ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ortak var, ortak var

Ortak var, ortak var
22 Mart 2022
638
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Hüseyin Likoğlu, Eski Başbakan Tansu Çiller’in Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve 28 Şubat ile ilgili çıkışı birilerini çok fena rahatsız ettiğini, Çiller’in bu çıkışını “Yeni bir parti kurup, Cumhur İttifakı’nı destekleyecek” şeklinde yoranların olduğunu açıkladı.

Hüseyin Likoğlu, kaleme aldığı ‘Ortak var, ortak var‘ başlıklı köşe yazısında şunları anktardı:

“Tansu Çiller yeni parti kurar mı, kurarsa başarılı olur mu, yeni partiye ihtiyaç var mı? Bütün bu soruların cevabını şimdiden bilmek mümkün değil. Ama bildiğim bir şey var: Tansu Çiller’in 1996’da Necmettin Erbakan ile hükümet kurmasını hâlâ sindiremeyenler var.

Evet, Tansu Çiller’i, Erbakan’ın Başbakanlığı’na evet dediği için sevmediğinizi biliyoruz. 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi esnasında darbe karşısında dimdik duran Tayyip Erdoğan’a destek verdiği için sevmediğinizi de biliyoruz.

Tamam, Tansu Çiller’in, koalisyonlar ve hükümet sistemleriyle ilgili son zamanlarda yaptığı açıklamalar sizi zora soktu, biliyoruz. Tam 6’lı masayı kurduğunuz, “Parlamenter Sistem çok iyi” goygoyu yapmaya başladığınız dönemde Türkiye’de koalisyonlarda uzun süre görev yapan eski bir Başbakan’ın çıkıp, savunduğunuz sistemin aslında ne kadar kötü olduğunu söylemesi sinirlerinizi çok bozdu.

Çiller’e çamur atmak için haklı sebepleriniz var; tamam. Ama bunu yaparken lütfen hangi dönemi baz aldığınıza dikkat edin. Evet, Tansu Çiller’in Başbakanlığı döneminde Türkiye zor günlerden geçti. Fakat Tansu Hanım o talihsiz dönemleri yaşarken, ortağı SHP-CHP idi. Tansu Çiller’in Erbakan ile ortaklığı döneminden niye olumsuz örnekler vermiyorsunuz. Çünkü ortak var, ortak var.

Ha… Bir de Çiller döneminde SSK’nın ne kadar berbat olduğuna ilişkin örnek verenler var. Bu da çok tuhaf. Çünkü söz konusu dönemde Çalışma Bakanı Mehmet Moğultay, SSK Genel Müdürü de Kemal Kılıçdaroğlu idi”.

Bir masaya bir de yasaya

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Hüseyin Likoğlu, CHP’nin başını çektiği muhalefet blokunun 28 Şubat’ta beklenen açıklamasını yaptığına da değinerek,  “Bilmediğimiz bir şey söylemediler. 27 Mayıs darbesiyle Türkiye’de kurulan parlamenter sistemin tıpkısının aynısını vadettiler. Bir tek fark var; 27 Mayısçılar iki meclisli bir sistem kurmuşlardı. 28 Şubat İttifakı, senatoyu ya unuttu ya da sistemlerinde senato yok” dedi.

Hüseyin Likoğlu Yazıları – Hüseyin Likoğlu Kimdir? - Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı’nı kimin seçeceğini söyleyemediklerini ama görev süresinin 7 yıl olacağını ilân ederek ipucu verdiklerini ifade eden Hüseyin Likoğlu, Meclis’te çoğunluğu olan partinin içinden Başbakanın seçileceğini, ama parlamento çoğunluğunun dönem ortasında değişirse ne yapılacağına ilişkin ipucu vermediklerini hatırlattı.

“Mesela Güneş Motel benzeri bir durumda milletvekillerinin kaç liraya, nasıl transfer edileceğini bilmiyoruz” diyen Yazarı Hüseyin Likoğlu, “Tehdit-şantaj-montaj yöntemleriyle Meclis’te sayısal çoğunluk değişirse siyasal akıl ne yapacak bilmiyoruz. Şantaj-montaj örgütü FETÖ tasfiye edildi, KHK ile ihraç edilenlerin tekrar görevlerine iade edilecek olması, bu konudaki ihtiyacı karşılar mı onu da bilmiyoruz” şeklinde dile getirdi.

6'lı masa | Independent TürkçeHüseyin Likoğlu, 6’lı masanın, 28 Şubat İttifakı’nın ilân ettiği Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem‘in nasıl bir şey olduğunu anlamaya çalıştığımız bir dönemde Cumhur İttifakı paydaşlarının, TBMM’ye yeni Seçim Yasası teklifini sunduğunu açıkladı.

“Teklifin bence en dikkat çekici maddesi milletvekili transferlerinin işlevsiz hale getirilmesidir” diyen Likoğlu, “Teklife göre, kiralık vekillerle hiçbir siyasi oluşuma avantaj sağlanamayacak. Hatırlanacağı üzere, İYİ Parti’nin seçime girme yeterliliği var mı yok mu diye tartışıldığı bir dönemde, CHP’den 20 milletvekili kiralanarak, bu tartışmalara son verilmişti. Yeni düzenleme yasalaşırsa milletvekili transferi artık kimseye siyasi bir avantaj sağlamayacak” dedi.

Hüseyin Likoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yeni yasayı değerlendirirken, “CHP’li vekiller artık tuzluk olmaktan kurtulacak” demesinin sebebinin de bu olduğunu dile getirerek, “Bir tarafta vekillerin tuzluk gibi elden ele dolaşmasının önüne geçen yasa, diğer tarafta milletvekilleri transferi ile hükümet oluşturmayı hedefleyen masa…” olduğunu aktardı.

Türkiye'deki Suriyeliler: Gidenler ve kalanlar ne düşünüyor, onları istemeyenler ne diyor? - BBC News Türkçe

Ben de Suriyelilerin gitmesini istiyorum

  • 17-25 Aralık’tan sonra yerini belli etmiş bir araştırma şirketi var. Türkiye’deki Suriyeli muhacirlerle ilgili yaptığı son araştırmanın sonuçlarını açıklarken, çok önemli bir çarpıtmaya imza atmış. Türk halkının yüzde 81’i Suriyelilerin ülkelerine geri dönmesini istiyormuş.
  • İlginç olan “Suriyeliler geri gitsin” diyenlerin siyasi eğilimine bakınca AK Parti’lilerin yüzde 83’ü Suriyelilerin gitmesini istiyormuş. Ben de Suriyelilerin gitmesini istiyorum, ama bazı faşistlerin isteği ile benim isteğim arasında dağlar kadar fark var.
  • Ben Suriyelilerin sadece Halep’e, İdlib’e dönmesini istemiyorum. Suriyeliler asıl Şam’a dönmeli hatta İsrail işgali altındaki Golan’a da gitmeli. İnşallah o günleri de göreceğiz. Tıpkı Medine’deki muhacirlerin Mekke’ye kendi evlerine döndükleri gibi…

***

HÜSEYİN LİKOĞLU KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun olan Hüseyin Likoğlu, gazeteciliğe 1997 yılında Yeni Şafak gazetesinde muhabir olarak başladı. Anadolu Ajansı’nda Samsun Bölge Müdürlüğü yaptı. 2014 yılının Ocak ayında Yeni Şafak Gazetesine Ankara Haber Müdürü olarak döndü. Hüseyin Likoğlu aynı zamanda Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapmakta ve TVNET’te konuk olduğu yayınlarda gündemi yorumlamakta.

[UHA Haber Ajansı, 22 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.