<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:28 Su Güvenliğinde Doğal Çevrenin Önemi Çok Büyük
08:54 Parkinson hastalığının tedavisinde etkili yöntemler ve düzenli kontrollerin rolü
08:31 Ürdün’lü bir doktorun Facebook’ta yazdığı ibretlik bir yazı!…
07:54 Bakan Fidan: PKK silah bırakırsa bölge ülkeleri ve halkları büyük istifade eder
00:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özel’e hakaret davası
00:48 Hollanda’dan mutlu bir haber: Liselerdeki imtihanlarda Türkçe dersi tercih edilebilecek!…
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ortaya çıkanlar, ortaya çıkacakların habercisidir
00:37 Kolay çizer CHP delegesi
00:37 “Muhalefette boş ses çok ama görev alanlarında hizmet yok”
00:35 Liseli gençler bu ay yapay zeka ve inşaat mühendisliğinin dönüşümüne odaklanıyor
00:34 CHP’li Vekillerden Hereke’deki Taş Ocağı Talanına Tepki: “Doğamıza, Halkımıza Zarar Veren Her Projenin Karşısındayız!” 
00:30 CHP’li İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Işık, “Gaziemir’in ekonomik sorunlarının çözümü için Cumhurbaşkanı ile görüşmeye hazırım”
00:29 Kocaeli’nin Derince ilçesindeki, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin inşaatı durdu!
00:25 Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, 2025 yılı büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu.
00:24 Avrupa pazarlarında ürünlerin imhasının ardından şimdi de yurda sokulmasında zorluk yaşanıyor…
00:24 Yerlikaya: Kahraman polislerimiz, milletimizin huzur ve güvenliği için gece gündüz görevde
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “CHP marjinal bir örgüt gibi hareket etmektedir”
00:18 Doğum yardımı başvuruları başladı
00:07 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) odaklı soruşturmalara karşı düzenlenen eylemlerle ilgili toplam 20 soruşturma açıldı…
00:02 Bayram tatilinde kazalarda 74 kişi yaşamını yitirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İyi Parti’de adaylık takvimi netleşti

İyi Parti’de adaylık takvimi netleşti
15 Kasım 2023
34
A+
A-

* Seçime ittifaksız girmeye hazırlanan İyi Parti’de aday adaylığı başvuru sürecinin detayları açıklandı.

* Buna göre, resmi başvurular 20 Kasım’da alınmaya başlanacak.

UHA / Europe İnternational News Agency

İyi Parti’de 31 Mart’ta yapılması planlanan yerel seçim hazırlıkları sürerken, aday adaylığı başvuruları için de takvim netleşti.

20 Kasım’da başlayacak aday adaylığı başvuru süreci, 22 Aralık’a kadar devam edecek. Büyükşehir ve ilçe belediye başkanı, il genel meclisi ve belediye meclis üyesi aday adayları, öncelikle İyi Parti’nin internet sitesinden elektronik başvuru yapacak.

Başvuru formu ve istenen diğer belgeler, aday adayının seçim bölgesindeki il ya da ilçe başkanlığına teslim edilecek. Başvurular, aday adaylarına verilen ‘alındı belgesi’ ile tamamlanmış sayılacak.

Teşkilatlarda aktif yönetici olarak çalışan İyi Parti üyeleri, 1 Aralık’a kadar istifa edebilecek. Büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için 30 bin TL başvuru ücreti talep ediliyor.

İlçe belediyelerinde aday adayı olmak isteyenlerin başvuru ücretleri ise nüfus yoğunluğu dikkate alınarak kademeli şekilde belirlendi. İlçelerde 2 bin TL’den başlayan ücretler 10 bin TL’ye kadar çıkıyor.

İyi Parti, yüzde 40 ve üzeri engellilerden, gazilerden ve deprem bölgesinden aday adaylığı başvurusu yapanlardan ücret almayacak.

Kadınlar ve 30 yaş altı gençler de başvuru ücretinin yüzde 50’sini ödeyecek.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.