bipolar bozukluk, genellikle 15-35 yaş arası bireylerde ortaya çıkıyor
09:44 SAHA İstanbul bülteni!…
09:26 Irak ile Kuzey Irak Arasında Türkiye’ye Petrol İhracatı Gerilimi Çözülecek Mi?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Petrol ve akaryakıt sektöründe “Ateş Hattı” riskleri yapay zekâ ile önleniyor

Petrol ve akaryakıt sektöründe “Ateş Hattı” riskleri yapay zekâ ile önleniyor
5 Temmuz 2022
596
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / İş kazalarında ölümlerin yüzde 45’i “Ateş Hattı” risklerinden kaynaklanıyor. Yapay zekâ destekli iş sağlığı ve güvenliği platformu intenseye, sunduğu çözümlerle güvenli olmayan durumları azaltan iyileştirmelerin hayata geçirilmesini sağlıyor. İntenseye İş Geliştirme Direktörü Gökhan Yıldız konuyla ilgili olarak Uluslararası Haber Ajansı’na (UHA) yaptığı açıklamada, Petrol ve akaryakıt sektöründe Ateş Hattı (Line of Fire – LoF) risklerinin, bir kişinin çarptığı veya arasına sıkıştığı nesnelerle yaralanma durumlarını kapsadığını söyledi.

Gökhan Yıldız, bir diğer deyişle çalışanların yanlış zamanda yanlış yerde konumlanmış olmasından doğan iş kazalarını da kapsadığını belirterek, “Bu tehditler; yeraltı ve yerüstü boru hatları, basınç altında depolanmış enerji, yüksek gerilim hatları, gerekli önlemlerin alınmadığı ve hareketli ekipmanların sebep olduğu beklenmedik ve iş ilerledikçe ortaya çıkabilen kazaları içeriyor” dedi.

 Uluslararası Petrol ve Gaz Üreticileri Birliği’nin (IOGP) ölümlü vakaları gözden geçirme oturumunda verilen bilgilere göre, 2020 yılında gerçekleşen 14 ölümlü kazadan 6’sının (yüzde 45) “Ateş Hattı” (LoF) kategorisi altında sınıflandırıldığını ifade eden Yıldız, “2020 yılındaki Yüksek Potansiyel Olayların (HPI) yüzde 40’ından fazlası da yine “Ateş Hattı” riskleriyle ilişkili” olduğunu açıkladı. LoF kurallarına uyumluluğu zorlaştıran faktörlerBu gerçekle yola çıkan yapay zekâ destekli iş sağlığı ve güvenliği platformu intenseye, petrol ve akaryakıt şirketlerinin LoF ile alakalı artan iş kazalarına çözüm bulurken karşılaştıkları zorlukları belirledi.

intenseye LoF kurallarına uyumu zorlaştıran faktörleri şu şekilde sıraladı:

  • Görünmezlik: Basınç/vakum, sürat, elektrik ve gerilim gibi riskler noktasında tehlikenin işçi tarafından öngürülememesi
  • Sorumlulukların paylaşılması: Sürekli ve dinamik olarak değişen bir çalışma ortamı, aynı anda aynı yerde iki veya daha fazla potansiyel olarak birbiriyle çelişen faaliyet yürütüldüğünde ortaya çıkabilen vakalara yol açar. Ör: Barikatlar olmadan veya uygunsuz barikatlar kullanılarak yüksekte gerçekleşen başka bir aktiviteden düşen bir nesnenin çarpması
  • Risklerin normalleştirilmesi: Son yıllarda yapılan vaka çalışmaları, güvenli olmayan eylemlerin olaydan önce birçok kez aynı şekilde yapıldığını ve insanların risklere karşı bir süre sonra kayıtsız kaldığını ortaya koyuyor.
  • Kazalardan ders çıkarma eksikliği: LoF olaylarının bir süre sonra yatay bir seyir alması, kuruluşların önceki olaylardan daha etkili bir şekilde ders çıkarması gerektiğini gösteriyor.

Petrol ve akaryakıt sektöründe “Ateş Hattı” riskleri yapay zekâ ile önleniyor | Dijikolog.com

“Ateş Hattı” ihlalleri haftada 100’den fazla kez gerçekleşebiliyorAteş Hattı” kaynaklı riskler petrol, gaz veya enerji endüstrilerinin ötesinde tüm endüstrilerin ele alması gereken bir sorun olarak öne çıkıyor. Öyle ki intenseye’ın veri analiz platformuna göre değişik sektörlerden gelen müşterilerin tesislerinde bu tarz olaylar sadece bir haftada bile 100’den fazla kez gerçekleşebiliyor. Fakat bu, çoğu zaman üstte belirtilen zorluklardan dolayı tespit dahi edilemiyor.intenseye da müşterilerinin görünmeyeni görmesine yardımcı olabilecek çeşitli kullanım örnekleri sunuyor. Peki intenseye gerçek zamanlı iç görüleri kullanarak güvene dayalı bir İSG kültürünü nasıl teşvik ediyor?  İntenseye İş Geliştirme Direktörü Gökhan Yıldız, intenseye olarak sahada çalışan ekiplerin işlerini en iyi bilen kişiler olduğuna ve kazalara karşı en iyi çözümleri kendilerinin bulacağına inandığını ifade etti.

“intenseye’ın gerçek zamanlı verileri, organizasyonel katmanlar arasındaki boşluğu kapatmaya yardımcı oluyor ve yönetim ekiplerinin daha fazla hayat kurtarmak amacıyla sistemik sorunları çözmeleri için saha ekiplerini teşvik edebileceği bir ortam hazırlayarak ilham veriyor” diyen Gökhan Yıldız, şunları söyledi:

“Örneğin, müşterilerimizden biri video görüntülerini sahada işi gerçekleştiren ekiplerle paylaştı ve herkesin katılımıyla gerçekleştirilen kök neden analizi oturumları düzenledi. Bu sayede çalışanların fikirlerini rahatça dile getirmelerine ve uyumluluğu kendileri için kolaylaştıracak çözümler bulmalarına ortam hazırlanmış oldu. Müşterimiz, intenseye’ın güvenli olmayan eylem bildirimleriyle güvensiz durum ve davranışları yüzde 80 oranında azaltan iyileştirmeleri hayata geçirdi. Ek olarak, LoF ile ilgili olayların ana nedenleri olan insan/makine etkileşimlerini gerçek zamanlı olarak kontrol etmek için akıllı cihaz entegrasyonundan büyük ölçüde yararlandılar. Böyle kapsayıcı bir yaklaşım, kuruluşun sorunların sistemik kök nedenleri belirleyerek düzeltebilmesine, işçilerin uymaları gereken kuralları sahiplenmelerine ve öğrenilen bilgilerin organizasyonun geri kalanıyla paylaşılması ve güvene dayalı bir İSG kültürünün yaygınlaşmasına olanak tanıyor.” Şirketler alacakları demo ile intenseye’ın hizmetlerini deneyimle fırsatı buluyor.

 HABER : Sezin Bulum

***intenseye Hakkındaintenseye, birinci sınıf risk sermayesi firmaları tarafından desteklenen ve hızla büyüyen yapay zekâ destekli iş sağlığı ve güvenliği (İSG) platformudur. Amerika, Avrupa ve Asya’da toplam 15 farklı ülkede kullanılan ve yerli bir girişim olan intenseye platformunun yapay zekâ algoritması, çalışanları anonim bir şekilde takip ederek analizler yapıyor ve iş sağlığı ve güvenliği ekiplerine tesislerini 7/24 izleme, gerçek zamanlı ihlal bildirimleri alma ve hızlı müdahalede bulunma imkânı sağlıyor. Bu sayede işyerlerinde meydana gelebilecek iş kazaları önlenebiliyor. Şubat 2021’de gerçekleşen tohum yatırım turunda 4 milyon dolar, Eylül 2021’de gerçekleşen yatırım turunda ise 25 milyon dolar yatırım alan intenseye platformu hakkında detaylı bilgi için: https://www.intenseye.com/company 

[UHA Haber Ajansı, 05 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.