Hilton Ortadoğu, Afrika ve Türkiye otel portföyünü ikiye katlayacak
Hilton’un Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Başkanı Jochem-Jan Sleiffer, 179 otelden oluşan bölgesel otel portföyüne önümüzdeki 5 yıl içerisinde 90 yeni otel daha ekleyecek. Sleiffer, 103 yıllık ünlü otel markasının bölgedeki hızlı büyümesini denetleyen kişi olacak.
TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, Jochem-Jan Sleiffer, “Burası bizim için ilgi çekici bir pazar. Son birkaç yılda gerçekten hızlı bir büyüme yaşandı. Burası, insanların seyahat etmek istediği ve daha fazla otel açabileceğimiz bir pazar.” şeklinde konuşuyor.
60 yeni otel, Hilton’un bölgedeki en büyük pazarı olan Birleşik Arap Emirlikleri’ni de içinde bulunduran Orta Doğu bölgesinde yer alacak. Halihazırda 33 Hilton otelinin faliyet gösterdiği Birleşik Arap Emirlikleri’nde 14 otel de yapım aşamasında.
16 otele ev sahipliği yapan Suudi Arabistan ise yapım aşamasındaki 45 otel ile Hilton’un bölgede en hızlı büyüyen pazarı konumunda.
Bu hızlı büyüme beraberinde Orta Doğu, Afrika ve Türkiye’de 24 bin kadar yeni otel odasını getirecek. Bu neden Avrupa, marka için çok önemli bir kaynak pazar.
Sleiffer, “Avrupa bu bölge için her zaman önemli olmuştur. İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya’dan ama özellikle pandemi sonrası Çek Cumhuriyeti ve İsviçre’den çok sayıda ziyaretçi geliyor.” diyor.
Sleiffer ayrıca, Hilton markalarına aşina olan Orta Doğulu gezginlerin Avrupa’yı ziyaret ettiklerinde bu markaları tercih etme olasılıklarının arttığını vurguluyor: “Orta Doğu pazarı Avrupa pazarını da önemli ölçüde besliyor. Bu bölgedeki otellerimizin bu kadar önemli olmasının bir diğer nedeni de insanları diğer markalarımızla da tanıştırmak. Böylece Avrupa’ya seyahat ettiklerinde yine bizimle kalıyorlar.”
Sleiffer, Hilton’un Çevresel, Sosyal ve Yönetimsel (ESG) yönergeler tarafından şekillenen yeni otelcilik döneminde genişlemesine öncülük edecek. ESG şirketlerin sürdürülebilirlik ve yerel toplulukları desteklemek için kurumsal politikalarında uygulamaları beklenen standartlar dizisi olarak tanımlanıyor.
Sosyal bilince sahip yatırımcılar, potansiyel yatırımları taramak için artık ESG kriterlerini kullanıyor. Bu da otel grupları için ESG yönergelerinin kritik öneme sahip olduğunu gösteriyor.
Hilton’un dahil olduğu girişimler arasında ekonomik olarak dezavantajlı kadınların otelcilik sektöründe kariyer oluşturmasına yardımcı olan Evolvin’ Women projesi de yer alıyor.
Engelli bireylerinin iş ortamına girmesine yardımcı olan sivil toplum kuruluşu SEDRA (Eğitim Geliştirme, Araştırma ve Farkındalık Hizmetleri) da Hilton’un birlikte çalıştığı sosyal girişimlerden biri.
Hilton’un gündemindeki bir diğer konu ise sürdürülebilirlik. Gıda israfıyla mücadele, otel grubunun bugüne kadarki en önemli başarılarından biri oldu. Hilton’un aşçıları, Winnow adı verilen bir yapay zeka sistemini kullanarak yemek siparişleri doğru ölçülere ayarlıyor ve böylelikle yemek israfını takip edip azaltabiliyor.
Sleiffer, “Gurur duyarak söylüyorum ki otellerimizin yüzde 95’i yemek israfının önüne geçmede önemli ölçüde tasarruf sağladı. Gıda israfı dünyada karşılaştığımız en büyük sorunlardan biri. Biz bu bölgede 600 bin öğüne eşdeğer bir israfın önüne geçtik.” şeklinde konuşuyor.
[UHA Haber Ajansı, 18 Ekim 2022]