ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:41 Bakan Bak, “Türkiye Yüzyılı, dijitalin yüzyılı, gençlerin, sporun yüzyılı olacak”
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze soykırımının hesabının sorulmadığı bir dünya huzura kavuşamayacaktır
00:29 Doğru müdahaleyle disleksili bireyler okuma yapabilirler
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Recai Kutan için başsağlığı mesajı
00:17 Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nda yolcu rekoru
00:16 Emine Erdoğan: Bu karanlık günler, bir halkın özgürlük umudunu söndüremeyecek
00:09 Recai Kutan vefat etti
00:07 SPD Taşkın Alt Kurulu’nun üçüncü toplantısına katıldı
00:04 Katil Siyonist İsrail’in katliamlarına Batı medyasından destek! Kirli oyunları ifşa oldu: Soykırımı böyle gizlemeye çalıştılar!
00:04 Kayseri Gastronomi Günleri’nin 2.’si kapılarını misafirlerine açtı
10:10 Almanya’da resesyon çanları çalıyor
10:07 AK Parti Fiber Altyapı İşini, Operatörlerden Ayıracak mı?
09:06 Otomotiv ihracatı eylülde yüzde 21 artışla 3,4 milyar dolar oldu
06:55 Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygulaması, taklit ve hileli gıda listeleri artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılıyor
06:34 Nefret Söyleminin Sahiplenilmesi ile Ne Amaçlanıyor?
06:13 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle g
06:00 Elon Musk ilk kez Trump’ın seçim mitingine katıldı
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ortodontik tedavinin ağız sağlığı ve yaşam kalitesi üzerindeki olumlu etkisi

Ortodontik tedavinin ağız sağlığı ve yaşam kalitesi üzerindeki olumlu etkisi
18 Mayıs 2024
9
A+
A-

Türk Aligner Derneği Başkanı Dr. Cemre Geze, Ortodontik tedavi sadece güzel bir gülüş sağlamakla sınırlı değil aynı zamanda kişinin genel sağlığı üzerinde de doğrudan etkilidir.” dedi.

UHA / İnternational News Agency

Ortodontik tedaviyle sadece güzel bir gülüş sağlamakla kalmıyoruz, hastalarımızın hayatlarına dokunuyoruz” - Kirklareli Gazetesi

[Türk Aligner Derneği Başkanı Dr. Cemre Geze]

Türk Aligner Derneği Başkanı Dr. Cemre Geze, “Ortodontik tedavinin ağız sağlığı ve yaşam kalitesi üzerindeki olumlu etkisi” konusunda UHA Haber’den Gazeteci Veysel KAVRAYAN’a açıklamada bulundu.

Dr. Cemre Geze, ortodontik tedavinin bireyin ağız sağlığını, gülüşünü, yaşam kalitesini değiştirici gücünü vurguladığını belirterek,  Ortodontik tedavinin, sadece estetik bir sorunun düzeltilmesini kapsamadığını ifade etti.

Diş çürüğü tedavisi nasıl yapılır? - Acıbadem Hayat

 

“Bu tedavi genel sağlık ve mutluluk üzerinde de olumlu etkilere sahip” olduğuna dikkat çeken Dr. Cemre Geze, şunları söyledi:

“Doğru hizalanmış dişler, daha iyi ağız hijyenine olanak sağlayarak diş çürümesi ve diş eti hastalığı riskini azaltıyor. Bu da çene kemiği kaybı ve diş kaybı gibi daha ciddi diş problemlerini önleyebilir. Ayrıca çene eklemi ve kas fonksiyonlarını da iyileştirebilir ve çene ilişkilerinin düzeltilmesi, uyku apnesi gibi solunum problemlerini de önleyebilir”.

Dr. Geze, bu yıl “Bir Gülümsemeyle Değişen Hayatlar” teması altında kutlamaların yapıldığı hatırlatarak, ortodontik tedavinin sadece güzel bir gülüş sağlamakla sınırlı olmadığını aynı zamanda kişinin genel sağlığı üzerinde de doğrudan etkili olduğunu söyledi.

“Diş çapraşıklıkları estetik problemler olarak algılansa da çapraşıklık bulunan bölgelerde dişlerin ve dişler arasındaki yüzeylerin yeterli temizlenememesine bağlı olarak diş çürüğü ve diş eti hastalıkları oluşabilir.” diyen Türk Aligner Derneği Başkanı Dr. Cemre Geze, “İyi temizlenemeyen dişlerde oluşan çürük ve diş eti hastalıkları birer enfeksiyon kaynağı olduğunun altını çizdi.

Dr. Cemre Geze

Dr. Cemre Geze, Diş eti enfeksiyonlarının kalp kapakçığına da zarar verdiğini öne koyan araştırmaların bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Ayrıca dişlerimizdeki ve çenelerimizdeki bozukluklar aslında solunum problemlerinin habercisi de olabilir. Bu bozukluklar uyku sırasında düzenli solunum gerçekleştiremeyen hastalarda horlama ve uyku apnesi gibi sorunlara neden olabilir. Üst çene darlığı, alt veya üst çene konumundaki problemler, solunum yollarındaki bazı faktörler oldukça riskli olup uzman bir ortodontist tarafından klinik durumun değerlendirilmesi oldukça önemlidir. Bu tarz sağlık sorunlarının tedavisi veya yaşanmadan önüne geçmek için ağız sağlığını ve çene eklemini koruyacak şekilde ideal bir diş dizisi ve diş kapanışı elde edilmesi gerekir.”

Ortodontik tedavilerin, sadece hastanın özgüveni açısından değil aynı zamanda genel sağlığın iyileştirilmesi açısından da büyük önem taşıdığına dikkat çeken Dr. Geze “İyi bir gülümseme elde etmek kadar dişlerin ve çenelerin birbirleri ile olan ilişkisi de en iyi şekilde sağlanmalı. Bütün vakalar ortodontik tedavi ile çözümlenebilir. Özellikle 7 yaşından sonra düzenli ortodonti muayenesi önemlidir. Erken teşhis edilen iskeletsel problemler, büyük oranda ameliyata gerek kalmadan düzeltilebilir.” dedi.

İnovadent Ortodonti - Şeffaf Plak (Aligner - Invisalign) Tedavisi

Geleneksel tedavi yöntemlerin yerini şeffaf plaklarla ortodontik tedavi aldı”
Dr. Cemre Geze açıklamasının devamında, şu an dünyanın büyük bir dijital dönüşümden geçtiğine vurgu yaparak, “Tabii ki ortodonti dünyası da her geçen gün dijitalleşiyor. Artık kayıtlar dijital ortamda alınıyor. Veriler hızlı bir şekilde işlenip üretime gidiyor. Tedaviler de buna bağlı olarak hızlı bir şekilde dönüşüyor. İlerleyen teknoloji ve hastaların estetik kaygı yaşamadan tedavi olma talebi ile beraber geleneksel tedavi yöntemlerin yerini şeffaf plaklarla ortodontik tedavi aldı” dedi.

Şeffaf plak tedavisinin ortodontik bir tedavi yöntemi olup her hastanın ihtiyaçlarına göre kişiye özel olarak hazırlanan şeffaf plakların kullanılmasıyla gerçekleştiğini açıklayan Türk Aligner Derneği Başkanı Dr. Cemre Geze, bu plakların, belirli aralıklarla değiştirilerek dişleri kademeli olarak istenilen pozisyona getirdiğini dile getirdi.

Trakya.DenT, Trakyadent sitesinin yazarı - Sayfa 3 / 6

Dr. Cemre Geze, “Her plak, dişleri hareket ettirmek için tasarlanmış bir planı takip ediyor, genellikle bir hafta boyunca takılıyor ve ardından bir sonraki plakla değiştiriliyor. Plaklar, dişlerin yavaşça hareket etmesini ve düzgün bir şekilde hizalanmalarını sağlıyor. Üstelik bu yöntem 7’den 70’e herkese uygulanabilen bir ortodontik tedavi yöntemi. Şeffaf plak tedavisinin en önemli avantajlarından birisi kullanılan plakların neredeyse görünmez olmasıdır. Ortodontik tedavi devam ederken bu plakların dışarıdan fark edilmesi zordur. Bu avantajı da şeffaf plakları estetik hassasiyeti yüksek kişiler için son derece cazip bir seçenek haline getiriyor. Özellikle öngörülen bir süre içerisinde nişan, düğün, mezuniyet gibi özel günlere katılacak kişiler için de büyük bir kolaylık sunuyor” dedi.

Türk Aligner Derneği Hakkında
Türk Aligner Derneği’nin amacı genel olarak ortodontik tedavilerde kullanılan aligner’ların kullanımı konularında ortodontistlerin daha iyi eğitim alma ve yetişmelerini sağlamak; deneyimleri paylaşmak, bunların yurt içi ve dışındaki kurs, seminer ve benzeri bilimsel çalışmalara katılmalarını sağlamak, konu ile ilgili araştırma ve geliştirme projelerini desteklemek, toplumu doğru bilgilendirmek ve aynı konuda çalışan, dernek, kurul, kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmaktır. Daha fazla bilgi için: www.turkalignerdernegi.org

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Ev Sahipliğinde “Liseli Şefler Yarışıyor” Yemek Yarışması Finale Yaklaşıyor

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN, TÜHA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.