ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
08:53 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Irak’ın kuzeyinde 20 aydır 2 bin 477 mağara ve sığınak imha edildi

Irak’ın kuzeyinde 20 aydır 2 bin 477 mağara ve sığınak imha edildi
19 Ocak 2024
20
A+
A-

* Irak’ın kuzeyinde 20 aydır devam eden Pençe operasyonlarında 2 bin 477 mağara ve sığınak imha edildi.

* Güvenlik kaynaklarının krokisini paylaştığı mağaralardan birinde 18 farklı tünelden giriş ve içinde ameliyathane, mutfak, kiler gibi çok sayıda alan bulunuyor.

UHA /  İnternational News Agency

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe serisi harekatlarda son durumun ne olduğuna ilişkin soru üzerine şu bilgileri paylaştı:

2015’ten itibaren yurt içinde birçok bölgede PKK/KCK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerinin saldırılarında artış yaşanmıştı. Yine bu dönemde Irak ve Suriye’de yaşanan istikrarsızlıklar sonucunda sınırlarında oluşan hassasiyet, terör örgütleri ve destekçileri tarafından istismar edildi.  Suriye’de yuvalanan PKK/PYD ile DEAŞ terör örgütü tarafından henüz Suriye’nin kuzeyindeki harekâtlarımızı icra etmeden önce, sınırlarımıza yönelik, 1.546 adet, füze ve havan saldırısı yapıldı, 600’den fazla vatandaşımız hayatını kaybetti ve 1.000’den fazla vatandaşımız yaralandı.

Irak’ın kuzeyinden de ülkemize geçiş yapan teröristler karakollarımıza, üs bölgelerimize saldırılar yapmaktaydı. Teröristlerin, döşediği mayın ve el yapımı patlayıcılar ile çok sayıda askerimiz, emniyet mensubumuz ve sivil vatandaşımız da şehit oldu. Bu kapsamda, ortaya çıkan siyasi ve askeri hedefleri gerçekleştirmek kaçınılmaz hale geldi. Terör tehdidinin kaynağında yok edilmesi stratejisi kapsamında Irak’ın kuzeyindeki PKK mevcudiyetini hedef alan başarılı operasyonlarımız kapsamında 27 Mayıs 2019’da Pençe-1, 12 Temmuz 2019’da Pençe-2, 23 Ağustos 2019’da Pençe-3, 15 Haziran 2019’da Pençe-Kartal, 16 Haziran’da Pençe-Kaplan, 10 Şubat 2021’de Pençe-Kartal-2 icra edilmiştir.

Pençe Kilit'le terör inleri tek tek temizleniyor

 

“Türkiye-Irak sınır şeridinde, 15 ila 30 kilometre derinlikte güvenli hat oluşturuldu”

Pençe Harekâtları, terör örgütünün Irak kuzeyindeki hareket kabiliyetinin engellenmesi ve ülkemizi hedef alan eylem arayışlarının kısıtlanması noktasında önemli kazanımlara ulaşmamızı sağlamıştır. Terör örgütü unsurlarına karşı “sızma, sıcak takip ve yerinde etkisiz hale getirme” gibi taktiklerin başarıyla yürütülmesini sağlayan “üs bölgeleri stratejisi” sayesinde; Sinat-Haftani’nden Hakurk’a kadar uzanan yaklaşık 300 kilometrelik Türkiye-Irak sınır şeridinde, ortalama 15 ile 30 kilometre derinlikte güvenli hat oluşturulmuştur.

Pençe serisinin sonuncusu olan ve 17 Nisan 2022’de başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu ile kilit kapatılmış ve Irak sınırımızın tamamının emniyeti ileriden tesis edilmiştir. İleri teknolojik donanımların da desteğiyle yürütülen bu operasyonlarda, aralarında PKK’nın üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı çok sayıda kadro etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca terör örgütünün silah ve lojistik merkezleri imha edilmiş, ülke içine terörist silah ve mühimmat aktarımları bitme noktasına getirilmiş, yurt içindeki eylemler asgarî düzeye indirilmiştir.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.