ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
06:21 Bakan Kurum’dan Kahramanmaraş’ta sanayi esnafına 1,5 milyon Tl’lik destek açıklaması
00:43 Yozlaşmanın İpuçları-3
00:39 TBMM’de ‘Geçen Hafta’
00:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye’de ne diyorsak, BM kürsüsünde de aynı cümleleri kurmaktan asla çekinmiyoruz”
00:33 Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı…
00:21 Adalet Bakanı Tunç, Azerbaycan’da çeşitli temaslarda bulundu
00:20 Denizden kıyıya sanat yolculuğu…
00:18 Kriter’in Eylül Sayısı’nda: İsrail Batı’yı Esir Aldı | Soykırım Devam Ediyor
00:09 Üniversite ve Yüksek Okul mezunu Türk gençlerini okul bittikten sonra onları bir araya getiren Inter Talenten Vakfı
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı
00:05 CHP neden birinci parti olma konumunu kaybetti?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Kalaylı cevher bakır” sergisi İstanbul Lale Vakfı’nda açıldı

“Kalaylı cevher bakır” sergisi İstanbul Lale Vakfı’nda açıldı
2 Nisan 2023
1.187
A+
A-

Koleksiyoner Gülay Kayacan’ın, emeğin ve kadim zanaatinbuluştuğu bakır koleksiyonunda yer alan, başta Arez usta olmak üzere bakıra ruh katan ustalarının ellerinde asırlar önce şekillenmiş, her birinin farklı hikayesi olan sofra ve yemek ekipmanları İstanbul Lale Vakfı’nda sergilenmeye başladı. Sergi 31 Mart – 9 Nisan 2023 tarihleri arasında açık kalacak. 

Bakırın hayatımızda, sağlıkta ve tarihteki önemini anlatmak, hatırlatmak amacı ile 16. yüzyıl ile 19. yüzyıl arasında üretilen 10.000 binden fazla eseri yarım asırdır toplayan Gülay Kayacan’ın koleksiyonunda yer alan en nadide 50 eser sergide yer alıyor.

5000 yıllık mucize maden bakır

Bakırın sağlığa olan faydaları, vücudun doğru büyümesini, demirin etkin bir şekilde kullanılmasını, uygun enzimatikreaksiyonların yanı sıra bağ dokularının, saçların ve gözlerin sağlıklı olmasını içerir. Ayrıca erken yaşlanmayı önleme, enerji üretimini arttırma ve vücuttaki negatif enerjiyi azaltmak için de ayrılmaz bir unsurdur. Düzenlenmiş kalp ritmi, dengeli tiroid bezleri, artrit semptomlarında azalma, hızlı yara iyileşmesi, artmış alyuvar oluşumu ve azalmış kolestrol bakırın diğer sağlık yararlarıdır.

Serginin açılışında Azerbaycanlı ünlü iş insanı Naama Beauty Lounge Nişantaşı merkezinin yöneticisi Saadat Alakbarova, İstanbul’da yaşayan çocuk doktoru Jeyhuna Zeynelova, Vakfın denetim kurulu üyesi ve basın, halkla ilişkiler sorumlusu duayen gazeteci Burhan Akdağ, takı tasarımcısı CNDN markasının sahibesi Candan Balto, HEM Elektrik, Mühendislik şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özay, Endüstriyel Tasarımcı ve Şeker Dükkanı markasının yaratıcısı Mert Onur katılım gösteren cemiyet hayatının önde gelen isimleriydi… Sergi açılışı öncesi İş insanı Koleksiyoner Gülay Kayacan’ın doğum günü münasebetiyle, dostları bir sürpriz yaparak bu özel anı pasta keserek kutladı.

İstanbul Lale Vakfı

İstanbul Lale Vakfı, Türkiye genelinde lalelerin yaygınlaştırılması, lale türlerinin araştırılarak çoğaltılması, ulusal ve uluslararası platformda tanıtılması, bilinirliğinin artırılması ve üretiminin geliştirilmesi; lalenin Türk kültür ve sanat hayatındaki yerinin araştırılması ve bu konuda yapılmış bilimsel çalışmaları ve eserleri tanıtmak, sergilemek amacıyla 2016 yılında kuruldu. İstanbul Lale Vakfı, adı ile özdeşleşen Emirgan Korusu sınırlarındadır. Vakıf, 1871-1878 yılları arasında Emirgan Korusu’nda inşa edilen köşklerin müştemilatı olarak kullanılan binada yer almaktadır. 19.yy’ın ikinci yarısında Sultan Abdülaziz bugün Emirgan Korusu olarak bilinen bu alanı Mısır Hidivi İsmail Paşa’ya vermiştir. Vakıf bünyesinde yer alan Müze’de, lalenin bir çiçek olarak gelişiminin yanı sıra Osmanlı’dan günümüze bir desen olarak yer almasının örneklerini görmek mümkün.

Gülay Kayacan Kim dir?

Gülay Kayacan Erzincan kökenli farklı alanlarda iş icra eden bir ailenin kızıdır. Dede mesleği bakırcılığa gönül vererek, bakırdan yapılan el ürünü  çeşitli horeca ürünlerini ve aksesuarlarını ülke sınırlarından çıkararak farklı ülkelere ihraç etmektedir. Özellikle İngiltere, Fransa, İtalya, ABD ve Ortadoğu’ya modern ve gelenekselin harmanlandığı bir vizyonla ürünlerinin anahtar teslim tasarım ve üretimini gerçekleştirmektedir. Gençliğinden beri aileden kalan ve kendi çabasıyla büyüttüğü geniş ve değerli el işi bakır ürün koleksiyonu ve kurşun kalem koleksiyonu mevcuttur.

Bizde Uluslararası Haber Ajansı olarak ve Türkuaz Haber Ajansı olarak geleneğimize ve kaybolmaya yüz tutmuş zanaat ürünlerine verdiği destekten dolayı Gülay Kayacan’a ve böyle değerli çalışmalara ev sahipliği yaparak sergileme imkanı tanıyan İstanbul Lale Vakfı Başkanı Salih Arslan’a teşekkür ederiz.

VI. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları kongresi başlıyor

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.