ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
06:21 Bakan Kurum’dan Kahramanmaraş’ta sanayi esnafına 1,5 milyon Tl’lik destek açıklaması
00:43 Yozlaşmanın İpuçları-3
00:39 TBMM’de ‘Geçen Hafta’
00:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye’de ne diyorsak, BM kürsüsünde de aynı cümleleri kurmaktan asla çekinmiyoruz”
00:33 Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı…
00:21 Adalet Bakanı Tunç, Azerbaycan’da çeşitli temaslarda bulundu
00:20 Denizden kıyıya sanat yolculuğu…
00:18 Kriter’in Eylül Sayısı’nda: İsrail Batı’yı Esir Aldı | Soykırım Devam Ediyor
00:09 Üniversite ve Yüksek Okul mezunu Türk gençlerini okul bittikten sonra onları bir araya getiren Inter Talenten Vakfı
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı
00:05 CHP neden birinci parti olma konumunu kaybetti?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İzmir Tiyatro Atölyesi’nin (İZTİYAT) 3. Yılı ve başarıları…

İzmir Tiyatro Atölyesi’nin (İZTİYAT) 3. Yılı ve başarıları…
11 Aralık 2022
2.009
A+
A-

İzmir Tiyatro Atölyesi (İZTİYAT), 01 Ekim 2019 yılında Burak Özhan ve Veysel Sami Berikan öncülüğünde 12 kişilik bir lider kadrosu ile tiyatro alanında faaliyet gösteren ve benzerlerinden ayrılıp özgün bir ses olma hedefiyle yola çıktı.

İzmir Tiyatro Atölyesi (İZTİYAT), kurulduğu günden buyana bu hedef doğrultusunda, bireylere olduğu kadar kurumlara yönelik tiyatro atölyeleriyle de özellikle tiyatroya gönül vermiş ve bu sanat eyleminin bir parçası olacak kitlelere ulaştırıyor.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) veUluslararası Haber Ajansı (UHA) olarak, İzmir Tiyatro Atölyesi (İZTİYAT) kurucularından ve halen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, oyuncu ve Sanat Yönetmeni Veysel Sami BERİKAN’la söyleşi için bir araya geldik.

Bizi kırmayarak öncelikle zaman ayırıp söyleşimizi kabul ettiğinizden dolayı size çok teşekkür ediyoruz. Sayın Veysel Sami BERİKAN önce sizi kısaca tanımak isteriz.

Veysel Berikan adlı kullanıcının profil fotoğrafıVeysel Sami BERİKAN: İlk ve orta öğrenimimi İzmir’de tamamladım. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro – Oyunculuk Dalı’ndan mezun oldum. Sonrasında çeşitli alanlarda eğitimler aldım. İçimde bir tiyatro aşkı vardı.

Bugünlere gelmeniz o kadar kolay olmamıştır. Okul sonrası kendinizi tiyatrocu olarak geliştirmek için çetişli eğitimler aldığını söylüyorsunuz. İlk tiyatro deneyimiz, nerede başladı?

Veysel Sami BERİKAN: Yukarıda da arz ettiğim gibi oyunculuk konusunda çeşitli kurslardan yararlandım. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 1997 yılında kuruldu. Kuruluşundan bu yana da oyuncu, yönetmen yardımcısı, yönetmen, eğitmen, idari görevli olarak çeşitli sorumluluklar üstlendim. Halen çalışmayı sürdürüyorum.

Yılın en başarılı oyunu Vişne Bahçesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, bu yıl adeta altın çağını yaşıyor.

Veysel Sami BERİKAN: Evet dediğiniz gibi, 24. Yapı Kredi Afife Ödülleri’ne damga vurarak 3 ödülle kente dönen Şehir Tiyatroları yılların birikiminin karşılığını alıyor. Bu yıl 11 Kasım’da görkemli bir açılışla Şehir Tiyatroları kuruluşunun 25’inci yıldönümünü kutladı.

Şehrin tiyatrosu,  Afife Tiyatro Ödülleri’nde 264 oyunun içinden “En İyi Oyun” ödülüne layık görülen ve bu anlamlı ödülü tarihinde ilk kez İstanbul dışına taşıyan Anton Çehov’un eseri olan ve yönetmenliğini Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı’nın yaptığı, ‘Vişne Bahçesi‘ adlı oyunla sezonu açtı.

Hatırladığım kadarıyla, tiyatro oyunculuğunuzun yanı sıra bir süre de Televizyon dizi oyunculuğu olmuştu?

Veysel Berikan adlı kullanıcının profil fotoğrafıVeysel Sami BERİKAN: Bu konuya fazla girmeyelim, derim. Evet 2002-2019 yılları arasında yayımlanan aile ve durum komedisi  türündeki ‘Çocuklar Duymasın‘ televizyon dizisinde rol almıştım. MinT Moniton Pictures tarafından hazırlanan dizinin senaristliğini de kulakları çınlasın Birol Güven yapmıştı. Yani çeşitli ulusal televizyon kanallarındaki dizilerde küçük roller üstlendim. Tabii ki hayatımda tiyatro yapmak benim en büyük önceliğimdi.

Sayın Veysel Sami BERİKAN, buraya gelmeden önce sizinle ilgili yaptığımız araştırmada çok yönlü olduğunuzu öğrendik. Tiyatro oyunculuğunuzun haricinde hobi olarak yaptığınız başka çalışmalarınız da oldu mu?

Veysel Sami BERİKAN:  Evet bir sanatçının hayatında yapamayacağı hiç birşey yoktur. Tiyatronun yanı sıra çeşitli yerel televizyon ve radyo kanallarında da program yapımcılığı ve sunuculuklar yaptım. Bireysel ve kurumsal eğitimler verdim. Hatta Anaokulundan itibaren, her yaş grubuna yönelik eğitmenlikler yaptım.

Söyleşimiz sırasında nereden nereye geldik. İzmir Tiyatro Atölyesi’ne (İZTİYAT) yeniden dönecek olursak, isterseniz biraz da bundan söz edelim.

Veysel Berikan adlı kullanıcının profil fotoğrafıVeysel Sami BERİKAN:  İzmir Tiyatro Atölyesi’ni 2019 yılında, alanlarında uzman ve deneyimli bir grup arkadaşımla birlikte hayata geçirdik. Burada da çeşitli atölyelerin liderliklerini yürütüyorum: Tiyatro ve Oyunculuk, Tiyatro ve İnsanları Anlamak, Tiyatro ve  Davranışları Anlamak, Tiyatro ve Konuşmayı Anlamak, Tiyatro ve Etkilemeyi Anlamak, Meddahlık ve Hikaye Anlatıcılığı, ODAK Kamera Önü Oyunculuk Atölyesi, Fırtınanın Renkleri – Kriz Yönetimi – Atölyesi. (www.iztiyat.com)

Bugüne kadar İzmir Tiyatro Atölyesi (İZTİYAT) olarak, yeni bir söylemle, hayatın her anında ve hemen hemen her alanında, tiyatro sanatını yaşamın bütün ögeleriyle tamamlayıp ‘tiyatro ve’ ilişkisinin kurulmasına ve paylaşılmasına yönelik atölyeler gerçekleştiriyorsunuz. Bu atölyelerden de söz eder misiniz?

ibrahim devecioglu - Yönetim Kurulu Başkanı - Marka ve Patent Vekili - inventuspatent | LinkedIn

Veysel Sami BERİKAN: İzmir Tiyatro Atölyesi (İZTİYAT) olarak, Hem ‘tiyatro’ sanatına ilişkin bilgi paylaşımını hem de katılımcıların kendi potansiyellerini keşfetmelerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. İZTİYAT’ın faaliyet alanı olarak 5 ana başlıktan söz edebiliriz : Bireysel atölyeler, kurumsal atölyeler, sosyal vefa, usta vefa ve prodüksiyon tiyatrosu. İzmir Tiyatro Atölyesi logosu, ‘Potansiyelinize Ayna Tutabiliriz’ mottosu çerçevesinde bir el aynasından oluşurken, renk olarak da tiyatro fon ve perde renklerinden esinlenerek siyah ve kırmızı tercih edilmiştir.

Tiyatro ve ile başlayan atölyeler ise şu başlıklardan oluşmakta: İnsanları Anlamak, Davranışları Anlamak, Konuşmayı Anlamak, Etkilemeye Anlamak, Oyunculuk, Dramaturgi, Sahne Tasarımı, Yönetmenlik, Oyun Yazarlığı. Bunların yanı sıra, kurumların iç eğitim planlamalarına destek faaliyetleri de yer almakta!

Bu resim için alternatif metin açıklaması yok

İzgören Akademi & Vizgo Akademi & Elma Yayınevi

Sayın Veysel Sami BERİKAN, İzmir Tiyatro Atölyesi’ndeki (İZTİYAT) görevinizin haricinde İzgören Akademi & Vizgo Akademi & Elma Yayınevi’yle de ilişkilerinizin olduğunu söylüyorsunuz. Biraz da  İzgören Akademi’den bahseder misiniz?

Veysel Berikan adlı kullanıcının profil fotoğrafıVeysel Sami BERİKAN: 2014 yılından bu yana İzgören Akademi’de yaklaşık 300 farklı kurumda eğitmen ve danışman olarak çalıştım. Yanısıra genel katılıma açık programlar ve kişilere özel danışmanlıklarda yaptım. Eğitmen ve danışmanlık başlıklarım şunlar:

Beden Dili, Diksiyon, Dinlemek ve Soru Sormak, Hikaye Anlatıcılığı, Hitabet, Olağandışı Durumlarda Medya ile İletişim, Öz İfade, Senin Duygun Kaç KG (Seminer), Sunum Teknikleri, Yüzde Duygu Okuma ve Zihin Haritaları. Ayrıca ifade becerileri & iletişim odaklı birebir danışmanlıklar da yapmaktayım. (www.izgorenakademi.com)

Vizgo Akademi’de çeşitli eğitim videolarım yer almakta. (www.vizgoakademi.com)

Elma Yayınevi’nden ise 2019 yılında “Sunum Sahnenizin Yönetmeni Olmak İster misiniz?” adlı bir kitabım yayınlandı (www.elmayayinevi.com)

Sunum Sahnesini Yönetmek

Çok uzun zamandır sunum, beden dili, diksiyon, hikaye anlatıcılığı gibi hitabet odaklı eğitimler veriyorum. Bu atölyeyi, hepsinin bir bütün olduğu ve çeşitli tiyatral teknikler ile birlikte daha da etkin olarak hayata geçirilebileceği düşüncesinden hareketle tasarlandım. Bu uzun soluklu bir atölyenin uygulayıcısı olmanın yanısıra, yine bu çerçevede danışmanlıklar da vermekteyim. (www.sunumsahnesiniyonetmek.com)

 YANART – Sanat Kurumlarına Özel Danışmanlık

Ülkemizde birbirinden değerli sanat kurumları var elbette. Bazen bunlardan bir bölümü işletme sorunları yaşayabiliyorlar. YANART’ı, böylesi gereksinimleri olan sanat kurumlarına destek vermek amacıyla yine konunun uzmanı arkadaşlarımla birlikte oluşturduk. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. (www.yanart.net)

Söyleşimize katkıda bulunan, Tiyatrocu, Eğitmen Veysel Sami BERİKAN’a çok teşekkür ediyoruz.

Gazeteci* Ataner YÜCE

[UHA Haber Ajansı, 11 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.