ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
00:30 Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli
00:29 7 Ekim’in yıldönümü öncesinde dünyanın dört bir yanında Filistin yanlısı gösteriler düzenlendi
00:28 Bağımsız milletvekili Nadir Bedir, “Savaş bittikten sonra Hizbullah ile oturup konuşmalıyız”
00:25 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:20 Bakan Fidan Lübnan Başkakanı Mikati ile görüştü
00:10 Bakan Göktaş: Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışmaları sürdüreceğiz
00:03 Astana Zirvesi; Şanghay İş Birliği Örgütü Büyüyor mu?
00:02 Irak’ın kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Bu terör belasını bu topraklardan kazıyıp atıncaya kadar devam edecek”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Bu terör belasını bu topraklardan kazıyıp atıncaya kadar devam edecek”
28 Ekim 2023
55
A+
A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Konya’da, Güvenlik ve Huzur Toplantısında açıklamalarda bulundu.

UHA / İnternational News
Toplantıya, İçişleri Bakan Yardımsı Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Emniyet Genel Müdürü  Erol Ayyıldız katıldı.
Bakan Yerlikaya Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile görüşmesinin ardından Taş Bina Kültür Sanat Merkezinde iştirak ettiği Güvenlik ve Huzur Toplantısında açıklamalarda bulundu.
Kara Vatan’da, Mavi Vatan’da, Siber Vatan’da Huzur ve Güven
Doğup büyüdüğü şehir olan Konya’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Cumhuriyetin 100. yılını doldurup 2. yüzyılına girilecek tarihi bir sürecin içinde olduklarına değindi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Türkiye Yüzyılı’ olarak ifade ettiği; bilimin, gelişmenin, şefkatin, huzurun ve güvenin yüzyılının inşa sürecinde 85 milyon vatandaşımıza, tüm kurum ve kuruluşlarımıza büyük sorumluluklar düşüyor. Biz İçişleri ailesi olarak 600 bin personelimizle Kara Vatan’da, Mavi Vatan’da, Siber Vatan’da şehirlerimizin, caddelerimizin, sokaklarımızın, dağlarımızın, ovalarımızın, şehit kanıyla sulanmış aziz vatan topraklarımızın tamamında, milletimizin huzuru ve güvenliği için can siperane çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
Operasyonlar Aralıksız Devam Ediyor
Huzur ve güvenin tesisi için yurdun dört bir yanında operasyonlar düzenlediklerini ifade eden Bakanımız Sayın Yerlikaya, “Başta terör, organize suçlar, uyuşturucu, göçmen kaçakçısı organizatörleri, siber suçlar ve asayiş olmak üzere operasyonlarımızı, ülkemizin dört bir yanında aralıksız sürdürüyoruz. Terör ve iş birlikçileriyle, suçta kibirlenenlerle, çetelerle, zehir tacirleriyle, halkımızın huzuruna kast edenlerle mücadelemiz, yılın 365 günü, gece gündüz devam edecek” ifadelerini kullandı.
Konya’da, 4 Haziran-1 Ekim tarihleri arasında 120 günde gerçekleştirilen operasyonlar ile ilgili sayısal verileri de paylaşan Bakan Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesiyle, 40 yıldır verilen mücadelenin amansız bir şekilde devam ettiğini kaydetti.
İçişleri Bakan Yerlikaya şöyle konuştu:
“Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle, 40 yıldır kardeşliğimize, birliğimize kasteden terör örgütüyle verdiğimiz mücadele bugün de amansız bir şekilde devam ediyor. Bu mücadele; ‘son terörist etkisiz hale getirilinceye’ ve bu terör belasını bu topraklardan kazıyıp atıncaya kadar devam edecek. Bu dönemde Konya’da, Bölücü Terör Örgütü PKK/KCK, FETÖ, DEAŞ ve Sol Terör Örgütlerine yönelik 70 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda, 1 terörist etkisiz hale getirildi. 110 şüpheli gözaltına alınırken 23’ü tutuklandı, 31’i hakkında adli kontrol kararı verildi.”

“Suç Örgütlerine ve Zehir Tacirlerine Nefes Aldırmamaya Devam Ediyoruz”

Öncelikli hedeflerinin organize suç örgütlerini temizlemek olduğunu ifade eden İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, bu kapsamda 81 ilin tamamında organize suç örgütlerinden, sokak çetelelerine kadar tüm illegal yapılara karşı, ‘Kafes’ operasyonları düzenlediklerine vurgu yaptı. Suç örgütlerine ve zehir tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonlarla ilgili sayısal verilere değinen Bakanımız Sayın Yerlikaya, “Konya’da son 120 gün içinde; organize suç örgütlerine yönelik yapılan 12 operasyonda, 60 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 17’si tutuklandı, 10’u hakkında adli kontrol kararı verildi. Teröristlerle arasında hiçbir fark görmediğimiz zehir tacirlerine de hayatı zehretmeye devam ediyoruz. Aynı dönemde ilimizde, zehir tacirlerine yönelik bin 885 operasyon düzenlendi. 2 bin 301 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 377’si tutuklandı, 139’u hakkında adli kontrol kararı verildi.” şeklinde konuştu.
“Milletimizin Temiz Siciline Leke Sürülmesine Müsaade Etmeyeceğiz”
Konya’da 4 Haziran-1 Ekim tarihleri arasındaki düzensiz göç hareketliliğine yönelik düzenlenen operasyonlara ve sığınmacı sayılarına değinen Bakan Yerlikaya, “Bizim asıl mücadele alanımız ‘düzensiz göç’ ve ‘göçmen kaçakçılığı organizatörlerine’ yöneliktir. Bu amaçla son 120 günde ilimizde 30 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda, 42 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Bunların 20’si tutuklandı, 1’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Aynı dönemde, 850 düzensiz göçmen yakalanırken bunların 125’i sınır dışı edildi. Diğerlerinin sınır dışı işlemleri devam ediyor” ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde düzensiz göçle mücadele ederken yabancı düşmanlığına ve ırkçılığa geçit vermeyeceklerini ve Türk milletinin temiz siciline leke sürülmesine müsaade etmeyeceklerini de sözlerine ekledi.
Resim

Yeni Muharebe Alanı: Siber Vatan,

Siber suçlar ve bilişim hukuku kavramlarının artık tüm dünyanın gündeminde olduğunun ve bu anlamda yeni muharebe alanının Siber Vatan olduğunun altını çizen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç çeteleriyle yürütülen mücadelenin bir benzerinin Siber Vatan’da da suç odaklarıyla yürütüldüğünü ifade etti.
Siber suçlarla mücadele ve kaçakçılık konularında Konya’da yürütülen çalışmalar ve gerçekleştirilen operasyonlar ile ilgili bilgileri aktaran İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, konuşmasına şöyle devam etti:
“Son 120 günde Konya’da 42.971 sosyal medya hesabı üzerinde çalışma yapıldı. Siber suçlarla mücadele kapsamında terör, bilişim sistemleri, ödeme sistemleri ve çocuk istismarına yönelik düzenlenen 17 operasyonda, 22 şüpheli gözaltına alındı ve bunların 11’i tutuklandı. Üzerinde hassasiyetle durduğumuz konulardan biri de ‘kaçakçılık’ suçları. Alın teriyle ticaret yapan, ülkemiz için katma değer üreten, vergisini veren vatandaşlarımızın haklarını korumak için son 120 günde Konya’da 94 operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda 155 şüpheli şahıs gözaltına alınırken 13’ü tutuklandı, 7’si hakkında adli kontrol kararı verildi.”
Resim
Konya’da Suçu Aydınlatma Oranı Yüzde 91
Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken İçişleri ailesi olarak, suç ve suçlulara karşı yürütülen mücadelenin vatandaşlara huzur ve güven verdiğini dile getiren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu güveni devam ettirmek için işlenen tüm suçların üstüne gittiklerini ve Konya’da son 120 gün içerisinde kişilere, malvarlığına, millete, devlete, topluma karşı işlenen suçlarda ve takibi gereken olaylarda aydınlatma oranının yüzde 91,4 olduğunu ifade etti.
Hiçbir olayın karanlıkta kalmamasının en büyük öncelikleri olduğunun altını çizen İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Güvenlik güçlerimizce yakalama kararı olan 2 bin 720, ifade almaya yönelik 3 bin 372 olmak üzere toplam 6 bin 92 şahıs yakalandı. Yakalaması olan şahısların toplum içerisinde gezmelerine müsaade edemeyiz. Düzenlediğimiz Çember Operasyonlarımızla bu şahısları da bir bir yakalayacağız. Hemşehrilerime şu istirhamımı bildirerek sözlerimi bitirmek istiyorum: Hemen 112’yi arayın. Arayın ve bildirin. Güvenlik güçlerimiz olayı aydınlatacak ve suçluları adalete teslim edecektir. Bu noktada var olan desteğiniz için minnettarız ama bunu 112 aracılığıyla bizimle daha çok paylaşılmasının şehrimizin huzuru Türkiye’mizin huzuru için çok ama çok anlamlı olduğunu bir kez daha burada hemşehriniz olarak belirtmek istiyorum. Cumanız hayırlı olsun diyorum, ev sahipliğinden dolayı valimize ve beraberindeki arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum, hayırlı günler diliyorum” dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.