ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
06:21 Bakan Kurum’dan Kahramanmaraş’ta sanayi esnafına 1,5 milyon Tl’lik destek açıklaması
00:43 Yozlaşmanın İpuçları-3
00:39 TBMM’de ‘Geçen Hafta’
00:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye’de ne diyorsak, BM kürsüsünde de aynı cümleleri kurmaktan asla çekinmiyoruz”
00:33 Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı…
00:21 Adalet Bakanı Tunç, Azerbaycan’da çeşitli temaslarda bulundu
00:20 Denizden kıyıya sanat yolculuğu…
00:18 Kriter’in Eylül Sayısı’nda: İsrail Batı’yı Esir Aldı | Soykırım Devam Ediyor
00:09 Üniversite ve Yüksek Okul mezunu Türk gençlerini okul bittikten sonra onları bir araya getiren Inter Talenten Vakfı
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı
00:05 CHP neden birinci parti olma konumunu kaybetti?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

HaberTürk TV’de MHP krizi

HaberTürk TV’de MHP krizi
6 Mayıs 2021
947
A+
A-

UHA HABER / MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in Twitter hesabı üzerinden HaberTürk TV’de program yapan gazeteci Ebru Baki’yi hedef alarak yaptığı paylaşımlar HaberTürk yönetiminde krize neden oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıkladığı 100 maddelik anayasa taslağının tartışıldığı yayın sonrası Baki’yi hedef almasına tepki gösteren HaberTürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, görevinden alınırken HaberTürk Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz da istifa etti.

Yönter’in açıklamalarına tepki gösteren Aydemir, “Son zamanlarda bir alışkanlık başladı böyle gazetecilere, hoşuna gitmeyen bir şey olduğunda ayar veren, hedef gösteren açıklamalar. Bu ifadeleri, aynen ölçüsüyle ne bir eksik ne bir fazla, Ulvi Bey’e iade ediyorum. Gazetecileri hedef gösteren böyle açıklamaları kabul etmiyorum” diyerek meslektaşı Baki’ye destek vermişti.

Ebru Baki ile gerçekleştirdikleri yayın sırasında konuşan Aydemir, sözlerini “Bu konuda Ulvi Bey çıkıp özür dilemeli. Kendisi yaptı bunu, kendi hesabından yaptı. Eğer MHP Genel Başkanı ve MHP kurumsal kişiliği de arkasındaysa bu söylenenlerin onlar da özür dilemeli. Özür dilemeye çağırıyorum. Bunu öfkeyle söylemiyorum. Kimseye hakaret de etmiyorum” diye sürdürmüş ve kendilerinin işini yaptığını ifade etmişti.

Yayın sonrası TV yönetiminde yaşanan tartışmalar sonrası HaberTürk İnsan Kaynakları’nın Bülent Aydemir’in işten çıkarıldığını, Genel Yayın Yönetmeni Kürşat Oğuz’un da istifa ettiği duyurduğu bildirildi.

Gazetecilerden tepki

HaberTürk yönetiminde yaşanan MHP krizi, gazetecilerin de tepkisine neden oldu. Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, MHP’li Yönter’in açıklamalarıyla ilgili olarak “MHP yetkilisi Ulvi Yönter’in meslektaşımız Ebru Baki’ye karşı giriştiği sözlü saldırıyı kınıyoruz. Bazı parti çevrelerinin, siyasi çıkmazlarından, gazetecilere saldırıya zemin hazırladığını, prim verdiğini açıkça gözlemliyoruz. Bu kabul edilemez” dedi.

Deneyimli gazeteci Faruk Bildirici de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, temsilcilikten alınan Bülent Aydemir’in gazetecileri hedef gösteren açıklamaları kabul etmeyerek tepki göstermesini ilkeli bir duruş olarak değerlendirdi. Bildirici, sözlerini “MHP yöneticilerinin Ebru Baki’yi  hedef almasından sonra Kürşad Oğuz’un istifası üzücü. Bu iktidarın ne basın özgürlüğüne tahammülü var, ne de kendilerinden başkasının konuşmasına. Ama iktidarların gelişini de gazeteciler yazar, yıkılışını da” diye sürdürdü.

Ne olmuştu?

HaberTürk TV’de “Ebru Baki ile Para Gündem” adlı bir program yapan gazeteci Ebru Baki, Çarşamba sabahı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıkladığı 100 maddelik anayasa taslağının tartışıldığı ve MHP’nin eleştirildiği yayın sonrası MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in Twitter hesabı üzerinden hakaret içerikli eleştirilerine maruz kalmıştı.

Yönter, paylaşımlarında “Habertürk’te art niyetli Ebru Baki’ye konuk olan Kemal Öztürk, Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu ile Gülfem Saydam Sanver’in Genel Başkanımızın 100 maddelik anayasa önerisini karalama çabaları edepsizlik ve terbiyesizliktir. Ne o, kaldıramadınız mı? Kudurdunuz değil mi? Ebru Baki, her seferinde MHP’ye tahammülsüzlüğünü ifşa eden, alaycı gülümsemesiyle gerçekleri çarpıtan sözde bir gazetecidir…. Konuklarını MHP düşmanları arasından seçmesi tam bir kokuşmuşluktur… Bugünkü golü çıkaramayınca çirkefliği ve çirkinliğe tercih ettiler. Yuh olsun!” ifadelerini kullanmıştı.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 06 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.