ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
08:53 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
07:34 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
07:15 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

(NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Özyurt, “Nizip’in ihracatı 2023 yılı itibari ile 250 milyon dolar olarak gerçekleşti”

(NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Özyurt, “Nizip’in ihracatı 2023 yılı itibari ile 250 milyon dolar olarak gerçekleşti”
24 Şubat 2024
19
A+
A-

 

Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, TRT Çukurova Radyosu’nun ‘Hayatın İçinden’ adlı canlı yayın programına katılarak Nizip’in ihracat başarısını anlattı.

UHA / İnternational News Agency

Nizip, 11 aylık ihracat tutarıyla 39 ili geride bıraktı

[(NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt]

Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Nizip’in ihracat başarısını yayına aldıkları için TRT Çukurova Radyosu ekibine teşekkür etti ve Nizip Ticaret Odası’nın 15 meslek komitesi ve 1500 aktif üyesiyle faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getirdi.

Başkanı Mehmet Özyurt, NTO’nun 61 yıllık köklü bir geçmişi ve yürüttüğü faaliyetleriyle bölgenin en büyük gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Sürekli değişen ve gelişen ilçemizin daha çok kalkınması, üretimde, ticarette ve sanayide daha ileri seviyelere ulaşabilmesi için çalışmalarının bu doğrultuda aralıksız sürdüğünü anlatan Özyurt, Nizip Ticaret Odası’nın (NTO) kalite yolculuğuna ilk olarak 2006 yılında TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgesini alarak çalışmalara başladığını hatırlattı.

Mehmet Özyurt, şunları söyledi:

“2012 yılında 365 oda/borsa içerisinden ilk 85’e oda girerek akredite oda olmaya hak kazanmış, Nizip Ticaret Odası ailesi olarak 5 yıldızlı hizmet kalitesiyle ilçemizde bir ilke imza atarak rol model olmuştur. Odamız Nizip’te Akredite olan ilk kurumdur. İlçemizde kurumlar arasında ilk proje kültürü Odamızda başlatılmıştır.”

“İhracat Odaklı Çalışmalarımızı Sürdüreceğiz” diyen Başkan Özyurt, NTO’nun 2008-2023 yılları arasında birçok proje yürüttüğünü dile getirdi.

NTO Başkanı Özyurt, “Bu projelerimizden birisi de “Yeni Nesil Dış Ticaret İstihbarat Yöntemleri” projemizdir ve kursiyerlerimize uygulamalı eğitim verilmiştir. 2012-2019 yıllarında düzenlenen Girişimcilik Eğitimi kapsamında 8 yılda 1500 kursiyere eğitim verilmiştir” dedi.

Projeler kapsamında düzenledikleri eğitimler dışında paydaşlarıyla birlikte düzenledikleri eğitim ve seminerlerinin devam ettiğine vurgu yapan Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, şöyle devam etti:

Davut GÜL on X: "Doğalgaz'a da kavuşan Nizip OSB, 2. Etabının altyapısını tek kuruş kredi kullanmayarak kendi imkanlarıyla yapan sayılı yerlerden birisi???? #MaskeniTakMesafeniKoru" / X

“NTO 10 yılda 23 defa KOSGEB destekli yurt iş gezisi düzenledik. 20 ülkeye toplam 634 üyemiz ile yurtdışı fuar ve organizasyonlara katılım sağladık. Önümüzdeki yıllarda da ihracat odaklı çalışmalarımızı ve eğitim faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Dış Ticaret Merkezi Olma Potansiyelimizi Güçlendirdik Nizip Organize Sanayi Bölgesi’nin 1. Bölgesini oluşturarak yatırımcıların arsa ihtiyacını karşıladık. Ancak bununla kalmadık. Nizip büyüyerek gelişti istihdama, üretime ve ihracata katkı sağlamak amacıyla Nizip 2. OSB çalışmaları başlatıldı ve odamızda müteşebbis heyet içerisinde yer aldı. Böylece Nizip’in sanayisinin gelişmesiyle birlikte üretim istihdam ve dış ticaret merkezi olma potansiyelimiz de güçlendirmiş olduk”.

Nizip ilçesinde 2023 yılında 482 adet farklı GTIP numarasıyla ürün ihracatının yapıldığına da değinen Başkan Mehmet Özyurt, bu rakamın büyük bir çoğunluğunun birçok değişik alt sektörde üretimi yapılan gıda sektörünün oluşturduğunu anlattı.

Özyurt, ihracatta öne çıkan başlıca ürünlerimiz ise; Bitkisel yağ, Sakız Jeli bon, Antepfıstığı, Bulgur, Ofis Mobilyası, Basınçlı LPG Tankı, Sabun, Prina yağı, Kırmızı Mercimek, Kâğıt ve Konserve olarak sıralandığını belirterek, “Odamızın lobi çalışmaları sonucunda ortak akıl ile; Ticaret Bakanlığı GAP Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü, Nizip Belediyesi, Nizip Ticaret Odası,  Nizip Ticaret Borsası ve Nizip OSB arasında protokol imzalayarak Nizip Gümrük Müdürlüğü’nün kurulmasını sağladık.” ifadelerini kullandı.

Akdenizli ihracatçılardan ocak-eylül döneminde 14 milyar 906 milyon dolarlık ihracat

Nizip’in, 39 ilden fazla ihracat yaptığına da dikkat çeken NTO Başkanı Özyurt, TİM verilerine göre Nizip’in ihracatının 2023 yılı itibari ile 250 milyon dolar olarak gerçekleşeceğini açıkladı.

Başkan Mehmet Özyurt şunları dile getirdi: “Bu rakamları göz önünde bulunduğumuzda Şanlıurfa, Diyarbakır, Rize, Burdur, Kırşehir illeriyle de yarış halindedir. Ayrıca Nizip, 16 ilin toplam ihracatından fazla ihracat yapılmaktadır. Nizip’in toplam dış ticaret hacmi 2023 yılı sonu itibariyle 500 milyon dolar olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. 2024 yılında ise ilçemizin dış ticaret hacminin 550 milyon dolara ulaşmasını bekliyoruz. Nizip’in 2011 yılında 25 milyon dolar olan ihracatı, 2022 yılında 280 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. İhracatımız 11 yılda 12 kat artmıştır. İlçemizde her yıl ihracat yapan firmalarımızın sayısı da artmaktadır. 2017 yılında 86 ülkeye 114 firmamız tarafından ihracat gerçekleştirilmiştir. Yeni ihracatçılarımızla birlikte 2022 yılında 111 ülkeye 125 firma ile hem ülke bazında hem de ihracatçı üye sayımızda artış olduğunu gözlemliyoruz. Bu da bizi son derece mutlu etmektedir” dedi.

Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, TRT Çukurova Radyosu’nun ‘Hayatın İçinden‘ adlı canlı yayın programında konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Nizip Ticaret Odası olarak paydaşlarımızla ortak çalışmalarımız, sektörlerin gelişimine yönelik projelerimiz, coğrafi işaret tescillerimiz, eğitimlerimiz ve seminerlerimiz, yurtdışı iş gezilerimiz ve sosyal sorumluluk projeleri gibi üyelerimizin ve paydaşlarımızın menfaatine olan her alanda yenilikçi hizmetler sunmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.