ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:33 Ünlü Ziraat’in Bulgaristan’daki Yeni Fabrikasının Temeli Atıldı!
14:58 “Şirketler siyasi gündemin dışında tutulmalıdır”
14:25 Hollanda’dan Mektup Var!…
10:37 Marmara derbisi rekorları ile tarihe geçti!
08:01 KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, “Çözüm, iki komşu devlet olarak yola devam etmek”
06:59 Azerbaycan-Ermenistan Barış Anlaşmasına Engel Olan Etkenler
06:57 Ardan Zentürk, ‘Bize yansımayan şeyler oluyor’ diyerek uyardı
00:56 Trabzonspor U19 UEFA Gençlik Ligi’nde yarı finalde
00:31 Bahçeli’den sokak çağrılarına tepki: Şuursuzluk ve sorumsuzluk
00:28 ‘Temiz Yerel Yönetim’ Vaadine Ne Oldu?
00:21 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Fransa’ya gerçekleştireceği resmi ziyaret kapsamında, Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ile bir araya gelecek…
00:15 Fahrettin Altun: Siyasi rekabet, ilke ve vizyonla yapılır; tehdit ve sindirme ile değil
00:10 Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Aydın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “boykot” çağrısına tepki gösterdi…
00:06 CHP Neden Boykot Çağrısı Yaptı?
00:03 Ömer Çelik: Özgür Özel’in geldiği nokta Türkiye’yi topyekun tehdit etmektir
00:02 Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan flaş adaylık açıklaması!…
22:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salı günü vefat eden AK Parti Kocaeli İl İstişare Kurulu Üyesi ve eski Ulaşlı Belediye Başkanı Burhan Abiş’in cenaze törenine katıldı…
21:10 Acıların gölgesinde bir Ramazan Bayramı daha
18:55 Fidan’ın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Stratejik Otonomisi
18:41 Sokak Siyasetinden Geriye Ne Kalır?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Klinik Araştırmalar Eğitim Programı” gerçekleştirildi

“Klinik Araştırmalar Eğitim Programı” gerçekleştirildi
1 Nisan 2025
5
A+
A-

* Pfizer, Hacettepe Üniversitesi ve Türkiye Romatoloji Derneği iş birliğiyle “Klinik Araştırmalar Eğitim Programı” gerçekleştirildi.

* Türkiye’nin ilaç Ar-Ge’sinde küresel anlamda gücünün artırılması için Pfizer’den Hacettepe Üniversitesi ve Türkiye Romatoloji Derneği ile “Klinik Araştırma Eğitim Programı”.

* Pfizer’den Sağlık Bakanlığı onaylı 39. “Klinik Araştırma Eğitim Programı”.

* Pfizer 39. “Klinik Araştırma Eğitim Programı” ile Türkiye’de Yüksek Kalite Standardında Araştırmaların Yapılabilmesine Katkıda Bulunmaya Devam Ediyor.

* Pfizer Türkiye, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun (TİTCK) onayı, Hacettepe Üniversitesi ve Türkiye Romatoloji Derneği iş birliği ile sağlık mesleği mensuplarına yönelik 39. Klinik Araştırmalar Eğitim Programı’nı 15 Mart Cumartesi günü gerçekleştirdi. Program sonunda yapılan sınavla katılımcılara Klinik Araştırmalar Eğitimi Başarı Belgesi verildi.

* Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

Gazeteci* Sıla Kararoğlu’nun haberine göre, Pfizer Türkiye, 2000 yılından bu yana Türkiye’nin birçok farklı ilinde üniversiteler ve akademisyenlerin iş birliğiyle ve Sağlık Bakanlığı onayıyla 39 klinik araştırma eğitim programı gerçekleştirdi.

Bugüne kadar 3500’ün üzerinde araştırmacıya klinik araştırmalar eğitimi veren Pfizer Türkiye, Klinik Araştırma Eğitim Programları ve Ar-Ge iş birliği projeleriyle, ülkemizin ilaç Ar-Ge’sinde küresel anlamda gücünü artırıyor. Aynı zamanda Türkiye’de yüksek kalite standartlarında araştırmaların yapılabilmesi, ülkemizde bilim ortamının gelişmesi ve bilim insanlarımızın uluslararası alanda en üst seviyelerde yer bulabilmesi için fırsatlar oluşturmaya devam etmeyi hedefliyor.

Klinik araştırmalara 'bakanlık' neşteri - Son Dakika Haberleri Milliyet

Atölyeler, anket ve soru-cevap seansları ile interaktif bir şekilde gerçekleştirilen etkinlikte; Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türkiye Romatoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Kiraz ile Pfizer Klinik Araştırmalar Türkiye, Rusya, Kuzey Afrika ve Orta Doğu Klinik Araştırmalar Bölge Kıdemli Direktörü Dr. Gökhan Duman açılış konuşmalarını yaptı.

Klinik Araştırmalar

 Etkinlikte alanında uzman isimler tarafından şu başlıklarda sunumlar  gerçekleştirildi: İlaç Ar-Ge’si, Türkiye’de ve Dünya’da Klinik Araştırmalara Bakış’, ‘Klinik Araştırmalarda Etik, Helsinki Bildirgesi ve IKU’, ‘Klinik Araştırmalara Hukuki Yaklaşım ve KVKK’, ‘Klinik Araştırmalarda Yöntemler’, ‘Klinik Araştırmalarda Tasarım’, ‘Bilgilendirilmiş Gönüllü Olur Formu (BGOF)’, ‘Klinik Araştırmalarda Güvenlilik’, ‘Gerçek Yaşam Verileri’, ‘Klinik Araştırmalar ve Yapay Zeka’, ‘Neden Araştırmacı Olmalıyım?’ ve ‘Klinik Araştırmalarda Kalite ve Kontrol Yöntemleri’.

Etkinlik, ‘Hasta Dahil Etme ve Dışlama Kriterleri’ atölyesi, ‘Klinik Araştırmalarda Taraflar ve Sorumlulukları’ paneli ve ardından gerçekleştirilen sınav ve geri bildirim anketi ile sona erdi.

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türkiye Romatoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Kiraz: “Akademik kariyerin en önemli gerekliliklerinden biri bilimsel yayın yapmaktır ve bu süreçte klinik araştırmalar büyük rol oynar. Araştırmaların yüksek kaliteli ve standartlara uygun olması, yayınların niteliği ve akademik kariyer açısından büyük önem taşır. Klinik araştırmalar modern tıbbın ilerlemesi için gerekli, hatta hayati öneme haiz olan çalışmalardır.

Klinik Araştırma Ülke Dağılımının Değişen Dinamikleri: 2016–2021

Klinik araştırmalar aynı zamanda daha sağlıklı bir yaşamın temel taşlarından biridir. Klinik araştırmalarda güvenilirliğin sağlanması, hasta haklarının korunması ve etik kurallara uyumlu olunması büyük önem taşıyor ve bunun için de süreçlerin standartlaştırılması gerekiyor. Bugün burada romatoloji, dermatoloji, enfeksiyon, hematoloji, onkoloji ve kardiyoloji gibi birçok farklı branştan katılımcılarla gerçekleştirdiğimiz “Klinik Araştırmalar Eğitim Programı”, bu standardizasyonun sağlanmasına önemli bir katkı sunuyor. Pfizer Türkiye tarafından gerçekleştirilen bu program bundan sonra yapacağımız klinik araştırmalara katılım açısından önemli. Çevrim içi olarak düzenlenen, son eğitim programımıza koşulsuz destek vererek gerçekleşmesini sağlayan Pfizer Türkiye’ye teşekkür ederiz” dedi.

Etkinlikte açılış konuşması yapan Pfizer Klinik Araştırmalar Türkiye, Rusya, Kuzey Afrika ve Orta Doğu Klinik Araştırmalar Bölge Kıdemli Direktörü Dr. Gökhan Duman: “Pfizer olarak, 176 yıldır hastaların hayatını değiştiren çığır açan yenilikler misyonuyla, Pfizer Türkiye olarak ise, 1957’den bu yana, küresel bilim ve bilgi ağı ile Türkiye’nin bilimsel birikimi arasında bir köprü olarak çalışıyoruz. Klinik araştırmalar; hastalarımızın yenilikçi ilaç ve tedavilere erişimini sağlarken, Türkiye’deki bilim ortamının gelişmesine ve bilim insanlarımızın küresel ilaç Ar-Ge süreçlerinde daha etkin roller üstlenmesine katkıda bulunuyor. 300 milyar ABD doları seviyelerinde olan yıllık küresel ilaç Ar-Ge yatırımının ve klinik araştırmaların yaklaşık %65’i ABD ve Avrupa ülkelerinde gerçekleşiyor. Türkiye ise bugün endüstri sponsorlu aktif klinik araştırma sayısı açısından dünya genelinde 20. sırada yer alıyor. Bu tablo, ülkemizin potansiyelini henüz tam anlamıyla ortaya koyamadığını gösterse de son yıllarda bu sıralamada hızla yükseliyor olmamız umut verici bir gelişme.

Klinik Araştırmalar Sigortası | Chubb

Pfizer Türkiye olarak, ülkemizde ilaç Ar-Ge’sinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla birçok destek ve iş birliği projesi hayata geçiriyoruz. Klinik Araştırmalar Eğitim Programı”nı 25 yıldır Türkiye’nin dört bir yanında bilim insanlarına yönelik olarak düzenledik ve bugün bu eğitimlerimizin 39.sunu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Şimdiye kadar 3.500’den fazla araştırmacının eğitimine katkıda bulunduk. Önümüzdeki yıllarda da bu eğitim programıyla Türkiye’de ilaç Ar-Ge’sinin, bilim ortamının gelişmesine ve yüksek kalite standartlarında araştırmaların yapılabilmesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”

Pfizer Klinik Araştırmalar Merkez Operasyonları Direktörü Meral Duru konuyla ilgili şunları söyledi: “Klinik araştırmalar, yenilikçi tedavilerin hastalara erken ulaşmasını sağlarken, bilimsel altyapının güçlenmesine ve araştırmacı hekimlerin mesleki gelişimine de önemli katkılar sunar. Bugün, Hacettepe Üniversitesi ve Türkiye Romatoloji Derneği iş birliği ve T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun onayı ile gerçekleştirdiğimiz “Klinik Araştırmalar Eğitim Programı” sayesinde ülkemizde araştırma kültürünün gelişmesini, araştırmacı sayısının yükselmesini ve bu doğrultuda araştırmaların artmasını hedefliyoruz” dedi.

Sıla Kararoğlu – SosyalUp

Gazeteci* Sıla Kararoğlu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.