NATO Genel Sekreteri: Karadeniz’de gücümüz artıyor

UHA HABER / NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO’nun Karadeniz’de askeri varlığını güçlendirdiğini vurguladı. Stoltenberg, bölgede NATO üyesi 3 ülkenin yanı sıra Ukrayna ve Gürcistan ile de işbirliğine önem verildiğini söyledi.
14 Haziran’daki liderler buluşması öncesi NATO üyesi ülkelerin Dışişleri ve Savunma bakanları son hazırlıkları çevrimiçi toplantıda gözden geçirecek.
Stoltenberg, toplantı öncesi düzenlediği basın toplantısında, Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki askeri faaliyetlerini eleştirdi.
“Rusya’ya karşı savunma ve caydırıcılık kapasitemizi arttırırken, diyalog kanallarını da açık tutuyoruz” dedi.
Belarus yetkilileri bir süre karargaha giremeyecek
NATO’nun Karadeniz’de askeri varlığını güçlendirdiğine işaret eden Stoltenberg, Türkiye,Bulgaristan ve Romanya gibi üye ülkelerin yanı sıra bölgede Ukrayna ve Gürcistan ile de iş birliğine önem verildiğini anlattı.
Belarus ile yaşanan uçak krizinin hatırlatılması üzerine de Stoltenberg, Belaruslu yetkililerin NATO merkez karargahına girişine güvenlik gerekçesiyle kısıtlama getirildiğini söyledi.
***
Neden https://www.uhahaberajansi.com/?
Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.
Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.
Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.
https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!
[UHA Haber Ajansı, 01 Haziran 2021]