ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:10 Acıların gölgesinde bir Ramazan Bayramı daha
18:55 Fidan’ın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Stratejik Otonomisi
18:41 Sokak Siyasetinden Geriye Ne Kalır?
17:34 Adalet Bakanı Tunç, Silivri’de işkence ve kötü muamele yapıldığına dair iddialara yanıt verdi…
13:26 Gazeteci Serkan Borlak hayatını kaybetti 
12:58 Kocaelispor Sakarya’yı eli boş gönderdi!…
10:17 “Klinik Araştırmalar Eğitim Programı” gerçekleştirildi
09:51 Bipolar bozukluk, genellikle 15-35 yaş arası bireylerde ortaya çıkıyor
09:44 SAHA İstanbul bülteni!…
09:26 Irak ile Kuzey Irak Arasında Türkiye’ye Petrol İhracatı Gerilimi Çözülecek Mi?
09:04 Dijital Dönüşüm Destekleri Bilgilendirme Toplantısı
07:32 KKTC’nden gündemin öne çıkan haberleri!…
06:55 Bilgisayar korsanları, zayıf gördükleri gıda endüstrisine saldırıyor!
06:28 Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi’nden Talabani’nin açıklamalarına tepki
00:57 MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkgün gazetesinde yayımlanan yazısında, Terörsüz Türkiye hedefi ve gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
00:49 Ömer Çelik: Cumhurbaşkanımız insanlık cephesinin en gür sesidir
20:21 Özgür Özel’in rakibi Dilek İmamoğlu mu olacak
15:35 Bayram tatilinin ilk 2 gününde 19 kişi hayatını kaybetti
15:24 Altun: Mehmet Selim Kiraz adaletin simgesi olarak hatırlanmaya devam edecek
15:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail’den ‘Barış’ ve ‘iş birliği’ uçağı

İsrail’den ‘Barış’ ve ‘iş birliği’ uçağı
9 Mart 2022
317
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, resmi ziyaret için Türkiye’ye geldi. Herzog, “iki ülke arasındaki diyaloğu geliştirme” mesajı verdi. Herzog’un uçağında dikkat çeken detaylar yer aldı. Barış, gelecek, iş birliği sözcükleriyle Türkçe mesajlar verildi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya geldi. Herzog, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve eşi Michal Herzog, 2008’den bugüne İsrail’den Türkiye’ye gerçekleşecek ilk üst düzey ziyaret için Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’ndan hareket etti.

Herzog, uçağa binmeden önce yaptığı açıklamada, “Eşim Michal ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle göreve başladığımdan bugüne yürüttüğümüz diyaloğu geliştirmek üzere, Türkiye’ye gidiyorum. Türkiye ile ilişkiler, İsrail ve bölgenin çıkarına. Umarım ki bu ziyaret İsrail ve Türkiye arasındaki diyaloğu derinleştirir.” ifadelerini kullandı.

İsrail-Türkiye iş birliğine uçaktan Türkçe mesajlar

Herzog iş birliği mesajlarında uçağını da aracı olarak kullandı.

Uçağın gövdesinde Türkçe, İbranice ve İngilizce “Barış, İş birliği, gelecek…” ifadeleri yer alıyordu. Ayrıca Ayasofya, Boğaz Köprüsü ve Galata Kulesi’nin görselleriyle de uçağa giydirme yapılmıştı.

Fotoğraf: AFP

[Fotoğraf: AFP]

Uçakta dikkati çeken bir başka detay ise zeytin dalı oldu.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

“İlişkilerimizi yeniden başlatmalıyız”

Uzun bir aradan sonra İsrail’den Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştiğine dikkati çeken Herzog, “İsrail ve Türkiye ilişkileri son yıllarda inişler-çıkışlar, kolay olmayan anlar yaşadı. Ancak ilişkilerimizi yeniden başlatmalı, devletler arasında saygı çerçevesinde ölçülü ve dikkatli bir biçimde inşa etmeliyiz.” dedi.

İsrail Cumhurbaşkanı, “Her zaman Yahudiler, Müslümanlar, Hristiyanların bölgemizde barış içinde yaşayacağı, halklara refah ve mükemmel hayatlar sunacağı vizyonuma vurgu yapıyorum.” ifadesini kullandı.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Türkiye ziyaretinin İsrail Başbakanı Naftali Bennnett, Dışişleri Bakanı Yair Lapid ve bakanlıklarıyla koordine halinde olduğunu aktaran Herzog, “Umarım ki ziyaretimin ardından Türkiye ile ciddi bir süreç, farklı düzeylerde derin bir diyalog başlayacak. Sonunda da, umarım ki ilişkilerimizde ilerleme ve olumlu sonuçlar göreceğiz.” diye konuştu.

“Uluslararası düzen sarsılırken, bölgemizde istikrar ve ortaklığın sürdürülmesi iyi ve önemli.” diyen Herzog, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne yaptığı ziyaretlerde de buna vurgu yaptığını söyledi.

EK Kaynaklar * TRT Haber, AA

[UHA Haber Ajansı, 09 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.