ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salı günü vefat eden AK Parti Kocaeli İl İstişare Kurulu Üyesi ve eski Ulaşlı Belediye Başkanı Burhan Abiş’in cenaze törenine katıldı…
21:10 Acıların gölgesinde bir Ramazan Bayramı daha
18:55 Fidan’ın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Stratejik Otonomisi
18:41 Sokak Siyasetinden Geriye Ne Kalır?
17:34 Adalet Bakanı Tunç, Silivri’de işkence ve kötü muamele yapıldığına dair iddialara yanıt verdi…
13:26 Gazeteci Serkan Borlak hayatını kaybetti 
12:58 Kocaelispor Sakarya’yı eli boş gönderdi!…
10:17 “Klinik Araştırmalar Eğitim Programı” gerçekleştirildi
09:51 Bipolar bozukluk, genellikle 15-35 yaş arası bireylerde ortaya çıkıyor
09:44 SAHA İstanbul bülteni!…
09:26 Irak ile Kuzey Irak Arasında Türkiye’ye Petrol İhracatı Gerilimi Çözülecek Mi?
09:04 Dijital Dönüşüm Destekleri Bilgilendirme Toplantısı
07:32 KKTC’nden gündemin öne çıkan haberleri!…
06:55 Bilgisayar korsanları, zayıf gördükleri gıda endüstrisine saldırıyor!
06:28 Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi’nden Talabani’nin açıklamalarına tepki
00:57 MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkgün gazetesinde yayımlanan yazısında, Terörsüz Türkiye hedefi ve gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
00:49 Ömer Çelik: Cumhurbaşkanımız insanlık cephesinin en gür sesidir
20:21 Özgür Özel’in rakibi Dilek İmamoğlu mu olacak
15:35 Bayram tatilinin ilk 2 gününde 19 kişi hayatını kaybetti
15:24 Altun: Mehmet Selim Kiraz adaletin simgesi olarak hatırlanmaya devam edecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İçe Dönük Olup Olmadığınızı Test Edin!

İçe Dönük Olup Olmadığınızı Test Edin!
28 Ağustos 2023
12
A+
A-

1.    İnsanların yanında olmak bana yorucu hissettiriyor.

2.    Dışarı çıkmak için genelde arkadaşlarımın ısrarı gerekir.

3.    Bir takımın parçası olarak çalışmaktansa tek çalışmayı tercih ederim.

4.    Benim için mükemmel buluşma evde film izlemektir.

5.    Toplantı ve toplu buluşmalar sonrasında kendimi gergin hissederim.

6.    Bir sorun çıktığında kendim çözmeye çalışırım.

7.    İnsanlar sizi iyi bir dinleyici olarak tanımlar.

8.    Yeni insanlarla tanışmak benim için zordur.

9.    Konuşmak yerine mesajlaşmayı tercih ederim.

10. Çok iyi gözlem yaparım.

11. Sessiz, dingin ve loş ortamlarda enerjik hissederim

12. Yaşam hikayemi ve hissettiklerimi yalnızca seçtiğim birkaç kişiyle paylaşırım.

Bu ifadelerin 4’ünden fazlasına “Evet” dediyseniz. Sonuçlar sizin içe dönük biri olduğunuzu gösteriyor.

İçedönükler, yalnızlıktan ve yalnız sessiz zaman geçirmekten zevk alma eğilimindedir. Sosyal ilgi odağı olmamayı tercih ederler. İnsanlar genel olarak onları utangaç olarak tanımlarlar.

İçedönüklük, utangaçlık ve sosyal kaygı arasında büyük bir fark olduğunu bilmek gerekir.

Utangaç kişilerin diğerleri tarafından olumsuz değerlendirilme korkusu vardır ve bundan dolayı sosyal ortamlardan kaçınırlar (sosyal kaygının daha hafif bir biçimidir).

İçedönük kişiler insanlarla vakit geçirdikten sonra enerjilerini geri kazanmak için yalnız kalmaya ihtiyaç duyarlar. İçedönükler yalnız olmayı severler, utangaçlar insanların onlar hakkında olumsuz düşünmelerinden endişe duydukları için kendilerini yalnızlaştırırlar.

İçedönük bir kişilikseniz muhtemelen yalnız, küçük bir grup yakın arkadaş veya aile ile vakit geçirmeyi tercih ediyorsunuzdur. Partiler, toplantılar gibi yoğun sosyal etkinliklerden hoşlanmayabilir ve iyi tanımadığınız insanlarla çok fazla zaman geçirdikten sonra genellikle bitkin hissedebilirsiniz.

İçe dönüklük, dış uyaran kaynaklarından ziyade içsel duygulara odaklanma ile karakterize edilen bir kişilik özelliğidir. Dış dünyada olanlardansa duygulara ve ruh hallerine daha fazla odaklanırlar. İçedönükler, kendilerinin farkındadırlar, insanları ve durumları gözlemlemekten zevk alırlar ve bağımsızlığı teşvik eden kariyerlere ilgi duyarlar.

İçedönükler yalnız olmayı severler ve bu durumdan memnundurlar.

Bu resim için metin sağlanmadı

İçe Dönük Kişilik Özelliğinin Belirtileri

·     Çok gözlemcidirler ve olayları derinlemesine inceleme eğilimleri vardır.

·     Yalnız zaman geçirmek için can atarlar.

·     Düşüncelerini konuşmak yerine içsel olarak irdelemeyi tercih ederler.

·     Kendilerine dair bilgileri yalnızca seçilmiş birkaç kişiyle paylaşırlar.

·     Konuşmak yerine yazmayı, mesajlaşmayı ve diğer yazılı iletişim biçimlerini tercih ederler.

·     İnsan topluluklarına maruz kaldıktan sonra bitkin hissederler.

·     Sessiz ortamlarda huzurlu ve enerjik hissederler

·     Kökleşmiş küçük bir yakın arkadaş çevreleri vardır.

·     Harika dinleyicilerdir ve insanları derinlemesine tanırlar.

·     Havadan sudan konuşmak yerine anlamlı konular üzerine zaman harcamayı severler.

İçe Dönükler Hakkında Yanlış Bilinenler

Utangaç Değiller

İçedönükler konuşmadan önce düşünmeyi tercih ederler. Genellikle çok fazla gevezelik veya havadan sudan sohbetten hoşlanmazlar. Sohbete girmeden önce bir kişiyi daha yakından tanımayı tercih ederler. Bu nedenle, sessiz ve içine kapanık birini fark ettiğinizde, onun utangaç olduğunu düşünmek yerine içedönük bir karakter olduğunu düşünebilirsiniz.

Düşük Özgüvenli Değiller

İçedönüklerle ilgili bir başka yanılgı da düşük özgüvenli olduklarıdır. Aslında bu kişilerin özgüven sorunları yoktur, gösterdikleri tutumlar bir yaşam tercihidir.

Her Daim Yalnızlığı Sevmiyorlar

İçedönüklerin enerjilerini geri kazanmak için her gün biraz yalnız kalmaya ihtiyaç duysalar da bu her zaman yalnız kalmak istedikleri anlamına gelmez. Özellikle iyi tanıdıkları insanlarla vakit geçirmekten hoşlanırlar. İçe dönük kişiliğe sahip kişiler, sosyalleşirken harcadıkları enerjiyi atmak ve yeniden kazanmak için dönemsel olarak yalnız kalmaya ihtiyaç duyarlar.

İnsanlardan Nefret Etmiyorlar

İçe dönük insanlar insan düşmanı değildir. Aslında, insanlarla çok ilgilenirler; çok fazla konuşmaktan ve sosyalleşmekten, özellikle de gereksiz olduğunu düşündükleri şeylerin konuşulmasından hoşlanmazlar.

İçe Dönüklük Düzeltilmesi Gereken Bir Şey Değil

Aşırı utangaçlık ve sosyal kaygı, özellikle günlük yaşamda önemli bir sıkıntıya veya bozulmaya neden oluyorsa, ele alınması gereken bir sorundur. Fakat içe dönük mizaç yapısının dışadönüklere dönüştürülmesine gerek yoktur. Çünkü, kişi utangaçlık ve sosyal fobinin aksine burada bir zorlantı yoktur, yalnızlıktan keyif alır.

Uzm. Kl. Psk. Merve Tokgöz - Yorumları incele ve randevu al | DoktorTakvimi.com

Uzm. Kl. Psk. Merve Tokgöz
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.