ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
00:30 Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli
00:29 7 Ekim’in yıldönümü öncesinde dünyanın dört bir yanında Filistin yanlısı gösteriler düzenlendi
00:28 Bağımsız milletvekili Nadir Bedir, “Savaş bittikten sonra Hizbullah ile oturup konuşmalıyız”
00:25 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:20 Bakan Fidan Lübnan Başkakanı Mikati ile görüştü
00:10 Bakan Göktaş: Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışmaları sürdüreceğiz
00:03 Astana Zirvesi; Şanghay İş Birliği Örgütü Büyüyor mu?
00:02 Irak’ın kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘İngiltere’den Mektup Var!’

‘İngiltere’den Mektup Var!’
31 Ağustos 2022
505
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / Değerli okurlar, Uluslararası Haber Ajansı (UHA) ve TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) ile ortaklaşa hazırlamış olduğumuz ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı ‘İngiltere’den Mektup Var! Haber Bültenimizde yine sizlerle birlikteyiz.

Bu haftaki ‘İngiltere‘den Mektup Var! Haber Bültenimizin ilk haberi, İngiltere’nin, düzensiz göçmenleri sınır dışı etmek için Arnavutluk’la ortaklaşa çalışmasıyla ilgili…

İngiltere, düzensiz göçmenleri sınır dışı etmek için Arnavutlukla ortaklaşa çalışacak

İngiltere, Arnavut düzensiz göçmenlerin Manş Denizi üzerinden küçük botlarla ülkeye geçişinin engellenmesi ve yasa dışı geçiş yapanların sınır dışı edilmesi için Arnavutluk’la ortaklaşa çalışacak.

İngiltere İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Priti Patel ve Arnavutluk İçişleri Bakanı Bleda Çuçi’in bu hafta yaptığı görüşmede, çok sayıda Arnavut’un insan kaçakçıları aracılığıyla Manş Denizi üzerinden İngiltere’ye geçişlerinin önüne geçmek için ortaklaşa çalışmayı yoğunlaştırma taahhüdü verdikleri kaydedildi.

Açıklamada, Arnavutluk’tan gelen düzensiz göçmenlerin, İngiltere’ye ulaşmak için birden fazla ülkeyi geçtiği ve birçoğunun buraya vardığında asılsız sığınma talebinde bulunduğu duyuruldu.

Arnavutluk’tan İngiltere’ye üst düzey kolluk kuvvetleri sağlama sözü

Açıklamada, Arnavutluk’un, İngiltere’ye küçük botlarla gelenlerin hızla sınır dışı edilmesine yardımcı olmak için üst düzey kolluk kuvvetleri sağlama sözü verdiği aktarıldı.

Ayrıca, Arnavut yetkililerin, İngiliz makamlarına bilgi ve destek işlemleri de sağlayacağı kaydedildi.

“Göçmenlik sistemimizin bu şekilde kötüye kullanılması devam edemez”

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen İngiltere İçişleri Bakanı Patel, şu ifadeleri kullandı:

Çok sayıda Arnavut, acımasız insan kaçakçıları ve kötü niyetli organize suç çeteleri tarafından yalanlarla İngiltere’ye dayanıksız teknelerle hain yolculuklara çıkıyor. Göçmenlik sistemimizin bu şekilde kötüye kullanılması ve insanların hayatını bu şekilde riske atması devam edemez. Arnavutluk’la olan mükemmel düzeydeki iş birliğimiz sayesinde, İngiltere’de bulunma hakkı olmayan Arnavutların sınır dışı edilmesini hızlandırmak için her fırsatı değerlendireceğiz

Arnavutluk İçişleri Bakanı Çuçi de göçmenlerin yasa dışı ve tehlikeli yolculuklarına işaret ederek mevkidaşı Patel’le, gençlere daha iyi fırsatlar sağlamak için orta vadeli çözümler ile kalifiye profesyonellerin ve iş gücünün İngiltere’ye erişimini sağlayan yasal göç yollarını ele aldıklarını aktardı.

Ayrıca, açıklamada, İngiltere ile Arnavutluk arasında geçen yıl imzalanan geri kabul anlaşmasından bu yana yaklaşık 1000 Arnavut uyruklu suçlunun İngiltere’den sınır dışı edildiği bilgisi paylaşıldı.

İngiliz hükümet yetkilileri, rakamlar değişkenlik gösterse de her gün Manş Denizi üzerinden ülkeye geçiş yapan düzensiz göçmenlerin yaklaşık yüzde 60’ının Arnavut olduğunu varsayıyor.

***

İngiltere’nin en büyük savaş gemisi, ABD’ye hareketinden kısa süre sonra arızalandı…

İngilterenin en büyük savaş gemisi, ABDye hareketinden kısa süre sonra arızalandı

İngiliz Kraliyet Donanmasına ait en büyük savaş gemisi HMS Prince of Wales, ABD’ye doğru hareketinden kısa süre sonra İngiltere’nin güney kıyılarında arızalandı.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Kraliyet Donanmasından bir sözcü, donanmaya ait 2 uçak gemisinden biri olan HMS Prince of Wales’in yolculuğu sırasında teknik bir problem yaşandığını ve sorunun araştırıldığını belirtti.

Yaklaşık 3 milyar sterlin değerindeki, ülkenin en büyük savaş gemisi, İngiltere’nin güney kıyısındaki Wight Adası yakınlarında arızalandı.

HMS Queen Elizabeth’ten sonra ülkenin 2’nci uçak gemisi olan HMS Prince of Wales, 27 Ağustos Cumartesi günü “Kuzey Amerika kıyıları ve Karayipler’deki jet ve drone operasyonlarının geleceğini şekillendirme misyonu” kapsamındaki görevi nedeniyle Portsmouth Limanı’ndan ayrılmıştı.

***

Değerli okurlar ‘İngiltere‘den Mektup Var! Haber Bültenimizin son haberi İngiltere’de kanser hastaları arasındaki ‘rahatsız edici’ ırk ayrımıyla ilgili…

İngilterede kanser hastaları arasında rahatsız edici ırk ayrımı

İngiltere’de, halk sağlığı merkezi verileri üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, ülkedeki siyah ve Asyalı insanlar kanser teşhisi için beyaz insanlardan daha uzun süre beklemek zorundalar ve bazıları fazladan altı hafta daha beklemek zorunda kalıyor.

Exeter Üniversitesi ve Guardian tarafından dünyanın en büyük hasta veri tabanının  incelemesi, yedi kanserden altısında, etnik azınlık hastalarının beyaz hastalardan daha uzun süre beklediğini ortaya çıkardı.

On yıl boyunca 126 bin kanser vakasının analizi, beyaz bir kişinin bir pratisyen hekime ilk belirtileri göstermesi ile teşhis konması arasındaki ortalama sürenin 55 gün olduğunu buldu.

Asyalılar için bu süre 60 (yüzde 9 daha uzun), siyahi insanlar içinse 61 gün. (yüzde 11 daha uzun).

Teşhis gecikmeleri, daha az tedavi seçeneği anlamına gelebilirken, tedaviye daha sonra başlamak, daha az etkili olduğu anlamına gelebiliyor yani hayatta kalma ihtimalini azaltıyor.

Önceki araştırmalar, etnik azınlık hastalarının İngiltere’deki bazı kanserler söz konusu olduğunda daha kötü sonuçlara sahip olduğunu ve sağlık deneyimleri bildirme olasılıklarının daha düşük olduğunu zaten göstermişti.

Belirli kanserler için bekleme sürelerindeki bazı farklılıklar inanılmaz derecede keskin.

Beyaz insanların özofagogastrik kanser (mide veya yemek borusu) tanısı alması için ortalama süre 53 gün.

Asyalılar için 100 gün, beyazlar için ortalama yedi haftalık bekleme süresinden altı haftadan daha fazla.

Kan kanserinin üçüncü en yaygın türü olan miyelomda beyaz insanlar için ortalama tanı bekleme süresi 93 gün. Siyahlar için bu süre 127 gün.

Hükümet ve halk sağlığı merkezi NHS , sağlık hizmetlerinde etnik eşitsizliklerin üstesinden geleceğine defalarca söz verdi.

Uzmanlar, bulguların, siyahilerin ve Asyalıların nasıl ve neden daha uzun süre beklediklerini anlamak ve bunun olmasını önlemek için ciddi adımlar atılması gerektiğini gösterdiğini söylüyor.

***

Değerli okurlar ‘İngiltere‘den Mektup Var! Haber Bültenimizin sonuna geldik, tekrar birlikte olabilmek dileğiyle sevgiyle kalınız!

Hazırlayan : Tuba Nur TÜRKELİ

[UHA Haber Ajansı, 31 Ağustos 2022]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.