ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:07
00:06 Türk Dünyasında Ekonomik ve Siyasi Entegrasyon
18:57 TSK’da yıllar sonra ilk: Yeni zırhlı araç alımı ne anlama geliyor?
17:57 AK Parti’den İmralı’nın silah bırakma çağrısıyla ilgili ilk açıklama
17:52 Ömer Çelik: Özgür Özel, TSK komuta heyetini saygısızca hedef almıştır
17:44 MSB kaynakları: Kuvvet komutanlarımızı hedef alan açıklamalar kabul edilemez
17:29 İmralı, “Tüm gruplar silah bırakmalı, PKK kendini feshetmeli” çağrısında bulundu
16:02 Türkiye Belediyeler Birliği ile Filistin Yerel Yönetimler Birliği arasında Mutabakat Zaptı imzalandı
14:29 Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Prof. Dr. Ümit Özdağ, basın açıklaması yaptı
12:06 Şirketlerden N’aber?…
11:21 Dünya dönüyor!…
11:01 İmralı’dan “silahları bırakın” çağrısı bekleniyor
10:31 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: “Helal sektörü, Müslümanların dini esaslar doğrultusunda yaşamalarına imkan tanıyor”
10:05 Ziraat Türkiye Kupası’da heyecan bugün de devam ediyor!
09:32 Kocaeli’de yıllardır yolun ortasında duran 2000 yıllık Roma Lahdi, sosyal medyada viral oldu!
09:24 Oruç tutanların sahur yapmaları sağlıkları için önemli
07:44 Basın İlan Kurumu’ndan: Süreli yayınlara verilen kredilerde faiz oranı düşürüldü
07:43 Bizim Zelensky’nin hali…
07:16 CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan “o gazeteciyi bitirin” talimatı!..
06:49 Drogba ve Essien’den Mourinho’ya destek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İmralı’dan “silahları bırakın” çağrısı bekleniyor

İmralı’dan “silahları bırakın” çağrısı bekleniyor
27 Şubat 2025
8
A+
A-

* Merhaba! Bugün günlerden 27 Şubat Perşembe. Adalet Bakanlığı, DEM Parti’nin İmralı’ya yapacağı üçüncü görüşmeye onay verdi. Görüşmenin ardından Öcalan’dan lideri olduğu terör örgütü PKK’ya silah bırakma çağrısı gelmesi bekleniyor.

* İyi okumalar…

UHA / İnternational News Agency

Gazeteci Aslı Sözbilir'in, 'Sabah Kahvesi'nde 'Dünya gündemi'nde öne çıkan başlıklar

Gazeteci* Aslı SÖZBİLİR

Adalet Bakanlığı, DEM Parti’nin İmralı’da terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan ile yapacağı üçüncü görüşmeye onay verdi.

Söz konusu ziyaretin perşembe günü (bugün) yapılacağı açıklanırken, Ahmet Türk’ün de yer alacağı heyetin 7 kişiden oluşacağı öğrenildi. Heyet, ziyaret sonrası kamuoyuna açıklama yapacak. Görüşmenin ardından Öcalan’dan silah bırakma çağrısı gelmesi bekleniyor.

Çağrının görüntülü olmasının pek çok açıdan iyi olacağını düşündüklerini ifade eden DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, “Öcalan’dan gelecek tarihsel açıklamayı bekliyoruz. Yeni bir hayatın eşiğindeyiz” demişti.

Adalet Bakanlığı mevzuatı gerekçe göstererek görüntülü çağrının mümkün olmadığının altını çiziyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İmralı heyetinin ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tunç “Bu çerçevede, Sayın Bahçeli’nin grup toplantısında başlattığı Terörsüz Türkiye hedefi var. Sayın Bahçeli’nin bu çağrısına sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi var. Tüm hedef terörsüz Türkiye. 40 yıldan bu yana bu ülkeye çok büyük zarar veren terör örgütünün kendisini feshetmesi, tüm hedef bu. Ülkemizin gelişmesinin önündeki en büyük engel terördü. Özellikle terör örgütünün feshine yönelik bir açıklama yapılacaksa ebetteki bunun muhatabı, terör örgütü elebaşı bu açıklamayı terör örgütüne yönelik yapacak ve terör örgütü de silah bıraktığında da ülkemizin terörsüz bir Türkiye adımı atması konusunda önemli bir aşamaya geçilmiş olacak” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.