ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
08:53 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
07:34 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
07:15 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
06:02 Biden İsrail’in İran’ın Nükleer Tesislerini Hedef Almasına Karşı
02:27 BakanTunç, “Adalet ve eğitim kalkınmanın ön şartı”
02:19 TBMM’de bütçe maratonu başlıyor
00:51 Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelik yayımlandı
00:37 Almanya’nın Düzensiz Göçü Önleme Çabaları
00:30 Dünya Gıda Üretimi Su Krizi Nedeniyle Risk Altında
00:29 Yılmaz: “2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, bu kazanımlarımızı sürdürülebilir hale getirecek”
00:23 İsrail’in Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğü iddia edildi
00:18 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
00:11 İzmir-Bremen hattında ticaret-bilim-kültür zirvesi
11:35 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Beraberinde TSK Komuta Kademesi ile Akşehir’deki “Onur Günü” Etkinliklerine Katıldı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Beraberinde TSK Komuta Kademesi ile Akşehir’deki “Onur Günü” Etkinliklerine Katıldı
25 Ağustos 2022
231
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

KONYA (Akşehir) – UHA HABER / Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar; beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile Akşehir’e gitti. Millî Mücadele döneminde Atatürk’ün Büyük Taarruz hazırlıklarını sürdürdüğü Batı Cephesi Karargâhından dolayı kritik bir öneme sahip olan Akşehir’de “Onur Günü Törenleri”ne katılan Bakan Akar ve beraberindeki TSK Komuta Kademesi, kent meydanındaki etkinliklere iştirak etti.

Bakan Akar: 30 Ağustos destansı mücadelenin zaferle taçlandığı gündür

Bakan Akar tören öncesinde kent merkezindeki Atatürk büstüne Millî Savunma Bakanlığı yazılı çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törenlerde ilk olarak çocuklar tarafından halk oyunları gösterisi sahnelendi. Ankaralı Seğmenler de davetliler için birbirinden güzel oyunları sergiledi. Hava Kuvvetlerimize ait savaş uçakları da tören alanı üzerinde selamlama uçuşları yaptı.

Törende bir konuşma yapan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, binlerce yıllık Türk tarihinde “Ağustos” ayının müstesna bir yerinin olduğunu söyledi. Bakan Akar “1071’de Malazgirt’te, 1473’te Otlukbeli’nde, 1514’te Çaldıran’da ve 1526’da Mohaç’ta kazanılan zaferler hep ağustos ayında gerçekleşmiştir. Şanlı tarihimizde ‘Zaferler Ayı’ olarak bilinen bu ayda kazandığımız zaferlerden biri de ‘Başkomutanlık Meydan Muharebesi’dir.” diye konuştu.

Bakan Akar: 30 Ağustos destansı mücadelenin zaferle taçlandığı gündür

Bakan Akar, 26 Ağustos 1922 sabahı ‘Büyük Taarruz’ ile başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına vesile olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin Türk tarihinin en büyük ve en parlak destansı zaferlerinden biri olduğunu vurguladı.

Vatanı düşman elinden almak için kahramanların Kocatepe’den Afyon Ovası’na doğru coşkun bir sel gibi aktığını, düşman birliklerini bozguna uğratarak 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da zafere ulaştığını anlatan Bakan Akar; 30 Ağustos’un, esaret zincirine vurulmak istenen bir milletin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ‘Ya istiklal ya ölüm!’ parolasıyla başlattığı ve yedi düvele karşı verdiği destansı mücadelenin zaferle taçlandığı gün olduğunu dile getirdi.

AKŞEHİR, MİLLÎ MÜCADELEDE KRİTİK ROL ÜSTLENDİ

Bakan Akar; bu mücadelede, umuda ve zafere giden bu yolda Akşehir’in de önemli yerinin olduğuna işaret ederek “Akşehir, Millî Mücadelemizde Büyük Taarruz öncesindeki dokuz aylık kritik süreçte, Batı Cephesi Karargâhı göreviyle çok önemli bir rol üstlenmiştir. Gazi Mustafa Kemal Paşa da Başkomutan olarak Büyük Taarruz öncesi üç farklı zamanda Akşehir’e gelerek hazırlıkları yakından takip etmiştir.” ifadesini kullandı.

Bakan Akar: 30 Ağustos destansı mücadelenin zaferle taçlandığı gündür

Türk milletinin, Millî Mücadelede de olağanüstü zorluklara göğüs gerdiğine ve emsalsiz fedakârlıklar sergilediğine değinen Bakan Akar, vatanın her bölgesinden olduğu gibi Konya ve Akşehir’den binlerce yiğidin vatanına, bayrağına, ezanına halel gelmesin diye cepheye koştuğunu söyledi.

Bakan Akar, Millî Mücadele döneminde Konya ve Akşehir’in 786 şehit verdiğini aktardı.

ORDUMUZ, CUMHURİYET TARİHİNİN EN YOĞUN VE EN ETKİLİ FAALİYETLERİNİ İCRA ETMEKTEDİR

Ecdattan devralınan emanete sahip çıkmak ve bunu gelecek nesillere miras bırakmanın omuzlarına yüklenmiş tarihî bir sorumluluk olduğunu belirten Bakan Akar, şunları paylaştı:

“İşte bu sorumluluğun bilinciyle savunma sanayisi başta olmak üzere, hemen her alanda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizi küresel bir güç hâline getirmek için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışmaktayız. Bir asır önce ‘var olma’ mücadelesi verirken bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; uluslararası alanda özne hâline gelen, etki ve ilgi alanı her geçen gün genişleyen, küresel ve bölgesel gelişmeler karşısında proaktif davranarak bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan etkin bir güce ulaşmış durumdayız. Aynı şekilde bir asır önce yokluklar içinde başlattığı ‘Büyük Taarruz’ ile zafer elde eden kahraman ordumuz, bugün sahip olduğu imkân ve kabiliyetlerle dünyanın sayılı ordularından biri hâline gelmiştir. O gün kahraman ordumuz, cansiparane bir şekilde nasıl ki vatanımızı koruduysa bugün de aynı ruh, aynı azim ve aynı kararlılıkla bölgesel ve küresel güvenlik için Cumhuriyet tarihinin en yoğun ve en etkili faaliyetlerini icra etmektedir.”

BAŞARILARDA EN BÜYÜK İLHAM KAYNAĞIMIZ MİLLETİMİZİN SEVGİSİ, GÜVENİ VE DUASIDIR

Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sahip olduğu nitelikli personelin yanı sıra yerli ve millî savunma sanayisi ürünleriyle teçhiz edildiğini dile getirdi.

TSK’nın “Hudut namustur.” anlayışıyla sınır güvenliğini sağladığını vurgulayan Bakan Akar, şöyle devam etti:

“Yurt içinde ve sınır ötesinde artan bir şiddet ve tempoda ve taarruzî bir anlayışla başta FETÖ, PKK/YPG ve DEAŞ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadele etmektedir. Kıbrıslı kardeşlerimizin hakları dâhil denizlerimizdeki hak ve menfaatlerimiz ile semalarımızı azim ve kararlılıkla korumakta, başta Azerbaycan ve Libya olmak üzere dost, kardeş ve müttefiklerimizin haklı davasına destek olmakta, bölge ve dünya barışına da katkı sağlamaktadır. Elde ettiğimiz başarılarda en büyük ilham kaynağımız; şehit ve gazilerimizin kahramanlık ve fedakârlıkları ile asil milletimizin yani sizlerin sevgisi, güveni ve duasıdır. Sizlerin bizlere olan sevgisi, güveni ve duası sürdükçe başaramayacağımız hiçbir şey, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur.”

TSK, MİLLETİNİN EMRİNDE GÖREVİNİN BAŞINDADIR

Millî Savunma Bakanı Akar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Peygamber ocağı olarak da bilinen TSK; binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelen millî, manevi ve mesleki değerleriyle Anayasa çerçevesinde, yasalar doğrultusunda, Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile sıralı amir ve komutanların emir ve komutasında, milletinin emrinde, görevinin başındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesileyle Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bugüne kadar bin yıldır bize vatan olan bu topraklarda bugünlere, bu seviyelere gelmemizde emeği geçen, katkı sağlayan bütün devlet büyüklerimizi ve komutanlarımızı minnet ve saygıyla anıyorum.”

Konuşmaların ardından meydandan Batı Cephesi Karargâhı Müzesine, Afyonkarahisar’a “Temsili Yürüyüş ve Uğurlama Töreni” gerçekleştirildi.

[UHA Haber Ajansı, 25 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.