ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
00:30 Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli
00:29 7 Ekim’in yıldönümü öncesinde dünyanın dört bir yanında Filistin yanlısı gösteriler düzenlendi
00:28 Bağımsız milletvekili Nadir Bedir, “Savaş bittikten sonra Hizbullah ile oturup konuşmalıyız”
00:25 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:20 Bakan Fidan Lübnan Başkakanı Mikati ile görüştü
00:10 Bakan Göktaş: Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışmaları sürdüreceğiz
00:03 Astana Zirvesi; Şanghay İş Birliği Örgütü Büyüyor mu?
00:02 Irak’ın kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Herkesin 2023 tercihini en doğru şekilde yapacağından şüphe duymuyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Herkesin 2023 tercihini en doğru şekilde yapacağından şüphe duymuyorum”
15 Kasım 2021
360
A+
A-

ÇANAKKALE-UHA HABER / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Seçim gününe kadar bir an bile durmadan gerçekleri herkese anlatacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle şu veya bu sebeple CHP’ye, İYİ Parti’ye HDP’ye oy vermeyi düşünen vatandaşlarımızı ülkemizin ve milletimizin hayrı için, hepimizin ortak geleceği için karşımızdaki fotoğrafı vicdanla, insafla, açık yüreklilikle değerlendirmeye davet edeceğiz. Eğer bu muhasebeyi yaptırırsak akıl ve izan sahibi herkesin 2023 tercihini en doğru şekilde yapacağından şüphe duymuyorum. Yeter ki biz çalışalım, yeter ki biz yapılanları ve yapılmakta olanları doğru şekilde anlatalım. Yeter ki biz gönüllere dokunalım. Gerisi kendiliğinden gelecektir” ifadelerini kullandı.

İktidara geldiği günden beri verdiği tüm sözleri tutan bir siyasetçi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hamdolsun bugüne kadar büyük ve güçlü Türkiye için milletimizle birlikte çok önemli kararlar aldık, yatırımlar yaptık. Milletimize hizmet için usanmadan gece gündüz çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Bugün de milletimize ne söylüyorsak hepsini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim diğerlerinden en büyük farkımız bugüne kadar ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerdir” açıklamasını yaptı.

Çanakkale’ye son 19 yılda toplam 27 milyar liralık yatırım yaptıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Eğitimde 1904 yeni derslik inşa ettik. Gençlik ve sporda 7 bin 404 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binalarının da olduğu 34 tesisi şehrimize kazandırdık. Sosyal yardımlarda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 1,3 milyar liralık kaynak kullandık. Sağlıkta 500 yataklı Çanakkale Devlet Hastanemizle birlikte 11 hastanenin de dahil olduğu toplam 39 sağlık tesisini hizmete sunduk. Ayrıca 3 sağlık tesisimizin inşası, 11 sağlık tesisimizin proje ve arsa süreci devam ediyor. Çevre ve şehircilikte 3 bin 388 konutu tamamladık. 171 konutun sosyal donatı alanlarıyla birlikte inşasına devam ediyoruz. Ayrıca 500 konutluk bir diğer projemizin ihalesini de önümüzdeki ay yapıyoruz.”

ÇANAKKALE’YE YAPILAN YATIRIMLAR

Çanakkale’de 3 millet bahçesi projesinin bulunduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ezine ve Biga millet bahçelerinin yapımlarının sürdüğünü, Lapseki’deki millet bahçesinin ihalesinin eylül ayında gerçekleştirildiğini, ulaştırmada 14 kilometrede devraldıkları bölünmüş yol uzunluğunu 338 kilometreye çıkarttıklarını anlattı.

Kınalı, Tekirdağ, Çanakkale, Savaştepe otoyolunun 101 kilometrelik Balkara, Çanakkale arası inşasının sürdüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu projenin bir parçası olan Gelibolu ile Lapseki arasındaki dünyanın en büyük orta açıklığına sahip asma köprüsü 1915 Çanakkale Köprüsü’nün son tabliyesini de bugün yerleştirdik. İnşallah köprümüzü ve otoyolumuzu önümüzdeki yıl açıyoruz. Bu otoyol ve köprü projesi, Türk ekonomisinin en gelişmiş bölgeleri olan ve nüfusun önemli bir bölümünün yaşadığı Marmara ve Ege’nin ulaşım sistemlerini birbirleriyle entegre edecektir” dedi.

Behramkale ve Mıhlı tarihî köprülerini restorasyonlarını yaptıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “İnşası süren Gelibolu-Eceabat yolunu seneye açıyoruz. Bayramiç-Etili-Çan ayrımı yolunu, Ayvacık-Küçükkuyu tünel geçişinin kalan kesimlerini, Yenice-Balya yolunu ve Çanakkale-Çan yolundaki çalışmaları da birkaç yıla kadar tamamlıyoruz. Çanakkale limanının üstyapı tesislerini yaptık. Gökçeada, Kaleköy ve Babakale’ye balıkçı barınakları kazandırdık. Tarım ve ormanda Çanakkale’ye 19 baraj ve 8 gölet inşa ettik. 5 baraj ve 3 gölet daha yapıyoruz. Tamamladığımız projelerle Çanakkale’de 441 bin dekar ziraiyi sulamaya açtık. Yapımı devam eden 4 adet sulama tesisiyle 96 bin dekar zirai araziyi daha suyla buluşturacağız.”

Gelibolu Yarımadası Tarihî Millî Parkı’nda Çanakkale Destanı Ziyaretçi ve Tanıtım Merkezi’ni ziyarete açtıklarını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Şehitliklerimizi, istiklalimiz uğruna canlarını feda eden şehitlerimize yakışır şekilde ihya ediyoruz. Gelibolu Mevlevihanesi’nden Kadı İskelesi Camisi’ne, Aynalı Çarşı’dan Kilitbahir Cahide Sultan Cami ve Türbesi’ne kadar Çanakkale’deki ecdat yadigârı eserlerimizin restorasyonunu yaptık. Ayazma Pınarı Tabiat Parkı’nı milletimizle buluşturduk. Çanakkaleli çiftçilerimize 2 milyar lira tutarında tarımsal destek ödedik. Sanayide Çanakkale’ye yeni organize sanayi bölgesi, bir teknopark ve iki araştırma geliştirme merkezini kurduk. Şehrimizdeki işverenlerimize bir milyar lira tutarında prim teşviki verdik. Çanakkale, Ezine, Bayramiç, Çan, Çardak, Biga, Lapseki, Dardanus, Gümüşçay, Yenice ve Güzelyalı’ya doğalgaz arzını sağladık. Gelibolu’ya Karabiga’ya ve Geyikli’ye seneye, Ayvacık’a 2023 yılında, Eceabat ve Evreşe’ye de daha sonraki yıllarda doğalgaz arzını sağlıyoruz. İnşallah önümüzdeki senelerde Çanakkale’yi tüm ilçeleriyle birlikte daha büyük eser ve hizmetlerle buluşturacağız.”

[UHA Haber Ajansı, 15 Kasım 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.