ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:41 Bakan Bak, “Türkiye Yüzyılı, dijitalin yüzyılı, gençlerin, sporun yüzyılı olacak”
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze soykırımının hesabının sorulmadığı bir dünya huzura kavuşamayacaktır
00:29 Doğru müdahaleyle disleksili bireyler okuma yapabilirler
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Recai Kutan için başsağlığı mesajı
00:17 Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nda yolcu rekoru
00:16 Emine Erdoğan: Bu karanlık günler, bir halkın özgürlük umudunu söndüremeyecek
00:09 Recai Kutan vefat etti
00:07 SPD Taşkın Alt Kurulu’nun üçüncü toplantısına katıldı
00:04 Katil Siyonist İsrail’in katliamlarına Batı medyasından destek! Kirli oyunları ifşa oldu: Soykırımı böyle gizlemeye çalıştılar!
00:04 Kayseri Gastronomi Günleri’nin 2.’si kapılarını misafirlerine açtı
10:10 Almanya’da resesyon çanları çalıyor
10:07 AK Parti Fiber Altyapı İşini, Operatörlerden Ayıracak mı?
09:06 Otomotiv ihracatı eylülde yüzde 21 artışla 3,4 milyar dolar oldu
06:55 Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygulaması, taklit ve hileli gıda listeleri artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılıyor
06:34 Nefret Söyleminin Sahiplenilmesi ile Ne Amaçlanıyor?
06:13 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle g
06:00 Elon Musk ilk kez Trump’ın seçim mitingine katıldı
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Gazze ve Filistin’de yaşananları dünya kınamasına rağmen acılar yaşanmaya devam ediyor”

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Gazze ve Filistin’de yaşananları dünya kınamasına rağmen acılar yaşanmaya devam ediyor”
17 Aralık 2023
56
A+
A-

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazze ve Filistin’de yaşananları dünyanın kınamasına rağmen acıların yaşanmaya devam ettiğini açıkladı.

UHA /  İnternational News Agency

Filistinli örgüt Hamas kimdir, neyi hedefliyor?

UHA Haber’in KKTC’nden aktardığı haberine göre, Cumhurbaşkanı Tatar, Lefkoşa’da katıldığı muhtarlar toplantısında, Gazze ve Filistin’de binlerce insanın öldürülmesini insanlığın kabul etmediğini, ancak dünyanın seyirci kaldığına dikkat çekti.

Ersin Tatar toplantıda yaptığı konuşmada, muhtarların, demokrasinin temel taşları olduğunu belirterek, kapılarını her zaman halka açan muhtarlarla biraraya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, muhtarlık maaşlarında iyileştirme yapılması, muhtarlık binalarının yapılması, geliştirilmesi ve muhtarlık hizmetlerinin desteklenmesi gerektiğine de dile getirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne uygulanan haksız izolasyon ve ambargolara rağmen ülkenin kalkındırılması ve geliştirmesine devam edileceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, 2024 yılına daha umutlu bir şekilde girileceğini söyledi.

Şampiyon Melekler” unutulmadı - Kültür Sanat Haberleri

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’de 2023 yılında 6 Şubat’ta meydana gelen depremde hayatını kaybeden Şampiyon Melekler ve binlerce insanın acısının dinmediğini kaydetti.

Deprem sonrası sergilenen birlik ve beraberliğe işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Şampiyon Meleklerin adına yargı sürecinin takibi ve isimlerinin yaşatılması için çalışmaların gündemde olmaya devam edeceğini aktardı.

AVRUPA, AVRUPA BİRLİĞİ VE AVRUPA'NIN AYRIŞMASI

Kıbrıs sorununun, 2 ayrı eşit egemen devletin işbirliğiyle çözülmesi siyasetini ortaya koyduklarını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Rum tarafının, Kıbrıs Türk tarafını azınlık görerek Avrupa Birliği içerisinde ‘sıfır asker ve sıfır garanti’ ile Türkiye’nin adadan çekilmesini istediğini dile getirdi.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasının üzerinden 500 gün geçti - Son Dakika Haberleri

Ukrayna- Rusya Savaşı’nda yaşananların ortada olduğunu ve Avrupa’nın içinde Bosna Hersek’te katledilenleri gördüklerini aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, “Uluslararası baskılara rağmen 1974 yılı öncesine dönmeyeceğiz” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Haberleri | Son Dakika Recep Tayyip Erdoğan Gelişmeleri - Mynet

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması ve uygulanan haksız ambargoların kaldırılması için girişimler yapıldığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Tatar, son 4 yılda olağanüstü sıkıntılar yaşandığını pandemi, savaşlar, döviz artışı ve depreme rağmen turizm, yükseköğrenim, tarım, hayvancılık, sanayi ve teknolojiye bağlı sektörlerin oluşmasıyla KKTC’nin Akdeniz’de cazibe merkezi olmaya aday olduğunu vurguladı.

KKTC, Türk Devletleri Teşkilatı'na gözlemci üye oldu - Son Dakika Haberleri

Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’deki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Dünyası için jeostratejik ve jeopolitik önemine değinerek, Avrupa Birliği ve diğer ülkelerin baskılarına rağmen gözlemci üye statüsüyle Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimleriyle Türk Devletler Teşkilatına üye olunduğunu dile getirdi.

Muhtarlar Birliği Başkanı Akay Caymaz ise konuşmasında muhtarların bir araya getirmesi ve muhtarlarla ilgili konularda gösterdiği duyarlılıktan dolayı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teşekkür etti.

Lefkoşa’da gerçekleşen toplantıda Lefkoşa Kaymakamı Bora Akkuş, Danışmanlık ve Siyasi İşler Müdürü Halit Bağman, Merkez Kaymakamı Niyazi Öztürk, Muhtarlar Birliği Başkanı Akay Darbaz, Baş danışman Aydın Akkurt, Sağlık Özel Danışmanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı, Yerel Yönetimler Danışmanı İlker Edip, Cumhurbaşkanı Halkla İlişkiler Danışmanı Mesut Genç, Tarım, Hayvancılık ve Girişimcilik Danışmanı Ahmet Hamdi, Cumhurbaşkanı Özel Danışman ve Basın Danışmanı Muslu Akgüney ve Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Gökhan Güler yer aldı.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Ev Sahipliğinde “Liseli Şefler Yarışıyor” Yemek Yarışması Finale Yaklaşıyor

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.