ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:44 Türk Devletleri Teşkilatı’nın Gelişmesi Işığında Yükselen “Türk Dünyası” Algısı
07:03 Bakanı Uraloğlu, “Demiryolu ağını dijital çağa uygun hale getirmek için yerli ve milli çözümlerle yapay zeka entegrasyonunu hızlandırdık”
00:25 Kocaeli ve Sakarya’da Ramazan Bayramı boyunca etkili olacak!
00:23 AK Parti Sözcüsü Çelik, “CHP Genel Başkanı’nın siyasi vesayet altında olduğu net görülüyor”
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı ile görüştü
00:09 Adalet Bakanı Tunç, “Soruşturma makamı, iddialara vakıf olduktan sonra bir soruşturma başlatmaması düşünülemez”
23:14 İBB’ye yolsuzluk soruşturmasında 12 şirkete el konuldu
22:05 Mikroplastikler halk sağlığı krizi!
13:21 İzmit’in gözbebeği Gölkay Park kaderine terk edildi
11:48 Kocaeli Yüzme Kulübü Teknik Direktörü Sabri Bozca, Türkiye Açık Su Yüzme Teknik Kurul Başkanlığı’na getirildi
10:42 Adalet Bakanı Tunç: “Suç varsa yargının ona el atmaması diye bir durum söz konusu olamaz hukuk devletinde.”
10:00 Arkeoloji Öğrencileri Kültürel Mirası Keşfediyor
09:46 Demokrasi mi istiyorsunuz, anarşi mi?
09:26 Türkiye Varlık Fonu’ndan bir ilk!
08:16 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan; “Sizi arayarak kurasız hac vaadinde bulunanlara sakın inanmayınız”
07:02 Dünyada N’ler Oluyor’:Türkiye- ABD arasında “F-35” Flörtü…
00:55 Gazeteci Aslı Sözbilir’in ‘Orada N’ler Oluyor’da gündeme damgasını vuran haberler!
00:42 CHP Genel Başkanı Özgür Özel İngiliz kanalı BBC’ye konuştu! İngiliz başbakana resmen yalvardı: Bu nasıl dostluk?
00:34 UHA / İnternational News Agency’ndan ‘Ekonomide N’ler Oluyor’da gündeme damgasını vuran haberler!
00:25 İBB’ye yönelik yolsuzluk ve terör soruşturması kapsamında: Firari Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Özdemir teslim oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail’in bombardımanı altında hayat: Biz rakam değiliz, hikayemizi paylaş

İsrail’in bombardımanı altında hayat: Biz rakam değiliz, hikayemizi paylaş
28 Ekim 2023
37
A+
A-

* 21 yaşındaki Filistinli Suad Alsbakh, hayatı abluka altında Gazze’de geçti. 2 yıldır ülkesi Filistin’den uzakta Antalya’da eğitim görüyor.

* Ailesi, 75 yıl önce Nekbeden yani büyük felaketten kaçıp Gazze’ye sığındı.

* Şimdi yine benzeri bir vahşetle karşı karşıya… Ailesi, kızlarına veda mesajı gönderdi: “Biz rakamlardan ibaret değiliz.”

Ceyda Muslu
Ceyda Muslu, TRT Muhabiri

Nekbe… 700 binden fazla Filistinlinin topraklarından sürüldüğü, binlercesinin öldürüldüğü büyük felaket.

21 yaşındaki Filistinli Suad Alsbakhi’nin ailesi o soykırımdan kurtulup Gazze’ye sığınanlardan…

Açık hava hapishanesine dönen Gazze’de abluka altında yaşıyorlardı. Şimdi Nekbe’den yıllar sonra yine benzer bir felaketin içindeler.

Filistinli Suad Alsbakh, “Şehrimin adı Ashdod, o da diğer tarafta Filistin’de ama bu olaylardan sonra 1948. Biz kaçarak geldik. Yahudiler geldi. Aslında İsrailliler geldi. Herkesi öldürüyordu. Ailem başka güvenli bir yer arıyordu. Bu nedenle Gazze’ye geldik. Şu an Gazze bizim asıl şehrimiz olmasa bile bizi öldürüyorlar Gazze’de” dedi.

Suad Alsbakhi, 2 yıl önce Türkiye’ye geldi. Ankara Üniversitesi  Radyo Televizyon Sinema bölümü öğrencisi. Ailesinin hikayesi birçok Filistinli aile ile benzer.

Özgürlüklerine kavuşacaklarına dair umutla yaşıyorlar

Gazze’de yıllardır kampta yaşıyorlar. Bir gün özgürlüklerine kavuşacaklarına dair hiç bitmeyen bir umutla… İsrail saldırılarından birkaç gün önce Suad Alsbakhi’nin doğum günüydü. Annesi Zuhour Alsbakhikızının doğum gününü sığındığı yardım kuruluşunda, bombardımanın gölgesinde, güçlükle kutladı.

Gazze’de sıkışan ailesi artık ona veda mesajları gönderdi.

“Artık ağlamayacağım”

Gazze’de sıkışan ailesinin gönderdiği mesajı böyle anlattı Alsbakhi:

Babam diyor ki, Suad iyice çalışsın diye iyice okula baksın derslere gitsin. Bu son görüşmemiz olursa kendine iyi bak ve beni hatırlat. Çünkü biz rakamlar değiliz. Sayılar değiliz. Bizim hikayemizi paylaş. Ve onun son dediği kelime bana. Ve artık gerçekten dediğini yapacağım artık ağlamayacağım.

Suad Alsbakhi’nin şimdi bir hayali var. İyi bir gazeteci olup Filistin’de yaşananları tüm dünyaya anlatmak.

***
Yazar hakkında
Ceyda MUSLU, Gazi Üniversitesi Gazetecilik bölümününden mezun oldu. NTV’de 2011 yılında gelecek vaat eden gençler projesine seçildi. Meslek hayatına 2012’de başladı. CNN Türk ve Sabah gazetesinde çalıştı. TRT Haber’de muhabir olarak çalışmaya devam ediyor. İngilizce ve Almanca biliyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.