ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
06:21 Bakan Kurum’dan Kahramanmaraş’ta sanayi esnafına 1,5 milyon Tl’lik destek açıklaması
00:43 Yozlaşmanın İpuçları-3
00:39 TBMM’de ‘Geçen Hafta’
00:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye’de ne diyorsak, BM kürsüsünde de aynı cümleleri kurmaktan asla çekinmiyoruz”
00:33 Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı…
00:21 Adalet Bakanı Tunç, Azerbaycan’da çeşitli temaslarda bulundu
00:20 Denizden kıyıya sanat yolculuğu…
00:18 Kriter’in Eylül Sayısı’nda: İsrail Batı’yı Esir Aldı | Soykırım Devam Ediyor
00:09 Üniversite ve Yüksek Okul mezunu Türk gençlerini okul bittikten sonra onları bir araya getiren Inter Talenten Vakfı
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı
00:05 CHP neden birinci parti olma konumunu kaybetti?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kırım Tatarlarının milli lideri Kırımoğlu’na TOBB ETÜ’de onursal doktora unvanı verildi

Kırım Tatarlarının milli lideri Kırımoğlu’na TOBB ETÜ’de onursal doktora unvanı verildi
6 Temmuz 2022
287
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde (ETÜ), Ukrayna Milletvekili, Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na Onursal Doktora Tevcih Töreni gerçekleşti. Üniversitenin Onursal Doktora Komisyonu tarafından uygun görülen Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler unvanı törenle Kırımoğlu’na verildi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)nın ‘Kırım Haber Ajansı’ndan aktardığı haberine göre, TOBB ETÜ’de Üniversite Senatosu kararıyla Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu‘na Onursal Doktora Tevcih Töreni düzenlendi.

Geniş bir katılıma sahne olan tören, 5 Temmuz 2022’de üniversitenin konferans salonunda gerçekleşti. Onursal doktora törenine; Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, TOBB ETÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay, TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı İlmi Umerov, Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit, Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay, Emel Kırım Vakfı Başkanı, KTMM Türkiye Temsilcisi Zafer Karatay ve çok sayıda isim katılım gösterdi. Bunun yanı sıra Kırım Tatar diasporasından temsilciler, TOBB Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri törende yerini aldı.

Tören, QHA’nın Facebook hesabından canlı olarak yayımlandı.

https://www.facebook.com/qirimhaber/videos/379450274283758

KIRIMOĞLU BELGESELİ GÖSTERİLDİ

Kırım Tatarlarının milli lideri Kırımoğlu, salona TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay ile birlikte girdi. Törende ilk olarak yapımcılığını üstlenen Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Türkiye Temsilcisi Zafer Karatay, yönetmenliğini Gazeteci Neşe Sarısoy Karatay’ın yaptığı etkinlikte, Kırımoğlu: Bir Halkın Mücadelesi belgeseli gösterildi.

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Yusuf Sarınay, Kırımoğlu’nun özgeçmişini okuyarak hayatından öne çıkan olayları aktardı. Prof. Dr. Sarınay, Kırımoğlu’na onursal doktora tevcihine dair üniversite senatosu kararını okudu. Prof. Dr. Sarınay, Ukrayna Parlamentosu Milletvekili, Kırım Tatar Türklerinin milli lideri Kırımoğlu’na, 28 Haziran 2022 tarihli Onursal Doktora Komisyonu tarafından “Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler” unvanı verildiğini açıkladı.

“KIRIMOĞLU GERÇEK BİR MÜCADELE İNSANIDIR”

TOBB ETÜ Mütevelli Heyeti Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Kırımoğlu’na onursal doktora verilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, Kırımoğlu’na katılımlarından dolayı teşekkürlerini bildirdi. Hisarcıklıoğlu, Kırım ve Anadolu, tarihteki kaderi de sevinci de hep beraber yaşamıştır. Son dönemde yasa dışı ilhakla birlikte kötü günler yaşayan Kırım’ın yeniden müreffeh olacağına inancım tamdır. Kırımoğlu, haklı olduğu davada en büyük işkencelere maruz kaldığında bile barıştan başka bir dille savunmamıştır. Kırımoğlu gerçek bir mücadele insanıdır.” ifadelerini kullandı. Öte yandan, Hisarcıklıoğlu, Kırımoğlu’nun “bir mücadele masum bir çocuğun kanını döküyorsa haklı değildir mesajını yineledi.

KIRIMOĞLU, ONURSAL DOKTORASINI TESLİM ALDI VE CÜPPE GİYDİ

Konuşmaların ardından TOBB Üniversitesinin kurucu rektörü Prof. Dr. Tahsin Kesici, TOBB ETÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Rektör Prof. Dr. Yusuf Sarınay, Kırımoğlu’na onursal doktora belgesini takdim etti ve Kırımoğlu’na törenle cübbe giydirildi. Ayrıca, Kırımoğlu’na işlemeli bir baston hediye edildi.

KIRIMOĞLU, TOBB ETÜ ANI DEFTERİNİ İMZALADI

Tören programının ardından Kırımoğlu, TOBB ETÜ anı defterine imza attı.

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından verilen “Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Onursal Doktora” tevcih töreninden kareler:

[UHA Haber Ajansı, 06 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.