ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
08:53 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
07:34 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
07:15 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
06:02 Biden İsrail’in İran’ın Nükleer Tesislerini Hedef Almasına Karşı
02:27 BakanTunç, “Adalet ve eğitim kalkınmanın ön şartı”
02:19 TBMM’de bütçe maratonu başlıyor
00:51 Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelik yayımlandı
00:37 Almanya’nın Düzensiz Göçü Önleme Çabaları
00:30 Dünya Gıda Üretimi Su Krizi Nedeniyle Risk Altında
00:29 Yılmaz: “2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, bu kazanımlarımızı sürdürülebilir hale getirecek”
00:23 İsrail’in Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğü iddia edildi
00:18 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
00:11 İzmir-Bremen hattında ticaret-bilim-kültür zirvesi
11:35 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

HDP’ye tolerans üretimi ve ‘ağız birliği’

HDP’ye tolerans üretimi ve ‘ağız birliği’
21 Mayıs 2021
933
A+
A-

UHA HABER / AKŞAM Gazetesi Yazarı Mustafa KARTOĞLU, 12 Mart 2021 Cuma günkü yazısında, İyi Parti tabanında HDP’ye yönelik bir ‘tolerans üretimi’ süreci yürütüldüğüne dair gözlemlerini paylaşmıştı..

Mustafa KARTOĞLU Yazıları - Köşe Yazıları | STARMustafa KARTOĞLU, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan‘ı 8 Mart Kadınlar Günü mesajıyla yan yana getirmesinin; HDP’nin terör suçundan hükümlü cezaevindeki eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş‘ın İyi Parti ile ‘diyalog’ çağrısı yapması ve “İyi Partili bazı ırkçı siyasetçilerin faşizan söylemleri, her türlü diyalog ve çözüm zeminini tahrip ediyor” suçlamasına İyi Parti’den tepki gelmemesi üzerine o yazıyı yazdığını hatırlattı.

Millet İttifakı’nın lider partisi CHP’nin, HDP ile ilişkiyi ‘ortaklık değil seçmen desteği’ şeklinde sunarak, Atatürkçü, milliyetçi seçmeninin tepkisini durdurduğuna dikkat çeken Yazar KARTOĞLU, “Millet İttifakı’nın ‘resmi’ ortakları İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ise HDP’nin ‘nimetlerinden’ yararlanıyor, ‘yük’ kısmını CHP’ye bırakıyor. Ancak bu durum hem CHP tarafında hoş karşılanmıyor hem de ittifakın ‘sağ’ tabanı için artık görmezden gelinemiyor” dedi.

Mustafa KARTOĞLU, bu yüzden CHP’nin, ‘sağ’ ortakların tabanında da HDP’ye karşı bir ‘tolerans/anlayış’ üretmeye çalışıldığını hatırlatarak, hedefin, PKK’yı terör örgütü saymayan, PKK terörünü kınamayan HDP’ye ‘bu haliyle‘ seçmeni razı etmek olduğunu, nitekim, Buldan’la ağaç diken İmamoğlu’nun, iki ay sonra Akşener’le belediye denetimlerine çıktığını ifade etti.

Son birkaç ay içinde CHP ve İyi Parti’nin HDP’ye tolerans üretimi de dahil birçok konuda ‘aynılaştığı’ nın dikkati çekmeye başladığına da vurgu yapan KARTOĞLU, Kılıçdaroğlu’nun, önceki gün Sözcü gazetesine verdiği söyleşide buna değinmek zorunda kaldığını ve “Bir araya gelerek ortaklaştırmadık. Bir baktım ki sözcükler farklı bile olsa aynı şeyleri dillendiriyoruz” dediğini hatırlattı.

“İnandırıcılığına seçmen karar verecek…” diyen Mustafa KARTOĞLU, kendisinin bu ‘ağız birliği’nin kendiliğinden gelişmediğine dair bilgilere sahip olduğunu söyledi.

Bunlara, bayramda yeni bilgilerin de eklendiğinin altını çizen AKŞAM Gazetesi Yazarı Mustafa KARTOĞLU, “Kılıçdaroğlu ve CHP’ye çok da ‘muhalif’ olmayan Odatv’de Hürrem Elmasçı imzalı yazıya göre, Kılıçdaroğlu’nun sosyal medyada yayınladığı, Ramazan Bayramı sabahı eşi ile birlikte mutfakta kahvaltı hazırlarken verdiği ‘mütevazı emekli ailesi’ fotoğrafı bir ‘propaganda’ çalışmasıydı” dedi.

Mustafa KARTOĞLU, şöyle devam etti:

“Özetlediğim şu ifadeler, yazara ait: “Kılıçdaroğlu’nun başarılı bu görsel propagandanın perde arkasındaki isim Akan Abdula. Bir iletişim stratejisti. Şirketin sitesine girdim; insanın kullanım, tutum ve davranışlarını araştırıyor, marka imajı ve kurumsal imaj çalışmaları yapıyor. CHP yönetimi Akan Abdula’yı nasıl buldu, el sıkıştı acaba? Her milli bayramda Levent’teki şirketlerine astıkları kocaman Türk bayrağı ve büyük Atatürk posteri olan bir araştırma grubu CHP’ye yakışıyor kuzum…”

Aynı gün, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener‘in paylaştığı fotoğrafta da, ‘mütevazı emekli ailesi mutfakta kahvaltı yapıyordu!..’ hatırlatmasında bulunan KARTOĞLU, Kılıçdaroğlu’nun söyleşisinde, HDP ile söylem birliğinin örneğinde olduğunu belirtti.

Mustafa KARTOĞLU, Kılıçdaroğlu’nun, HDP’nin Millet İttifakı içinde olmadığını, ancak seçim yaklaştığında ‘oturulup konuşulacağını, yol haritası belirleneceğini’ söylediğin altını çizdi.

“Aynı sözleri, birkaç gün önce de HDP Genel Başkanı Mithat Sancar söylemişti, Kılıçdaroğlu da ona atıf yaptı…” diyen KARTOĞLU, “CHP ve İyi Parti’de HDP’ye tolerans üretme sürecinin bir başka görüntüsü de, iki dönem CHP milletvekilliği yapan Dursun Çiçek‘in önceki gece CNN Türk yayınında söyledikleriydi” şeklinde dile getirdi.

Mustafa Kartoğlu Tüm Yazıları - Köşe Yazıları | AKŞAMAKŞAM Gazetesi Yazarı Mustafa KARTOĞLU, ‘HDP’ye tolerans üretimi ve ‘ağız birliği” başlıklı yazısında Dursun Çiçek‘in de sözlerini şu şekilde aktardı:

“Çiçek, “cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı’nın HDP’ye bakanlık vaat edebileceğini” söyledi. Mithat Sancar ve Ahmet Türk‘ün isimlerini veren Çiçek, “HDP resmi ittifakta olmaz, çünkü getirdiğinden fazla oy götürür. İyi Parti’nin de itiraz edemeyeceği, teröre bulaşmamış, sicili temiz, PKK ile bağlantısı olmayan bir bakan vaat edilebilir. HDP seçmeni fire vermeden oy verebilir” dedi.

CHP, HDP ve İyi Parti’den tepki gelmedi.

Bu yazıyı yazarken, önümdeki ekranlardan birinde Halk TV, HDP’li Mithat Sancar’ın mevsimlik tarım işçilerini ziyaretine dair uzunca bir haber yayınlıyordu, ‘Bu düzen değişecek’ alt başlığıyla…

Erdoğan’ın Filistin’e koruma gücü önerisi büyüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırganlığının durdurulması için son bir haftada 20 ülkenin liderini aradı; “İsrail’e güçlü bir tepki ve caydırıcı bir ders verilmesini” istedi, “Filistinli sivillerin korunması için uluslararası bir güç oluşturulmasını” önerisini iletti”.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bunun BM ve diğer uluslararası kurumlar üzerinden yapılmasını, ancak öncelikle İslam dünyasının buna sahip çıkmasını istediğini ifade eden KARTOĞLU, bu stratejisi kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da muhatap ülkelerde hızlı bir trafik yürüttüğünü, Türkiye ile arası ‘limoni’ olan Suudi Arabistan dahil, muhataplarını ziyaret ettiğini, İslam İşbirliği Teşkilatı İcra Komitesi’nin olağanüstü toplantısı ve “Filistin halkına koruma sağlanması için BM’ye başvuru yapılması” kararının bu çaba sonucu çıktığını belirtti.

Mustafa KARTOĞLU, “Erdoğan’ın ‘Filistin için uluslararası güç’ önerisi, İsrail’in 129’dan fazla Filistinli sivili katlettiği Haziran 2018’de BM Genel Kurulu’nun aldığı “Filistin halkının korunması ve İsrail’in Filistinlilere uyguladığı şiddete son vermesi” kararına dayanıyor. Karar tasarısı Türkiye ve Cezayir tarafından BM Genel Kurulu’na sunulmuş, 120 ülke tarafından kabul edilirken, sadece 8 ret çıkmış, 45 ülke ise çekimser kalmıştı” dedi.

“Karara göre, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, “İsrail işgali altındaki Filistin’de sivil halkın korunması için uluslararası koruma mekanizmalarını harekete geçirmeye” dair önerilerinin 60 gün içinde bildirecekti”  hatırlatmasında bulunan KARTOĞLU, bu konuda çıt çıkmadığını, şimdi Erdoğan’ın, ‘çıt’ değil güçlü bir ses ve ‘eylem’ çıkması için çaba gösterdiğine dikkat çekti.

Mustafa KARTOĞLU Yazıları - Köşe Yazıları | STARMustafa KARTOĞLU, “Muhatap liderler ne karar alırlarsa alsınlar, bu çaba tarihe ve başta Müslümanlar olmak üzere dünya halklarının hafızasına kazınacak” dedi.

‘Dedem Auschwitz’den bunun için kurtulmadı’

İsrail, Filistinlilere ve Müslümanlara Ramazan Bayramı’nı zehir ettiğini ifade eden KARTOĞLU, dünyanın her yerinde, her din ve kültürden ‘insan’ların da İsrail’e tepki yürüyüşlerine katıldığını, ‘duygudaşlık’ ortaya koyduğunu söyledi.

KARTOĞLU, yazısını şöyle noktalıyor:

“Geçen haftaki yazımda şöyle demiştim: “Antik çağ Mısır’ında, Ortaçağ Avrupası’nın İspanyası’nda, Britanyası’nda; sözde ‘modern’ Avrupa’nın Nazi Almanyası’nda katledilen, soykırıma uğrayan ve sürülenlerin torunları, bugün Filistinli Müslümanlara karşı insani ve kültürel soykırım uyguluyor; atalarının ruhlarına azap çektiriyorlar. Üstelik bunu da soykırıma uğrayan atalarının kanlarını, küllerini istismar ederek yapıyorlar…”

Cumartesi günü ABD’nin New York kentinde düzenlenen yürüyüşe katılan bir Yahudi kadın, üzerinde “Dedem Auschwitz’den Gazze’yi bombalamak için kurtulmadı” yazılı pankart taşıdı.

Bu fotoğraf, ‘insani duygudaşlığın’ en çarpıcı yansımasıydı”.

HABER : Ataner YÜCE & Emekli TRT Muhabiri

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 21 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.