ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Bayram tatilinin ilk 4 günü trafik kazalarında 34 kişi hayatını kaybetti
00:51 Kocaelispor Teknik Direktörü Taşdemir, Sakaryaspor maçının ardından TÜHA Haber’e açıklamada bulundu…
00:48 RTÜK Başkanı: Boykota destek veren kanallara gereği yapılacak
00:47 Bakan Yerlikaya, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Tehditlerle, parmak sallamalarla, sokak ve boykot çağrılarıyla eğip, bükülemez”….
00:22 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, bu yıl üçüncüsü Almanya’da düzenlenen ‘Küresel Engellilik Zirvesi’ne katılıyor…
00:08 2003-2004 Yılları arasında Batman Valiliği yapan eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Batmalıların Ramazan Bayramı’nı kutladı…
00:05 Türkiye’nin seyir füzeleri: Sahne onların olacak
00:01 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP’nin boykot çağrılarının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
22:35 TRT ekranlarında yaşanan Aybüke Pusat krizinden sonra bir gelişme de ‘Bir Zamanlar İstanbul’ dizisinden geldi…
20:42 Bakan Bolat, CHP’nin boykot çağrılarına rağmen alışveriş yapanlara teşekkür etti
20:16 Bakan Uraloğlu: İnadına millî ve yerli her ürünü destekliyoruz
20:09 İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturması sonrası CHP tarafından başlatılan ‘boykot çağrıları’ esnafta karşılık bulmadı…
19:49 Ticaret Bakanı Bolat TRT Haber’de: Bugün ekonomiye sahip çıkma günü…
18:50 TRT 1’de yayınlanan Teşkilat dizisinin başrol oyuncusu Aybüke Pusat, TRT’den kovuldu…
15:33 Ünlü Ziraat’in Bulgaristan’daki Yeni Fabrikasının Temeli Atıldı!
14:58 “Şirketler siyasi gündemin dışında tutulmalıdır”
14:25 Hollanda’dan Mektup Var!…
10:37 Marmara derbisi rekorları ile tarihe geçti!
08:01 KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, “Çözüm, iki komşu devlet olarak yola devam etmek”
06:59 Azerbaycan-Ermenistan Barış Anlaşmasına Engel Olan Etkenler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsveç’in terörist milletvekili: Amineh Kakabaveh

İsveç’in terörist milletvekili: Amineh Kakabaveh
12 Haziran 2022
911
A+
A-

STOKHOLM – UHA HABER / İsveç, PKK/YPG yandaşlarına açık kapı politikası uyguluyor. Oylamalarda PKK/YPG mensuplarıyla iş birliğinin derinleşmesinde kilit rol oynayan bir isim öne çıkıyor. O isim, eski bir terörist ve şu anda İsveç’te bağımsız milletvekili olan Kakabaveh.

Hüseyin Günay
TRT Haber : Hüseyin Günay

Omzunda bir kalaşnikof, belinde tabanca, birden fazla şarjör…

Terör örgütü üyesi olan kişi, İsveç Parlamentosu üyesi bağımsız milletvekili Amineh Kakabaveh.

Örgüt kamplarından İsveç Parlamentosu’na uzanan süreç İran’da başladı. Kürt kökenli Kababahev, Saqqez’lı ailenin sekiz çocuğundan biri.

Irak’ta silah eğitimi aldı

6 Aralık 1970 doğumlu görünse de bu tahmini bir tarih. Ailesini terk etti ve tıpkı abisi gibi terör örgütüne katıldı. Irak’taki kamplarda silah eğitimi aldı.

6 yıl boyunca hem İran hem de Irak’ta çok sayıda eylemin içinde oldu.

Yasadışı yollardan Türkiye’ye girdiğinde yirmi yaşında bile değildi. Kimliği yoktu ve Birleşmiş Milletler’in (BM) Ankara temsilciliğine başvurdu. Türkiye’de kaçak yaşadı.

3 ay içinde mülteci statüsü alan ve okuma yazma bilmeyen Kakabaveh artık İsveç’teydi.

Türkiye'nin iadesini istediği İsveç milletvekili Kakabaveh: Ben değil, Türkiye elçisi derhal gönderilmeli

“Yılın İsveçli Kadını”

Terör örgütleri ile ilişkisini hiçbir zaman kesmedi. Örgütün desteği ile 2000’li yıllarda sosyal hizmet uzmanı olarak çalıştı.

2008’de Sol Parti’den İsveç Parlamentosuna girdi. 2010, 2014 ve 2018 seçimlerinde de milletvekili seçildi. 2016’da “Yılın İsveçli Kadını” oldu.

3 yıl sonra Sol Parti’nin lideri ile çatışmaya girdi ve ihraç edileceğini anlayınca istifa etti.

İsveç'in terörist milletvekili: Amineh Kakabaveh

PKK’nın imdadına yetişen bir siyaset peşindeydi

Türkiye nefreti bitmek bilmedi.

14 yıldır İsveç parlamentosunda terör örgütü PKK’nın sözcülüğünü yaptı.

SETA Araştırmacısı Bilgehan Öztürk, Amineh Kakabaveh, PKK’nın imdadına yetişen bir siyaset peşindeydi. Aynı zamanda 2016 yılında yine ve PKK’nın avrupa birliği’nin terör listesinden çıkartılması için yine İsveç Parlamentosu nezdinde bir girişimde bulundu. Hem İsveç’teki PKK varlığını rahatlatan ona alan açan İsveç-PKK ilişkisinin gelişmesine, derinleşmesine katkı sağlayan bir siyaset yürütüyor. Hem de Suriye’nin kuzeyinde YPG ile İsveç’in ilişkilerinin daha fazla derinleştirilmesi ve geliştirilmesi yönünde kendi ağırlığını koyuyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Terörist vekil İsveç hükümetiyle yaptıkları kirli iş birliğini itiraf etti: YPG'ye destek için bazı garantiler aldık - Yeni Şafak

Kalaşnikoflu vekil İsveç Parlamentosu’nda kritik bir oya sahip

2016’da otobiyografisi yayınlandı. Kapağında örgütün dağ kampında çekilmiş fotoğrafı vardı.

Kalaşnikoflu Kakabaveh, İsveç parlamentosunda kritik bir oya sahip.

Magdalena Andersson, 2021’de 1 oy farkla başbakan seçilmişti.

Terör örgütü YPG-PKK destekçisi sözde milletvekili Amineh Kakabaveh'den İsveç hükümetine yeni şantaj

Hükümet Kakabaveh’in isteklerine boyun eğdi

175 milletvekiline ihtiyacı olan Andersson’a Kakabaveh destek verdi.O yüzden hukümet Kakabaveh’in isteklerine boyun eğdi.

Bilgehan Öztürk konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

İsveç Hükümeti’nin kurulmasında çok etkili bir rol oynadı. Ülkenin mevcut başbakan ve sosyal demokrat parti yeterli sayıda milletvekilleri olmadığı için Amineh Kakabaveh ile bir anlaşma yapmak durumunda kaldı. Yani aslında onun oyuyla ve hükümet seçilebildi ancak Amineh bu desteği verirken mevcut hükümetin kurulmasına, Suriye’deki YPG’yi daha fazla destek verilmesi, İsveç’in YPG ile ilişkilerin derinleştirilmesini de şart koştu.

Kakabaveh kritik oylarından birini de geçtiğimiz günlerde kullandı.

Adalet Bakanı aleyhine verilen gensoru önergesi mecliste bir oy farkla kabul edilmedi. Morgan Johansson görevinde kaldı.

Terör örgütü üyesi milletvekili çekimser oy kullandı.

İsveç Meclisi’nde gelecek hafta da bütçe oylanacak. Bu kritik oylamada hükümet geçmişte olduğu gibi yine terörist milletvekilinin oyuna ihtiyaç duyabilir. Kakabaveh bütçeye vereceği destek için çoktan taleplerini sıraladı. Listenin en başında da PKK/YPG’ye daha fazla destek ve Türkiye’ye silah ambargosu yer alıyor. Aksi takdirde hükümeti oy vermemekle tehdit etti.

Stockholm yönetimi PKK/YPG terör örgütüne 400 milyon euro civarında destek sağladı. İsveç menşeili silahlar da doğrudan örgüte gönderildi.

PKK/PYD NATO ülkeleri tarafından silahlandırılıyor - Yeni Şafak

“PKK ile NATO üyeliği arasında seçim yapmaya zorlanıyorlar”

Muhalefet de durumdan rahatsız.

Bilgehan Öztürk’ün konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

İsveç’in NATO üyeliği ve aynı zamanda İsveç’in Türkiye ile olan ilişkisinin PKK sebebi ile zehirlenmemesi gerektiği çağrısında bulunuyorlar. Kendi ulusal siyasetleri, dış siyasetleri aslında PKK ajandası ve PKK sempatizanı aktörler tarafından rehin alınmış durumda. Bir taraftan NATO üyeliği bir tarafta PKK ile ilişkileri gibi aslında absürd bir seçim arasında zorlanıyorlar aslında buradaki tercih çok basittir.

İsveç yol ayrımında

200 yıldır bağımsız siyaset yürüten İsveç, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ile kendisine güvenlik şemsiyesi aradı ve NATO’ya üyelik başvurusu yaptı.

İttifakın ikinci büyük ordusu Türkiye’nin güvenliğini yıllardır hiçe saydı.

Özetle İsveç yol ayrımında…

Ya ülkenin güvenlik politikalarını “tek oya” esir etmeye devam edecek ya da NATO’ya üye olacak.

***

huseyin-gunay-kac-yasinda | Tozlu Mikrofon

Hüseyin Günay Kimdir ?

1986 yılında Mersin’in Erdemli ilçesinde dünyaya gelen Hüseyin Günay, muhabirlik kariyerine 2010’da stajyer olarak TRT’de başlamıştır. Sonrasında TRT’nin İstanbul ve İzmir müdürlüklerinde muhabir olarak görev almıştır. Hüseyin Günay, uzun sayılabilecek bir süre TRT bünyesinde polis-adliye muhabirliği, savunma ve Cumhurbaşkanlığı muhabirliği yapmıştır. Hüseyin Günay, ardından da NTV’ye transfer olmuştur ve NTV Washington temsilcisi olarak görev yapmaktadır.

Muhabirlik olarak çalışmalarına devam eden Hüseyin Günay, yurt dışından gelen haberleri ülkemizde de yayın yapan NTV ekranlarında paylaşmaktadır.

[UHA Haber Ajansı, 12 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.